tesska 04.02.04, 15:03 Podoba Wam sie Doromir?? Tak mial miec na imie moj mlodszy brat, ale mamie nie podobalo sie zdrobnienie "Dobek" i zostal Adrian. A bylo to 23 lata temu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex113 Re: Dobromir 04.02.04, 21:58 tesska napisała: > Podoba Wam sie Doromir?? Tak mial miec na imie moj mlodszy brat, ale mamie > nie podobalo sie zdrobnienie "Dobek" i zostal Adrian. A bylo to 23 lata temu. > Pozdrawiam przyznaje ze zawsze bedzie mi sie kojazylo z bajka o tym "pomyslowym" A Adrian to bardzo ladne imie, i zdecydowanie twoi rodzice wyprzedzili epoke. Ciekawa jestem tylko czy sasiedzi i krewni wydziwiali, bo 23 lata temu to bylo raczej nietypowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: Dobromir 05.02.04, 08:25 NIe tylko krewni wydziwiali, babcie dlugo nie mogly sie nauczyc , jak to jest poprawnie i takie twarde i w ogole, a pozniej jakies 10 lat, w rodzinie pojawiajacy sie chlopcy dostawali tylko twarde imiona - Artur, Robert, Jaromir, Oskar, Piotr. Smieszne... Brat nie narzeka na imie, raczej zadowolony, nauczycielkom podobalo sie... ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Dobromir 05.02.04, 10:32 Dobromir - skojarzenia wyłącznie z "Pomysłowym Dobromirem" z bajki. Nie znam żadnego Dobromira. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Adrian 25.04.04, 13:18 alex113 napisała: > A Adrian to bardzo ladne imie, i zdecydowanie twoi rodzice wyprzedzili epoke. > Ciekawa jestem tylko czy sasiedzi i krewni wydziwiali, bo 23 lata temu to bylo > raczej nietypowe. A skąd. Znałam mnóstwo Adrianów, ktorzy teraz mają około 30 lat. Nigdy mi się to imię zresztą nie podobało, jest na mojej topliście najbrzydszych męskich imion. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1000 Re: Dobromir 06.02.04, 22:08 ciekawe ile jest na przykład Dobromirów w Polsce - znacie źródło gdzie można byłoby sprawdzić ilość osób o danym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1000 Re: Dobromir 13.02.04, 13:28 Już wiem. )) Dobromirów jest w Polsce 185, a Dobromir 95. W ostatnich latach pojawiło się jeszcze kilkanaście-kilkadziesiąt nowych osób o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
olciak Re: a podzielisz się źródłem? 13.02.04, 20:35 gdzie można sprawdzić takie imienne statystki? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: a podzielisz się źródłem? 25.04.04, 15:10 Olciu Slownik Imion autorstwa Jana Grzeni. Do kupienia w ksiegarniach wysylkowych. Wydawnictwo PWN Odpowiedz Link Zgłoś
michalisk Re: Dobromir 13.02.04, 06:34 Dobromir to moje drugie imię. Co o nim myślę? Zastanawiam się nad zmianą. Zmianą kolejności,bo Dobromir podoba mi się bardziej niż moje pierwsze, pospolite, imię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty Re: Dobromir 14.09.04, 10:42 mi sie to imie bardzo podoba. wroze mu wzrost popularnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
aniacichy Re: Dobromir 30.09.04, 13:21 ...jak byłam w ciąży to mój mąż twierdził, ze jak będzie chłopczyk to damy mu na imie Dobromir, ale i tak sie urodziła dziewczynka ( z czego się niezmiernie cieszymy ), ma na imię Olga pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś