magducha78 02.10.10, 10:27 dziewczynki 10 Maja 9 Zofia 4 Julia Lena Maria Natalia Wiktoria 3 Alicja Amelia Anna Barbara Martyna Oliwia Weronika 2 Aleksandra Gabriela Kaja Kinga Lilia Magdalena Nina Zuzanna 1 Agata Antonina Berenika Bianca (polskie nazwisko) Emilia Ewa Hanna Izabela Jagoda Jaśmina Joanna Julianna Justyna Karolina Katarzyna Klaudia Lidia Liwia Łucja Małgorzata Marcelina Matylda Michalina Milena Natasza Nikola Ola Olga Vanessa (polskie nazwisko) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magducha78 chłopcy 02.10.10, 11:02 8 Franciszek 6 Adam Michał 5 Antoni Mikołaj Szymon 4 Mateusz Wojciech 3 Igor Jakub Jan Maciej Marcel Piotr Rafał Sebastian Stanisław Tymoteusz 2 Bartosz Filip Julian Krzysztof Maksymilian Oskar Patryk Paweł Tadeusz Tomasz 1 Adrian Aleksander Benjamin Błażej Dariusz Dawid Eryk Grzegorz Gucio Ignacy Janek Kacper Krystian Ksawery Kuba Leon Leopold Leszek Marcin Miłosz Olek Oliwier Radosław Tymon Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 2 imiona +bliźnięta 02.10.10, 11:12 dwa imiona Aleksandria Kornelia Anna Anastazja Ewa Anna Magdalena Anna Maria Magdalena Martyna Sylwia Wiktoria Kasandra Antoni Sławomir Antoni Zygmunt Krzysztof Edmund Ksawery Gwidon Jan Stanisław Michał Maciej bliźnięta Anna i Stanisław Wiktoria Kasandra i Aleksandria Kornelia Katarzyna i Maciej Alicja i Lilia Tymoteusz i Adam Liwia i Maja Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: 2 imiona +bliźnięta 03.10.10, 22:23 Martyna Sylwia - ten zestaw wyjątkowo mi się nie podoba Antoni Zygmunt - IMO najładniejszy zestaw tego tygodnia > Ksawery Gwidon = wraz z tym, szkoda, że Gwidon nie na pierwsze! > Wiktoria Kasandra i Aleksandria Kornelia - naprawdę Aleksandria? Bardzo przekombinowane > Alicja i Lilia- w moim odczuciu niedobrany zestaw, Alicja zbyt popularna przy Lilii > Tymoteusz i Adam - tak samo jak powyżej, Adam nudny do bólu, Tymoteusz o wiele ciekawszy > Liwia i Maja - i znowu megapopularna Maja przy dużo rzadszej Liwii Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: chłopcy 03.10.10, 22:19 8 Franciszków to dla mnie największe zaskoczenie. Dziwi mnie, że Rafał nadal jest nadawany i to częściej niż jeden raz. Pozytywnie spoglądam na Leopolda, dwóch Tedeuszów i Ksawerego. Nie podoba mi się Benjamin i Olek. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 dziewczynki errata 02.10.10, 11:13 zamiast jedeej Aleksandry jest Aleksandria przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: WnŚ Warszawa 2-3 października 02.10.10, 16:27 DZIEWCZYNKI: Na plus: Agata, Jaśmina, Julianna, Lidia, Lilia, Łucja, Matylda. Na minus: Bianca (dlaczego nie Bianka?), Klaudia, Nikola, Vanessa. Zdziwienie: Aleksandria! Zwłaszcza jako bliźniaczka popularnej Wiktorii... Zapewne będzie ciągle mylona z Aleksandrą. W życiu nie nazwałabym tak dziecka. CHŁOPCY: Na plus: Błażej, Gucio, Leon, Miłosz, Tymon, Tymoteusz. Na minus: Adrian, Benjamin (dlaczego nie Beniamin? Może dlatego przez 'j', bo jest czytany Bendżamin? ), Eryk, Krystian, Oliwier, Oskar. Zaskoczenia: pozytywne - Leopold, negatywne - Dariusz, Leszek. DWA IMIONA: Aleksandria Kornelia - szkoda, że nie jest Kornelia Aleksandra Martyna Sylwia - dla mnie "koszmarek" Wiktoria Kasandra - brzmi ciekawie Antoni Sławomir, Antoni Zygmunt, Krzysztof Edmund - pierwsze imię osłuchane, drugie rzadkie wśród maluchów; zestawy