Dodaj do ulubionych

2 małe Iwony

IP: *.chello.pl 08.09.10, 10:18
Prawie całe wakacje spędziłam w Swinoujściu gdzie prawie kazdy wózek ma z przodu doczepioną plakietkę z imieniem dziecka. Widziałam jedną Jaśminkę (taka była "rejestracja") i aż 2 wózki z imieniem Iwona. Najdziwniejsze było to że za kazdym razem wózki pchały mamy w wieku ok 20 lat. Zastanawiam się czy Iwona nie pojawiła sie w jakiejś telenoweli. Chyba że obie dziewczyny miały np. miłe ciocie Iwony. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olianka Re: 2 małe Iwony 08.09.10, 10:20
      To nie musiały być dwudziestoletnie mamy, to mogły być dwudziestoletnie siostry, a wtedy mała Iwonka aż tak nie zaskakuje.
      • Gość: tymianek21 Re: 2 małe Iwony IP: *.chello.pl 08.09.10, 10:35
        Też tak najpierw myślałam, że pilnują młodsze rodzeństwo bo ciężko uwierzyć że nagle 2 młode mamy wybierają imię chyba już zapomniane. Ale mijałam je prawie codziennie na deptaku (nie spacerowały razem), za każdym razem szły w grupie rówieśniczek pchających swoje wózki. Siostry pewnie nie zajmowałyby się maluchami codziennie. Nawet sobie pomyślałam że musiały wykazać się nielada odwagą bo inne "rejestracje" były w stylu Wiktoria, Oliwia, Patrycja itd. Może nianie?
    • luska.s Re: 2 małe Iwony 08.09.10, 13:53
      Iwona - szału nie ma, ale podoba mi się i wcale mnie to imie nie dziwi u małej dziewczynki.
      Iwona jest w serialu barwy szczęścia
    • quasi.modo Re: 2 małe Iwony 08.09.10, 14:25
      A może to ma związek z zaginięciem Iwony Wieczorek?
      • uwierz_mirando Re: 2 małe Iwony 08.09.10, 18:42
        Dla mnie jest to jedno z najbrzydszych imion żeńskich.
    • dalenia Re: 2 małe Iwony 08.09.10, 19:31
      Może to faktycznie nianie. Bo bardziej mi to imię pasuje do starszych rodziców.
      • andaba Re: 2 małe Iwony 08.09.10, 19:57
        To musieliby być bardzo strarsi rodzice, Iwonki królowały z 35 lat temu...

Mi się wydaje, że coraz więcej jest Agnieszek - to czemu i nie Iwonek? Szczyt popularności przeżywały mniej więcej jednocześnie.
    • bardzo_luba Re: 2 małe Iwony 10.09.10, 16:01
      Mi się podoba. Mały Iwo zdarza się od czasu do czasu, to dlaczego by nie Iwona.
    • enka86 A może to mamy? 10.09.10, 16:09
      Ja też mam "rejestrację" i właśnie wczoraj panowie mnie pytali czy to ja jestem Hania, czy córeczka, więc może niektóre mamy przyczepiają swoje imię do wózka?
    • abiela Re: 2 małe Iwony 12.09.10, 00:34
      A może to mamy swoje imię przyczepiły?
      • Gość: tymianek21 Re: 2 małe Iwony IP: *.chello.pl 13.09.10, 11:15
        Pierwszy raz słyszę żeby te rejestracje mogły oznaczać imię mamy bo i po co? W Zachodniopomorskim te rejestracje są bardzo popularne -przyczepia je co druga moja sąsiadka, koleżanka i zawsze jest to imię dziecka a nie mamy. Na stoiskach z upominkami w Swinoujściu lub Międzyzdrojach było pełno tych tabliczek. Można się od razu zorientować jakie imiona są modne bo wisiały karteczki typu "towar chwilowo niedostępny". To oczywiście były rejestracje: Hania, Wiktoria, Nikola...Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.