11.12.10, 16:33
Tak, właśnie Venessa, przez "e". Istnieje takie imię? Moja koleżanka powiedziała mi, że to jedno z jej ulubionych imion. Znając ją przez "V". Szczerze? Nie lubię za bardzo tego imienia, nawet nie wiem czy istnieje. Cóż, ona miewa dziwne pomysły na imiona.
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 Re: Venessa? 11.12.10, 16:43
      w pokreconych stanach zjednoczonych ameryki nie takie dziwadła istnieja.
    • dalenia Re: Venessa? 11.12.10, 17:19
      Skoro istnieje Wanessa, Vanessa, Wanesa, Angelika, Andżelika, Nicole, Nikol, Nikola, Jessika, Yesika, Dżesika ... To dlaczego nie Venessa? smile
      • ilka114 Re: Venessa? 11.12.10, 20:21
        dalenia napisała:

> Skoro istnieje Wanessa, Vanessa, Wanesa, Angelika, Andżelika, Nicole, Nikol, Ni
        > kola

Ja słyszałam o Nicol big_grin No właśnie, czemu nie?
    • bluejanet Re: Venessa? 11.12.10, 20:52
      A moze kolezanka za bardzo wczula sie w orginalna wymowe wink
      Np w bajkach: dla mnie strazak to SAM, syn mowi tylko i wylacznie tak jak slyszy SEM (pisze sie SAM), jak ogladamy o lokomotywach, to dla mnie jest TOMAS (pisany Thomas), dziec mowi TOMES wink
      Moze kolezance tez chodzi o Vanesse, a wymawiana Wenese wink

A
      • ilka114 Re: Venessa? 11.12.10, 21:59
        bluejanet napisała:

> A moze kolezanka za bardzo wczula sie w orginalna wymowe wink
        > Np w bajkach: dla mnie strazak to SAM, syn mowi tylko i wylacznie tak jak slysz
        > y SEM (pisze sie SAM), jak ogladamy o lokomotywach, to dla mnie jest TOMAS (pis
        > any Thomas), dziec mowi TOMES wink
        > Moze kolezance tez chodzi o Vanesse, a wymawiana Wenese wink

Nie, jej chodzi o Venessę. Nawet kiedyś ją poprawiłam, ale powiedziała że nie Vanessa tylko Venessa. Poprosiłam, żeby napisała na kartce. Wyraźnie "Venessa".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.