brzmią bardzo fajnie Ksawery Gwidon - zestaw świetny, mimo że nie lubię Gwidona BLIŹNIĘTA: Wiktoria Kasandra i Aleksandria Kornelia - Aleksandria "psuje" zestaw Alicja i Lilia - jedno popularne, drugie bardzo rzadkie... Lilia bardzo mi się podoba. Tymoteusz i Adam - jak wyżej. Podoba mi się Tymoteusz. Liwia i Maja - i tu podoba sytuacja. Obydwóch imion nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: WnŚ Warszawa 2-3 października 02.10.10, 20:18 u dziewczynek: Podobają mi się aż 2 Lilie Lidia, Łucja, MatyldaJaśmina, Michalina, Marcelina U chłopców na + 2 Tadeuszów i Leopold, 2 Tomaszów a także Dariusz Z bliźniąt podobają mi się Lilia i Alicja Magducha wyjaśniła pomyłkę-zamiast siostra Wiktorii to Aleksandra, nie Aleksandria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: WnŚ Warszawa 2-3 października IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.10, 21:36 Właśnie Aleksandria. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: WnŚ Warszawa 2-3 października 02.10.10, 21:42 siostra Wiktorii to Aleksandria Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: WnŚ Warszawa 2-3 października 02.10.10, 21:39 No właśnie, że nie. W ogólnym spisie napisała, że są dwie Aleksandry. A potem wyjaśniła, ze zamiast jednej Aleksandry jest Aleksandria. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: WnŚ Warszawa 2-3 października 02.10.10, 21:43 tak,zgadza się. przepraszam jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: WnŚ Warszawa 2-3 października IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.10, 22:08 U dziewczynek na plus: 2 Lilie, Liwia i Berenika, która jest największym zaskoczeniem. U chłopców zaskoczył najbardziej Leopold. 2 imiona i bliźnięta: Anna Anastazja - szkoda że nie odwrotnie Wiktoria Kasandra, w zestawieniu z siostra bliźniaczką Aleksandrią Kornelią, to szkoda że nie odwrotnie. Kasandra i Aleksandria cóż by to był za oryginalny zestaw. A z drugiej strony Aleksandria cale życie będzie musiała prostować i tłumaczyć ze jest Aleksandrią, a nie Aleksandrą. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 2-3 października 03.10.10, 20:13 DZIEWCZYNKI: Największe zaskoczenie i pozytyw : Berenika. Reszta mało ciekawa. No może poza Aleksandrią, ale tę odbieram ... pretensjonalnie i dziwacznie. CHŁOPCY: O, dawno już nie było Mateusza. Albo po prostu nie zwracałam na niego uwagi Podoba mi się 2 Tadeuszów, Błażej, Ignacy, Ksawery. Ogromnie miłym zaskoczeniem jest Leopold. Duże "nie" dla Benjamina. BLIŹNIĘTA: Anna + Stanisław, Katarzyna + Maciej - nuda Wiktoria Kasandra + Aleksandra Kornelia, Alicja + Lilia, Tymoteusz + Adam, Liwia + Maja - dla mnie zbyt duża różnica w popularności DWA IMIONA: Aleksandria Kornelia, Anna Anastazja, Wiktoria Kasandra - szkoda, że nie odwrotnie Ewa Anna, Magdalena Anna, Maria Magdalena - strasznie mdłe jakieś te zestawy Antoni Zygmunt, Krzysztof Edmund, Ksawery Gwidon - zestawy mi się podobają, ale odwrotnie byłyby ciekawsze (szczególnie Gwiszko) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Warszawa 2-3 października 03.10.10, 22:16 Barbara faktycznie powróciła, od kilku tygodni pojawia się regularnie. Zaskoczyły mnie Berenika i Jaśmina. Ola mam nadzieję jest formą zdrobniałą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 2-3 października 11.10.10, 22:20 Bardzo się cieszę z Bereniki. Odpowiedz Link Zgłoś