dalenia 14.04.10, 16:11 Otóż na dniach w rodzinie pojawi się mała Alicja. Przyznam, że nie przepadałam za tym imieniem, do czasu aż Mama Dzidziusia poinformowała mnie, jak postanowiła nazwać Córkę Wtedy poczułam jakąś sympatię. Nie lubię zdrobnienia Ala, dla mnie będzie to mała Alinka, albo Alicyjka A co Wy sądzicie o tym imieniu? No i czy faktycznie jest takie popularne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: megi79 Re: Alicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 17:05 Alicja jest dla mnie b.ładna,ale właśnie pełna forma-zdrobnienia Ala,Alka,Alusia itp. mnie nie przekonują. Dlatego rozważam Alicję na drugie dla(ewentualnej!)trzeciej córki: Róża Alicja.Kojarzy mi się z Alicją w Krainie Czarów-jakoś baśniowo Co do popularności-spotykam małe Alicje,ale niezbyt często. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Alicja IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.10, 18:04 A mnie sie za to zawsze bardzo podobalo Zdrobnienie "Ala" tez do mnie nie przemawia - za to Alusia, Ali, Alinka brzmia, wedlug mnie, bardzo wdziecznie. Nie wiem, jak z popularnoscia tego imienia - w moim otoczeniu nie ma zadnej malej Alicji. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Alicja 14.04.10, 18:25 od zawsze uwielbiam, zwłaszcza pełną formę. Alę też a już najbardziej Alisia, dla malutkiej dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Alicja 14.04.10, 18:46 Bardzo mi sie podoba. I znam 4 male Alicje ponizej 5 roku zycia Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Alicja 14.04.10, 21:57 bardzo mi się podoba. znam jedną 10 letnią i jedna prawie 2 letnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Alicja IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 11:00 W 2009 roku Alija była na 20. miejscu nadawalności, więc dość wysoko. Imię odbieram neutralnie, również wolę pełna wersję niż zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: Alicja 15.04.10, 14:56 obecnie Alicja jest dość popularna wśród noworodków i niemowalków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Alicja IP: *.gemini.net.pl 15.04.10, 19:19 W moim otoczeniu roi się od Alicji na każdym kroku. Nie lubię tego imienia. Jedynie w pełnej wersji brzmi ładnie. A zdrobnienie Alusia jest brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Alicja IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 15.04.10, 22:59 Mam zbliżone zdanie. Poza tym Alicja w praktyce jest Alą albo Alką, co brzmi dla mnie po prostu brzydko. Znane mi Alicje są w wieku: 40 lat, 18 lat, 7 lat, 6 lat i półtora roku, cztery Alicje przyszły na świat od początku tego roku. Według mnie imię bardzo popularne. Już mniej Julek znamy... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Alicja 16.04.10, 16:01 Gość portalu: Ana napisał(a): > Mam zbliżone zdanie. Poza tym Alicja w praktyce jest Alą albo Alką, Nie zgodzę się. Znam Alicję, która dla wszystkich (naprawdę, zawsze) jest Alicją. Od zawsze rodzina była tego uczona, a kiedy poszła do szkoły sama poprawiała, gdy ktoś powiedział do niej "Alu". Teraz wszyscy wiedzą, że to Alicja i nie ma żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Alicja 16.04.10, 01:55 Odbieram je jakko dość popularne. ładne ale bbez większych zachwytów. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Alicja 16.04.10, 18:38 Jest popularne. Trochę się do niego zniechęciłam, kiedy uświadomiłam sobie, że pochodzenie tego imienia jest mocno niejasne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_1986 Re: Alicja 21.04.10, 12:01 Witam Jestem mama 16-miesiecznej Alicji. W moim otoczeniu jest to imie rzadkie,znam tylko jedna 6-letnia Alicje. Zdrobnienia to Ali,Alusia,Alisonek mysle ze sa fajne dla kadzego cos innego . Pozdrawiam i polecam imie Alicja dla malej ksiezniczki z krainy czarow . Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Alicja 21.04.10, 13:58 podoba mi się. Znam jedną 31-letnią i jedną 2,5-letnią. Odpowiedz Link Zgłoś