Dodaj do ulubionych

Chyba udadza sie negocjacje :)

27.11.10, 15:37
Wciaz nieznana plec trzeciego Maluszka, trwaja rozwazania dotyczace imienia. Maz chce aby coreczka miala na imie Maria (tu wymawiana jako:[Marija]), ja zdecydowanie wolalabym Antonie. Za to mnie sie marzy Hubert, ale MM bardzo kreci nosem.... Chyba jednak pojdziemy na kompromis... Jesli maz przystanie na Huberta, ja poddam Antonie na korzysc Marii.
Co sadzicie o zestawie Olaf, Helena, Maria / Olaf, Helena, Hubert?
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 27.11.10, 17:34
      Podobają mi się planowane imiona (wolę Marię [nawet jako Mariję] od Antonii).
      • annajustyna Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 27.11.10, 17:38
        Ja tez. A o coc chodzi z tym zestawem, bo nie zajarzylam?
        • greeneyedlover Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 27.11.10, 18:07
          Olaf ma 4, a Helena 2 lata smile
    • dalenia Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 27.11.10, 19:03
      Maria jest ok. Huberta nie lubię i zupełnie mi nie pasuje do Heleny i Olafa.
      • abiela Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 27.11.10, 21:19
        dalenia napisała:

> Maria jest ok. Huberta nie lubię i zupełnie mi nie pasuje do Heleny i Olafa.

Widzę to tak samo.
        • greeneyedlover Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 30.11.10, 19:37
          Szkoda

smile
    • luska.s Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 27.11.10, 21:26
      Wszystkie 3 imiona bardzo mi się podobają.
      • lus.sia Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 27.11.10, 21:33
        mnie się podobają Twoje zestawy smile
        ja osobiście wybrałabym Antonie ale Maria też mi się podoba wink
        • uwierz_mirando Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 27.11.10, 22:59
          Olaf, Helena, Maria / Olaf, Helena, Hubert - obydwa zestawy mi się podobają.
    • Gość: taka_jedna Re: Chyba udadza sie negocjacje :) IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.10, 00:09
      Obydwa zestawy mi się podobają, Dla mnie Maria to jedno z najpiękniejszych imion...;D
      Myślę, że taki kompromis to dobry pomysł.
    • Gość: mikołajka Re: Chyba udadza sie negocjacje :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.10, 09:30
      Olaf, Helena, Hubert - zestaw w porządku natomiast Olaf, Helena, Maria nie podoba mi się. Imię chłopca zdecydowanie nie pasuje do imion dziewcząt.
    • chce_bobo Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 28.11.10, 13:52
      bardzo przyjemne zestawy, bardzo.

Wg mnie Maria ładniejsza od Antonii.
      a może zamiast Huberta Leon? do Olafa mi pasuje, do Heleny tym bardziej.
      • greeneyedlover Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 30.11.10, 19:40
        MNie sie niezmiernie podoba Hubert, fajnie bedzie jesli MM przystanie na propozycje kompromisu, ale moze sie tak zdarzyc, ze kiedy maluch sie urodzi bardziej bedzie mu pasowalo Leon... wtedy tez bede zadowolona, choc teoretyzujac wole Huberta smile
    • gaudencja Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 28.11.10, 13:53
      Myślę, że to dobry kompromis, choć nie jestem fanką Marii.
      • greeneyedlover Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 29.11.10, 12:28
        Gaudencjo - ja bym zdecydowanie wolala Antonie od Marii, ale musze byc "elastyczna"... wink
        • Gość: gość Re: Chyba udadza sie negocjacje :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 17:32
          mnie też bardziej podoba się Antonia od Marii , a Hubert w ogóle mi się nie podoba. Forsuj lepiej swoje damskie imię - Antonię, imię męskie zostaw mężowi....
          zaproponowany Leon jest super, może Nikodem (pasuje do Olafa), ciut gorzej z Helenką, ale ładnie
          • Gość: an_o Re: IP: 201.103.123.* 29.11.10, 21:39
            Hubert - nie, ale ja po prostu nie cierpie tego imienia. To juz lepszy Norbert. A zamiast Marii, mimo, ze ladna, dalabym Ewa.
            • greeneyedlover Re: 30.11.10, 19:33
              Ewa odpada, po pierwsze pisownia rozna w DK i PL, ale przede wszystkim odrzucam wszystkie trzyliterowe imiona (dzieci MM z 1.malzenstwa maja trzyliterowe imiona z zalozenia - tradycja rodzinna, ja nie zamierzam jej podtrzymywac wink)
              Co do Huberta i Norberta - bezdyskusyjnie wygrywa u nas Hubert wink
          • greeneyedlover Re: Chyba udadza sie negocjacje :) 30.11.10, 19:30
            Tak, tyle ze nie mozna miec wszystkiego smile Od Marii wole Antonie, ale przeciez jest nas dwoje do podjecia decyzji. Hubert podoba mi sie bardziej od Leona, choc Leon bylby ok. Nikodem zupelnie odpada (nie wystepuje tu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.