abiela 27.08.10, 23:23 Cytuję za artykułem z GW: Miss nastolatek 2010: Marta Białek z Gdyni I Vicemiss - Amanda Streich z Płocka II Vicemiss - Monika Adach z Końskich III Vicemiss - Jesika Miklasz z Tucholi IV Vicemiss - Idalia Remińska z Bydgoszczy Miss Internetu - Kinga Rojek z Sosnowca. I co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrowka75 Re: Imiona miss nastolatek 2010 27.08.10, 23:26 Jesika? Czego to ludzie ine zrobią z tym imieniem.... Amanda, o maj got Poza tym nie jest tak źle Górą Marta Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Imiona miss nastolatek 2010 28.08.10, 07:39 Oj, Mrówka, bo takie dziecko rodzi się, je i sika, nie? A potem wyrasta na dorosłą osobę, która ma problem z własnym imieniem. Ale rodzice dumni, ze tacy oryginalni. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Imiona miss nastolatek 2010 28.08.10, 14:36 truscaveczka napisała: > Oj, Mrówka, bo takie dziecko rodzi się, je i sika, nie? hehe Amandę ja lubię, dla mnie ładniejsza od np. Kingi. Kojarzy mi się z piosenką country; "A-a-amanda, light of my life/Fate should have made you a gentleman's wife." Spisałam imiona z tego linku: missnastolatek.eu/?&d=gallery Kinga Natalia Jesika Emilia Angelika Magdalena Monika Marta, Dominika Amanda x 2, Sylwia x 2, Adrianna x 2, plus 3 (!) Sandry - Orłowska, lat 16, Bekus, 18, Stelmaszewska, 16. Czy ktos wie, ile faktycznie było w pierwszej połowie lat 1990 Sandr, tzn na którym miejscu było imię? Zastanawia mnie brak albo niedoreprezentacja najpopularniejszych w tamtych latach Karoliny, Aleksandry, Katarzyny, Anny i Pauliny. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Imiona miss nastolatek 2010 28.08.10, 00:57 zaskakujaca ta Jesika w zestawieniu z Idalia ale ogolnie to na podium nudno nie jest w sumie tylko Jesika razi, bo Amanda z tym obco brzmiacym nazwiskiem jest do przyjecia Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 09:13 Faktycznie, Amanda z nazwiskiem brzmi nieźle, mi to imię jednak tak czy inaczej źle brzmi w Polsce, a dziewczyna jest na pewno Polką, skoro startuje w wyborach miss. No, ale może ma tatusia obcokrajowca, tylko to tłumaczy według mnie to funkcjonowoanie tego imienia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
lerami_milena Re: Imiona miss nastolatek 2010 28.08.10, 08:44 Oglądałam wczoraj wybory i zastanawiał mnie wysyp Amand i Sandr (było po conajmniej dwie). To kwestia początku lat 90? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona miss nastolatek 2010 28.08.10, 11:31 Tylko Marta z Kingą nie zaskakują mnie. Najbardziej pozytywnie odbieram oczywiście Idalię, takze w kontekście zestawienia z nazwiskiem. Dziękuję za wrzucenie na forum, abielo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Imiona miss nastolatek 2010 IP: 194.183.34.* 28.08.10, 13:59 Podobają mi się tylko Monika i Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Imiona miss nastolatek 2010 28.08.10, 15:04 podoba mi się tylko Idalia i mogę sie mylić ale czy nie istnieje polska pisownia tutaj wymienionej Jesiki ? nie wiem czy dobrze pamiętam Jesyka czy jakoś tak bo brzmi mi ciut lepiej ? u mnie na osiedlu niedawna urodził sie Brajan o bardzo polskim nazwisku Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Pełna lista finalistek Miss Nastolatek 28.08.10, 15:34 3 Sandra 2 Adrianna Amanda Magdalena Sylwia 1 Angelika Anna Dominika Emilia Idalia Jesika Karolina Kinga Marta Martyna Monika Natalia Nina (źródło: www.missnastolatek.eu/wzor.php?strona=1&totalRows_Recordset1=2119&&d=winner®ion=1) Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Imiona finalistek Miss Polski 2010 28.08.10, 15:40 ... a teraz ciut starsze Miss. W imionach też mniej brawurowe. 3 Anna 2 Joanna Magdalena Natalia 1 Agata Agnieszka Dominika Edyta Ewelina Jolanta Jowita Julita Justyna Małgorzata Marlena Marta Monika Wioletta Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
ilka114 Re: Imiona miss nastolatek 2010 28.08.10, 20:40 Jesika i Amanda!? Zgadzma isę, czego ludzie nie wymyślą. Pozostałe lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 11:03 nie widzę nic niezwykłego w imieniu Amanda Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 11:15 jako dziecko widziałam parę odcinków "Dynastii" i powiem szczerze, że od tamtej pory pokutuje we mnie przekonanie, że imię Amanda nadaje się tylko dla pięknej kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 11:41 Tym można wyjaśnić nadreprezentację Jessik, Amand i Sandr wśród finalistek wyborów miss nastolatek. Te dziewczyny zapewne nie tylko zostały tak nazwane, ale i uzyskują przecietnie (podkreślam - przeciętnie) większe wsparcie (od rodzin, jesli chodzi o dyskontowanie swojej urody (lub w mniejszym stopniu rodziny im to wybijają z głowy). Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 12:07 ?? Proszę Was, czy wy do wszystkiego musicie dorabiać teorie, a juz widzę szczególnie do wg Was "brajanowatych" imion.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 12:12 Nie ma objaśniania świata bez generalizujących teorii, i nie rozumiem, co w nich złego? Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 12:54 Moim zdaniem generalizowanie powoduje powstawanie stereotypów, których moim zdaniem należy się wyzbywać, a nie tworzyć nowe, ale skoro ty masz jakąś misję objaśniania świata to proszę bardzo, nie przeszkadzaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona miss nastolatek 2010 04.09.10, 14:43 Dziękuję. Byłabym wdzięczna, gdybyś Ty także nie przeszkadzała mine. Ludzie byliby półwarzywami bez nauki, a nauka bez generalizacji nie istnieje. Sprzeciw wobec generalizacji jako takiej uważam za dowód dążenia do wdzięcznie bezmyślnego odbioru świata. (Czym innym jest natomiast sprzeciw wobec nieuzasadnionej generalizacji). Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 12:35 ale że to niby było do mnie? dziewczyno, jakbyś przeczytała co napisałam bez dorabiania sobie teorii, to zauważyłabyś, że po pierwsze, doskonale wiem skąd u mnie takie skojarzenie z Amandą, a po drugie, że jest to skojarzenie dla tego imienia co najmniej pozytywne, więc zejdź ze mnie z łaski swojej Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 12:49 nie to nie było do Ciebie! chyba widać pod kogo podpięłam swoją wypowiedź! więc "zejdź ze mnie z łaski swojej" Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 12:56 pisałaś w liczbie mnogiej, a post gaudencji nawiązywał do mojego Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imiona miss nastolatek 2010 29.08.10, 13:04 przepraszam, tak mi się napisało. w twoim poście nie widzę żadnej teorii Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Imiona miss nastolatek 2010 30.08.10, 13:44 Ja mam kuzynkę Amandę i imię polubiłam po lekcji łaciny, na której odkryłam, że dosłownie znaczy "ta, którą warto kochać". Co znaczy Jesika (prócz potrzeb biologicznych hehe) nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś