misself 27.05.10, 22:00 Dzisiaj w sklepie słyszałam panią, która wołała tak kilkuletniego chłopczyka. Jest w ogóle takie imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluejanet Re: Ewelin? 27.05.10, 22:47 en.wikipedia.org/wiki/Evelyn_%28name%29 moze to byl zagramaniczny wnuczek? albo dziecko znajomych? W Polsce wyobrazam sobie wiele imion zagranicznych albo w org pisowni, albo przeinaczonej. Ale Evelyn/Ewelin dla chlopca to niestety mi mocno zalatuje urwana forma zenskiej Eweliny i dla mnie na pewno nie do nadania. Gdyby chodzilo o imie po kims z rodziny zagranicznego meza - to albo by musial sie nagimnastykowac i przekonac, bez oporow mogloby byc ale na drugie jesli koniecznie chcialby kogos uhonorowac. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ewelin? 28.05.10, 09:21 Trudno powiedzieć, czy zagraniczny, nie legitymowałam ich To trochę jak Justyn, z tą różnicą, że imię Justyn istnieje Jest jeszcze opcja, że źle usłyszałam, a dzieciak ma na imię Llewellyn. pl.wikipedia.org/wiki/Llewelyn_Ostatni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Ewelin? IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 11:24 Znam jedną Ewelinę skracaną do Ewelin. Odpowiedz Link Zgłoś
noelia.pl Re: Ewelin? 28.05.10, 20:02 Jest jeszcze jedna opcja,że to była dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Ewelin? 29.05.10, 11:25 noelia.pl napisała: > Jest jeszcze jedna opcja,że to była dziewczynka. Nie ma szans, chłopak pełną gębą Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ewelin? 29.05.10, 13:59 W imiennictwie można wszystko, pytanie tylko - po co. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Ewelin? 29.05.10, 14:48 Ewelin? Może mamusia koniecznie chciała córeczkę Ewelinkę, a wyszło jak wyszło ... Odpowiedz Link Zgłoś