aron2003 09.03.04, 11:31 Co sądzicie o imieniu Julia bo mojej babci sie ni podoba. A ktoś kiedyś powiedział że Wiktoria to imię z telenoweli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotekmru Re: Julia - co sądzicie 09.03.04, 11:50 Ale tych Julek juz na placu zabaw od groma... Co druga to Julcia, Ola, Wiktoria i weronika. No i jeszcze Zosie i Amelki.bee Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Julia - co sądzicie 09.03.04, 14:44 Imię może i niebrzydkie, ale w obliczu popularności, które teraz przeżywa, stało się po prostu nudne i oklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
filozosia Re: Julia - co sądzicie 09.03.04, 19:34 ariana1 napisała: > Imię może i niebrzydkie, ale w obliczu popularności, które teraz przeżywa, > stało się po prostu nudne i oklepane. Zgadzam się całkowicie. Ładne ale niestety totoalnie oklepane. A jak Ci się podoba Jagna, Maja, Łucja? Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: Maja.... 11.03.04, 22:36 Maja od zeszlego roku rownie popularne sie staje jak Julka... Odpowiedz Link Zgłoś
advokat Re: Julia - co sądzicie 11.03.04, 23:22 Łoo Jezu.'Popularne' i 'oklepane' i tak w kółko.Chyba najważniejsze jest to,że imię piękne i uniwersalne(jak Ewa,Anna,Magdalena). Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Julia - co sądzicie 12.03.04, 09:20 Bardzo ładne imię, ostatnio bardzo często nadawane, ale nadal śliczne. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
klarek Re: Julia - co sądzicie 12.03.04, 17:22 Proponuję imię Julianna - równie piękne, a mniej popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: Julia - co sądzicie 13.03.04, 08:48 popieram!!! Julianna to piekne imię Odpowiedz Link Zgłoś
julia_1pl Re: Julia - co sądzicie 16.03.04, 14:16 mam 5 letnią córcię Julkę. Zgodnie ze statystyką, która sobie przeprowadziłam w przedszkolu co 4 dziewczynka nosi to imię. W zwiazku z tym wszystkie dziewczynki Julki (i tylko o tym imieniu) nazywane sa imieniem i nazwiskiem, inaczej by sie wszystkim myliło. Dziecie rozmawiaja ze soba w ten oto sposób: np gdy spotkaja się poza przedszkolem Cześć JuliaNowak cześć Juliakowalska, wyglada to i brzmi groteskowo, czyż nie??? Przestrzegam przed nadawaniem dzieciom tak popularnych imion, bo potem wyglada to jak w wenezuelskich telenowelach: maria esmeralda itp.. A piszę to dlatego, bo własnie przed 3 tygodniami rejestrowaliśmy naszą młodsza córkę i aby znowu nie dać dziecku najpopularniejszego w polsce imienia zapytaliśmy pania w urzedzie o te najcześciej teraz nadawane a odpowiedź brzmiała: WIKTORIA )) Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Julia - co sądzicie 16.03.04, 16:23 Dziecie rozmawiaja ze soba w ten oto sposób: > np gdy spotkaja się poza przedszkolem Cześć JuliaNowak cześć Juliakowalska, > wyglada to i brzmi groteskowo, czyż nie??? Hej To normalka. U mnie w klasie LO byly trzy Anie i o kazdej z nas mowiono z nazwiskiem, badz co gorsza uzywano samego nazwiska! Jedna kolezanka miala dosc krotkie i charakterystyczne nazwisko nie zakonczone na -ska wszyscy w rozmowach uzywali samego nazwiska. Faktycznie to jest jeden z powodow by oszczedzic dziecku zbyt popularnego imienia. piszę to dlatego, bo własnie przed 3 > tygodniami rejestrowaliśmy naszą młodsza córkę i aby znowu nie dać dziecku > najpopularniejszego w polsce imienia zapytaliśmy pania w urzedzie o te > najcześciej teraz nadawane a odpowiedź brzmiała: WIKTORIA )) Napisz, jakie imie daliscie swojej drugiej dziewczynce. Mysle jednak, ze Aleksandra jest popularniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa3 Re: Julia - co sądzicie 20.03.04, 00:25 Moja 8-miesięczna córcia tak ma na imię i uważam, że jest ono śliczne. Nie za długie, można je zdrabniać na wiele sposobów. A że popularne? W mojej klasie swego czasu było kilka Kaś, Anek i Asiek ale jakoś nie wpływało to na relacje międzyludzkie. Nasza Julka i tak będzie dla nas jedyna i wyjątkowa. Każda Julka przecież taka jest dla swoich rodziców i otoczenia. Według mnie ważniejsze jest aby wychowywać dziecko tak, aby czuło,że jest wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju, a nie przejmować się tym, czy imię jest oklepane czy nie Pozdrawiam wszystkie Juleczki Odpowiedz Link Zgłoś
197575a Re: Julia - co sądzicie 26.03.04, 11:13 Jestem całkowicie za. 26 sierpnia 2003 roku urodziłam Julię Halinkę (mała dostała imiona po po babci mojego męża i mojej babci)i cudownie można skracać jej imię. Julcia, Julinka, Jula. To piękne i proste imię, ostatnio bardzo popularne, ale na pewno warto je dać.Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Julia - co sądzicie 26.03.04, 21:12 Julia to imię proste- Julka i zarazem romantyczne- ukochana Romeo. Jednak na dzień dzisiejszy zbyt obnoszone. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Julia - co sądzicie 09.04.04, 21:16 Śliczne imię, podoba mi się od dobrych paru lat, choć trochę załamałam się, gdy dowiedziałam się, że jest takie popularne . Na szczęście zanim w ogóle będę myślała o własnej rodzinie i dzieciach upłynie jeszcze duuuuuuuużo czasu, więc może Julia przestanie być tak popularna . A imię podoba mi się, bo jest ładne, dźwięczne i daje ogromne możliwości, jeśli chodzi o różne wersje, zdrobnienia itd. Wydaje mi się też, że Julianna to dobry pomysł - dużo rzadsze, też ładne, a zdrabniać można tak samo jak Julię, zresztą nawet "Julia" można mówić . Odpowiedz Link Zgłoś
amw2 Re: Julia - co sądzicie 11.04.04, 18:16 aron2003 napisał: > Co sądzicie o imieniu Julia bo mojej babci sie ni podoba. A ktoś kiedyś > powiedział że Wiktoria to imię z telenoweli. Samo imię podoba mi się średnio, mam też bardzo złe wspomnienia z pewną Julią. Odpowiedz Link Zgłoś
maja2 Re: Julia - co sądzicie 09.06.04, 12:34 Zawsze podobało mi się to imięObecnie jestem po ślubie, nie mamy dzieci, ale mój mąż na samą myśl o tym imieniu robi głupią minę. Twierdzi, ze wszystkie Julie jakie za to "podejrzane osoby" (złodziejki, prostytutki itp).Jak zaczęłam się temu "zjawisku" przyglądać zauważyłam, ze często to imię nadają rodziny patologiczne (z problemem alkoholowym Więc nic z tego chyba, choć mi żal, bo kilka lat temu miałm bzika na punktcie tego imienia! Teraz powoli przychodzi czas na dzieci a tu kolps-ładnych imion brak! Pazdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Julia - co sądzicie 09.06.04, 14:28 maja2 napisała: > Zawsze podobało mi się to imięObecnie jestem po ślubie, nie mamy dzieci, ale > > mój mąż na samą myśl o tym imieniu robi głupią minę. Twierdzi, ze wszystkie > Julie jakie za to "podejrzane osoby" (złodziejki, prostytutki itp).Jak > zaczęłam się temu "zjawisku" przyglądać zauważyłam, ze często to imię nadają > rodziny patologiczne (z problemem alkoholowym Więc nic z tego chyba, choć mi > > żal, bo kilka lat temu miałm bzika na punktcie tego imienia! Teraz powoli > przychodzi czas na dzieci a tu kolps-ładnych imion brak! Pazdrawiam W klasie mojej corki sa 3 Julie. Szkola do ktorej chodzi moja cora jest szkola muzyczna, raczej malo tam dzieci z patologicznych rodzin - (raczej=nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
bettinaj Re: Julia - co sądzicie 27.09.04, 16:53 A moja cora właśnie będzie Julią. Tak miała na imię moja prababcia i wg mnie jest to piękne imię. pzdr beata & julka 34tc Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: Julia - co sądzicie 09.06.04, 16:21 Bardzo lubię to imię. Szkoda tylko, że teraz jest tak duuuużo Julek. Ale ja na przekór temu, że małych Oli jest tak dużo dałam mojej córeńce to imię, które podobało mi się od zawsze. I jest Aleksandra Marianna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: Julia - co sądzicie 09.06.04, 18:00 Mi się tam Julia podoba,bo sama tak mam na imię)Ale to pokolenie chyba tak ma bo mijej babci też się nie podoba i do tej pory wypomina mamie że tak ohydnie mnie ochrzciła...Pozdrawiam)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lili Re: Julia - co sądzicie 27.09.04, 20:22 a moja babcia wlasnie tak miala na imie. I wiecie jak sie do niej zdrobniale mowilo? LULA ! super - zwlaszcza dla wielbicielek "Dzikosci Serca" Lyncha... Odpowiedz Link Zgłoś