uwierz_mirando 04.08.10, 23:03 Pytam czysto teoretycznie - podobają Wam się te imiona? Mnie tak Ludmiłę zdrabniałabym do Miłki, ponieważ Ludka brzmi dla mnie okropnie. Domicela ciekawa, oryginalna, szkoda jedynie, że składa się ze słów dom i cela Można zdrabniać Domi, Domcia, Domka, Domisia... W sumie podobnie jak Dominikę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Domicela, Ludmiła 05.08.10, 01:50 Domicela podoba mi się i nalezy do moich imion rodzinnych. Zamiast Ludmiły wolę inne formy tego imienia poświadczone w średniowiecznej Polsce, jak np. Ludomiła. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Domicela, Ludmiła 05.08.10, 08:18 Obydwa uwielbiam Niestety mój mąż nie podziela tej miłości, choć Ludmiłę próbowałam forsować wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Domicela, Ludmiła 05.08.10, 09:05 pełne formy ogromie mi się podobają, zwłaszcza Domicela. Nawet próbowałam męża do tego imienia przekonać, bo do nazwiska pasuje nam jak mało do którego. ale protest był stanowczy Odpowiedz Link Zgłoś
ladetre Re: Domicela, Ludmiła 05.08.10, 09:55 Ludmiłę uwielbiam, sama długo się nad nią zastanawiałam dla córki, tylko mąż nie chciał nic z polskimi znakami. Ale imię i zdrobnienia, nawet Ludka są super. Domicela natomiast jakoś mnie nie przekonuje - dom-i-cela - jakoś tak źle mi się kojarzy, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Domicela, Ludmiła 05.08.10, 10:18 Niezbyt. Domicela odpada z powodu "celi". Ludmiła - nie lubię dźwięku LUD. Ale ogólnie fajne imię jeśli ktoś lubi ten typ. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Domicela, Ludmiła 05.08.10, 13:40 Nie mogę jakoś przekonać się do Domiceli, choć próbowałam. Ludmiłę uwielbiam. Gdyby nie mocny typ dla syna (Lubomir), to myślałabym o niej dla córki. Ale Ludmiła i Lubomir to dla mnie za dużo dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
mama_aurory Re: Domicela, Ludmiła 06.08.10, 09:43 Ludmiła- ładne, zdrobniale Miłka a mi się nawet bardziej podoba Ludmiłka. Domicela- podoba mi się mniej niż Ludmiła. Ładniejsze według mnie niż Dominika. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Domicela, Ludmiła 07.08.10, 21:03 Domicela jest świetna, do Ludmiły nie mogę się przekonać. Jest posłanka PO Domicela Kopaczewska Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Domicela, Ludmiła 07.08.10, 22:34 do mnie czasami mówiono Domicela. ale osobiście średnio mi się podoba. dziecka bym tak nie nazwała. Ludmiła nie jest brzydko, ale mi się 'wschodnio' kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś