Gość: immiooo IP: *.icpnet.pl 24.08.10, 07:58 dzieci mojeje przyjciółki Vanessa lat 16 Rogger lat 10 co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Vanessa i Rogger 24.08.10, 08:46 nie jest Polką, mam nadzieję? ale nawet u cudzoziemców mi się nie podobają, są do bólu pospolite Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Vanessa i Rogger 24.08.10, 09:24 Rogger zapewne czytany jako Rodżer? No cóż, imiona dzieci do siebie pasują... Dla Polaków strasznie pretensjonalne Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Vanessa i Rogger 24.08.10, 09:35 Rogger? Czy Roger? A wymawiano przez G czy Dż? aneladgam napisała: ale nawet u cudzoziemców mi się nie podobają, są do bólu pospolite > Wg mnie wcale nie są szczególnie pospolite, w każdym razie w krajach anglosaskich, bo obecnie rzadko nadawane. Szczególnie Roger - który był modny w latach 30-50. Owszem, brzmi nieco "staro" i obciachowo - cos jak u nas powiedzmy Marian. (Kojarzy mi się z Rogerem Sterlingiem z serialu Mad Men) A i Vanessa nigdy nie była szczególnie częsta, choć też przebrzmiała, taka sezonowka z pokolenia mam. Kojarzy mi się pozytywnie z V Redgrave. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Vanessa i Rogger 24.08.10, 10:00 tylko że ja nie utożsamiam pospolitości z częstością nadań kurczę, nie wiem jak to wyjaśnić. na przykład imię Julia nie jest dla mnie imieniem pospolitym, pomimo jego olbrzymiej popularności. może ma to związek bardziej ze wspomnianym przez Ciebie obciachem. rzecz jest jak najbardziej subiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Vanessa i Rogger 24.08.10, 12:15 Uważam, że nie ładnie jest obgadywać przyjaciółkę na internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: immiooo nie obgaduje IP: *.icpnet.pl 24.08.10, 13:34 tylko pytam co myslicie o tych imiona. Ja jak uslyszalam je ladnych pare lat temu.Wydały się takie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinko Re: nie obgaduje IP: *.182.96.48.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.08.10, 15:53 Inne? A jak rozumiesz słowo INNE? Dla mnie inny, to jest Anatol na tle modnych ostatnimi czasy Antonich Ale Rogger i Vanessa?! No cóż jeśli Twoja przyjaciólka nie jest polką, to czemu nie... jesli jest to "gratuluję wyborów" . Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Vanessa i Rogger 24.08.10, 18:21 > Uważam, że nie ładnie jest obgadywać przyjaciółkę na internecie. > haha ;p true. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ineza Re: Vanessa i Rogger IP: *.xdsl.centertel.pl 25.08.10, 17:46 ha, uśmialam się.A cóż to za obgadywanie, może mi z łaski swojej wyjaśnisz? Napisz to bezsensowne zdanie każdemu kto informuje o dzieciach swoich przyjaciół i znajomych np. w wątku powyżej "Imiona dzieci urodzonych w 2010 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ineza Re: Vanessa i Rogger IP: *.xdsl.centertel.pl 25.08.10, 17:48 za takie stwierdzenie powinna ci moderacja zablokować dostęp na to forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: immiooo Re: Vanessa i Rogger IP: *.icpnet.pl 25.08.10, 20:33 1. spr ja na serio nie miałam na myśli obgadywania. 2.nie wiem dlaczego taka pisownia imion.Jakos nigdy nie pytałam Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Vanessa i Rogger 25.08.10, 22:02 Gość portalu: immiooo napisał(a): > 1. spr ja na serio nie miałam na myśli obgadywania. Wiesz, ja chyba za dużo czasu spędziłam na tym forum i potrafiąc przewidzieć reakcje większości uczestniczek, uznałam ten wpis za prowokację. Przepraszam za napaść. Odpowiadając na pytanie: Nie lubię imienia Vanessa nawet w jej naturalnym, angielskojęzycznym środowisku. Rogger jest po pierwsze pretensjonalny (chociaż chyba nie aż tak, jak Vanessa), po drugie przedobrzony. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Vanessa i Rogger 25.08.10, 20:37 jak powiedziałby mój anglista z liceum: "żeby był dłuższy" Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Vanessa i Rogger 28.08.10, 10:09 Yyyy, jak by to powiedzieć. Nie myślę dobrze o tych imionach. Odpowiedz Link Zgłoś