Gość: mamazjmk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 13:02 witam was.... chcialam was prosic o rade. przyznam sie szczerze że przy wyborze imienia dla drugiej mojej córki równiż was podczytywałam. mam dwie córki : zosia ada (drugie po tacie) julianna helena i teraz spodziewam sie znowu dziecka. plec neistety nie znana. dla chłopca to leon. tylko martwia mnie troche "sprzeciwy" społeczenstwa. chyba nie spotkałam sie jeszce zeby komus sie spodobało to imie. dla dziewczynki : NINA lub ŁUCJA - nie wiem na które sie zdecydowac. co o tym sadzicie? czy leon pasuje do do zosi i julianki ? dziekuej wszytskim na rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: trzecie...imie 10.12.09, 13:08 jak najbardziej jestem za Leonem i Łucją Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: trzecie...imie 10.12.09, 13:11 aneladgam napisała: > jak najbardziej jestem za Leonem > i Łucją Ja też! Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: trzecie...imie 10.12.09, 13:32 Leon nie należy do moich ulubionych imion męskich. Może dlatego, że tu gdzie mieszkam, czyli w Niemczech, jest niesamowicie popularny. Ale "u kogoś" postrzegam go pozytywnie. Natomiast dla dziewczynki bez wahania wybrałabym Łucję. Nina jest dla mnie zbyt mdła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herbaataa Re: trzecie...imie IP: *.net.stream.pl 10.12.09, 13:50 Leon bardzo mi sie podoba a jesli chodzi o dziewczynke, stawiam na Nine. Lucje tez lubie ale Nina wygrywa ze wgledu na zdrobnienia. Dla łucji nie potrafie znalezc fajnego, łucka(???) fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamazjmk Re: trzecie...imie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 08:29 jak najbardziej od adama..u nas tak wyszło wiem, wiem ze adamina....to jest dopiero od adama. ale -jak widac- skojarzenia jak najbardziej słuszne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: trzecie...imie 10.12.09, 17:34 Leon - bardzo fajnie ! I dla dziewczynki tylko Łucja, Nina tylko i wyłącznie jako zdrobnienie, od Janiny np Łucja i Leon fajnie komponują się z Zofią i Julianną Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: trzecie...imie 10.12.09, 18:44 Łucja, a Leona bym zmieniła na Leonarda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: trzecie...imie IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.09, 19:25 Zdecydowanie Łucja, ładniejsza niż zdrobnieniowa Nina i duzo bardziej pasuje do imion sióstr. Leon podoba mi się bardziej w pełnej wersji - Leonard Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: trzecie...imie 10.12.09, 19:46 Przede wszystkim gratuluję Łucja ślicznie pasuje do imion starszych dziewczynek, wręcz idealnie! Leon także bardzo mi się podoba i najważniejsze, żeby Wam się podobało. Ale jeśli nie jesteś przekonana, to może Jerzy Jeremi Anotni. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: trzecie...imie IP: *.dip.t-dialin.net 10.12.09, 20:59 Leon pasuje jak najbardziej A dla dziewczynki wybrałabym Ninkę. Łucja nigdy mi się nie podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: trzecie...imie 10.12.09, 21:19 Mamy już kiku Leonów na forum i nie pamiętam informacji o negaytwnych reakcjach, natomiast mam wrażenie, że ktoś pisał o polubieniu przez otoczenie imienia pod wpływem małego Leosia. Dla dziewczynki zdecydowanie popieram Łucję Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mili Re: trzecie...imie 11.12.09, 00:03 Jestem za Łucją lub Leonem /Leoś-cudnie/ Małych Leonów jest coraz więcej i myślę że imię nie będzie wzbudzać negatywnego "zainteresowania" Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: trzecie...imie 11.12.09, 00:32 Dla chłopca Leon - super! Natomiast dla dziewczynki jestem za NINĄ nie uważam by byłoby to wyłącznie zdrobnienie od Janiny, które to najczęściej sa nazywane "Jankami" lub "Jaśkami" ! Nina samo w sobie, takie wdzięczne imię, dziewczęce, radosne - tak przynajmniej mi się kojarzy a Łucji nie lubię kojarzy mi się z łódką, zresztą Leoś i Łucja jakos za bardzo podobne, tym bardziej że małe dzieci nie wymawiają Ł a L, więc byłaby Lucja. POZDRAWIAM serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś