Gość: askaw12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 00:45 Leokadia podoba wam sie imie?? pasuje do Kornelii(to moja 1 corka-2 letnia) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilianna Re: Leokadia??? 26.08.10, 01:27 Mnie się podoba ogromnie, ale trochę obawiałabym się zdrabniania do obrzydliwej Lodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinko Re: Leokadia??? IP: *.182.160.229.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.08.10, 08:51 Ze względu na zdrobnienie Lodzia nie podoba mi się w ogóle. Do Kornelii moim zdaniem nie pasuje - Leokadia bardziej retro, natomiast Kornelia taka bardziej nowoczesna, po prostu świeższa od Lodzi Może spodobałaby Ci się: Iga, Olga, Matylda czy Aleksandra? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Leokadia??? 26.08.10, 09:02 Mam tylko jedno skojarzenie - pani dyrektor z podstawówki, zdrabniana to Lodzi oczywiście. I o ile lubię imiona retro, to do Leokadii nie mogę się przekonać. Ja także wolałabym Leonię, albo jeszcze coś innego, np. Berenika Krystyna Kalina Wanda Eugenia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Leokadia??? 26.08.10, 09:25 Może być i Loda - jak Halama A babcia znajomej (90 lat) życzy sobie być Loti Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Leokadia??? 26.08.10, 09:42 brzmieniowo podoba mi się, ale nie nadałabym Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Leokadia??? 26.08.10, 10:24 Do Kornelii pasuje tak sobie. Ja także wolę Leonię. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: Leokadia??? 26.08.10, 11:53 Leokadia może być, tylko jak dla mnie to bardzo poważne imię i małą dziewczynkę napewno będą zdrabniać do Lodzi jeśli nie wy- rodzice, to rodzina, inne dzieci w szkole, nauczyciele itp. A zdrobnienie Lodzia jest okropne!!! Moja rada jest taka abyś jeszcze raz zastanowiła się nad tym imieniem do Korneli może Laura albo Alicja??? Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Leokadia??? 26.08.10, 13:58 Podoba mi się i myślę że do Kornelii pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Leokadia??? 26.08.10, 14:39 Podoba mi się. I nie obawiałabym się zdrabniania do Lodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Leokadia??? 26.08.10, 16:12 1. Nie podoba się, choć dźwięk teoretycznie ładny. Lodzia faktycznie okropna. Lea ładne zdrobnienie, może też Leda 2. Do Kornelii pasuje dość kiepsko. Proponuję Leontyna, Leonia, Alodia, Ludwika, Eliza, Konstancja, Eleonora. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Leokadia??? 26.08.10, 21:11 Podoba mi się i pasuje do Kornelii. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Leokadia??? 26.08.10, 23:05 Bardzo mi się podoba, to imię mojej Prababci, stąd pewnie mam sentyment. Do Kornelii jednak bardziej pasuje mi Leonia. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Leokadia??? 27.08.10, 19:23 podoba sie i pasuje do Kornelii - nadawaj smialo! podoba mi sie juz teraz nawet zdrobnienie Leosia, chociaz Leo tez ciekawe i nietuzinkowe Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leokadia??? 28.08.10, 10:57 Owszem, podoba mi się, ale sama zdecydowałabym się na Leontynę, Leandrę albo Letycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zi Re: Leokadia??? IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 21:25 Moja babcia miała na imię Leokadia. Nie kojarzy mi się staro, proawdopodobnie dlatego, ponieważ, zmarła młodo- niestety. Pamiętam, że nikt nie mówił do niej Lodzia, raczej Lea albo Leo- co uważam jak na tamte czasy było bardzo pomysłowe. Mnie samej podobają się te zdrobnienia. Leokadia sama w sobie brzmi słodko, troche staromodnie (nie staro) i calkiem elegancko. Z chęcią użyłabym go jako drugiego imienia. Leokadia i Kornelia brzmią świetnie. Wedlug mnie pasują do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś