pazdana 21.02.10, 20:35 Jeszcze nie jestem w ciąży ale planujemy z mężem drugiego bobaska i tak zastanawiam się nad imieniem (jak na razie dla chłopca bo pierwsza córka jest). I tak w sumie na razie wymyśliłam: Mikołaj Ireneusz Przemysław Maciej ew. Stanisław. Co sądzicie na temat tych imion? Dodam że córka to Zuzia i chyba nie chciała bym drugi raz trafić na takie bum na imię ale żeby oba pasowały do siebie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: dla chłopca:) 21.02.10, 20:36 Ireneusz zawsze mi się podobał, do pozostałych mam neutralny stosunek Mikołaj jest też dość popularny teraz, a także, jeśli się nie mylę, Stanisław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryka Re: dla chłopca:) IP: *.chello.pl 21.02.10, 20:37 irek bardzo fajne i nie takie popularne krotkie i dobrze sie wymawia bo z literka r. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: dla chłopca:) 21.02.10, 20:43 Z Waszych propozycji : Maciej albo Stanisław. Mikołaj za popularny, Ireneusza i Przemysława nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dla chłopca:) 21.02.10, 20:54 Wybrałabym chyba Mikołaja - też jets dośc popularny, ale nie aż tak, jak Zuzanna. Pozostałe nie podobaja mi się lub mam do nich zastrzeżenia innej natury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: dla chłopca:) IP: *.centertel.pl 21.02.10, 22:05 Zuzanna i Ireneusz lub Zuzanna i Przemysław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: dla chłopca:) IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.10, 22:12 Z wyminienionych wybralabym Mikolaja lub Macieja. A tak z innych to polecam Huberta, Witolda, Lukasza i Tymona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła1 Re: dla chłopca:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 15:53 Z wymienionych imion nie podoba mi się Maciej. Reszta super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewula_cool Re: dla chłopca:) IP: 195.217.128.* 22.02.10, 16:43 z tych przedstawionych przez ciebie to chyba Irek jest najbardziej oryginalny i przez wiele osob zapomniany niestety. Nam sie jeszcze bardzo podoba Tymoteusz no i kontrowersyjny Franek Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dla chłopca:) 22.02.10, 17:27 Najbardziej podoba mi sie Mikołaj ale do rzadkich imion nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabadell Re: dla chłopca:) IP: 77.236.0.* 22.02.10, 19:26 Z wymienionych Mikołaj, ale jest popularny, znam dwóch w wieku 1-2 lata, a trzeci w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: dla chłopca:) 22.02.10, 20:07 Stanisław z Twoich typów podoba mi się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marialeena Maciej IP: 109.243.194.* 07.03.10, 19:05 Z tych wymienionych najbardziej podoba mi się Maciej Natomiast według mnie najładniejsze imiona dla chłopca to Krzysztof, Jakub i Nikodem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś