Gość: herbaataa IP: *.net.stream.pl 17.11.10, 09:46 Arlena-takie imie na identyfikatorze miała wypisane pracownica banku. zerkałam kilka razy, zeby sie upewnic czy dobrze czytam. Nie spotkałam sie nigdy wczesniej z tym imieniem. Wiecie może czy to zdrobnienie czy podstawowa forma? podoba Wam sie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamantia Re: Arlena 17.11.10, 11:32 To raczej pełnie imię, o niejasnym pochodzeniu. W 2001 roku miało tak na imię 244 Polek (w porownaniu do prawie 15 tys. Arlet i Arlett.) pl.wikipedia.org/wiki/Arlena Mi się nie podoba. Po pierwsze brzydki jest dla mnie dziwięk ARL. Po drugie kojarzy mi się głównie z angielskim Arlene (ar-LIN), które brzmi bardzo niemodnie i prowincjonalnie, coś jak powiedzmy Mariola, tylko "starzej" - w USA Arlene była bardzo modną sezonówką w latach 1930 (podobnie jak Marlene ). (Stereotypowym przykładem imienia jest małomiasteczkowa kochliwa i niewykształcona kelnerka z "Prawdziwej Krwi", Arlene Fowler 1.1.1.2/bmi/truebloodnet.com/wp-content/uploads/2010/08/arlene-fowler-hbo.jpg ) Odpowiedz Link Zgłoś
forsycja_1 Re: Arlena 17.11.10, 15:51 Nigdy nie słyszałam o tym imieniu.Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Arlena 17.11.10, 17:36 Mnie się podoba. Ale uważam, że byłaby dość kłopotliwa w życiu, zapewne większość myliłaby ją z Marleną, której to bardzo nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Arlena 17.11.10, 18:28 Nie podoba mi się. Pewnie bywa mylona z Marleną (której też nie lubię). Odpowiedz Link Zgłoś