uwierz_mirando 30.10.10, 15:22 Dziś na cmentarzu na jednym z grobów zauważyłam imię Tomira. O ile męska forma podoba mi się, taki oryginalniejszy Tomek, tak Tomira dla dziewczynki wydaje mi się mało kobieca. Zdrabniałabym do Miry. Jak Wam się podobają te imiona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Tomir, Tomira 30.10.10, 17:55 Podobają mi się, choć wolę jeszcze dłuższe imiona, jak Tomisława, Tolisław. Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: Tomir, Tomira 30.10.10, 19:45 Sprawiaja na mnie wrazenie imion rosyjskich. Nie sa brzydkie, ale sama dziecim bym ich nie nadala. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Tomir, Tomira 30.10.10, 20:51 Tomira mi się nie podoba, jakoś tak ... oddziela mi się i słyszę "to-mira". Z kolei Tomir bardzo mi się podoba, mam go nawet na swojej liście. Zdrabniałabym do Tomirka, Tomisia, ew. Tomka. Czyli generalnie podobnie jak u Ciebie - żeńska na "nie", męska na "tak" Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Tomir, Tomira 30.10.10, 20:59 Tomir jest w miarę ok,ale Tomira nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Tomir, Tomira 30.05.17, 17:25 Podnoszę Od czasu powyższej wypowiedzi nieco zmieniłam zdanie. Nadal podoba mi się Tomir, choć z uwagi na przykre skojarzenia z Tomaszem, odpadł z listy. Tomira z kolei bardzo mi się spodobała. Gdyby mój facet zgodził się na Mirę (w co wątpię), to byłaby chyba główna kandydatka na pełną wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Tomir, Tomira 31.10.10, 07:38 te imiona sa dla mnie do przyjecia u innych....znacznie bardziej bodoba mi sie jednak Timur, ale to z pewnoscia nie jest polskie imie Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Tomir, Tomira 31.10.10, 11:29 Podobają mi się obydwa, Tomira nawet bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
judelka Re: Tomir, Tomira 01.11.10, 21:28 Tomir jest super, Tomira nie za bardzo, ale ja nie lubie imion utworzonych od meskich odpowiednikow. Do przedmowczyni, dla ktorej imie brzmi z rosyjska, jesli postawisz akcent to 'O', brzmi jak francuskie, a tak wlasnie wymawiaja anglosasi Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Tomir, Tomira 31.05.17, 17:15 Nie zachwyca mnie, głównie ze względu na brak akceptowalnych dla mnie zdrobnień. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Tomir, Tomira 01.06.17, 20:44 No to ja mam odwrotnie bardziej podoba mi się żeńska forma Poza tym imię jest ogólnie bardzo fajne Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Tomir, Tomira 20.01.19, 00:05 Uwielbiam te imiona. Tomire bardziej od Tomira. Dla chlopca Tolimir jest jak dla mnie lepszy, Tolek, Toli itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Tomir, Tomira 12.02.19, 23:29 Na dzien 1-go stycznia 2019 w Polsce jest 111 Tomirow i 97 Tomir. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Tomir, Tomira 16.02.19, 05:03 Tomir zostal nadany 2 razy w ubieglym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Tomir, Tomira 11.03.25, 04:27 Stan na rok 2025 Tomira- 102 Tomir- 139 Tomir podoba mi sie coraz bardziej. Ciesze sie, ze jest nadawane. Fajna odmiana od Tomasza. Odpowiedz Link Zgłoś