igga-81 Re: Janek i Nella - imiona dla moich dzieci 20.04.04, 10:24 bardzo fajne!!! i nieźle razem brzmia, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanka17 :-) 20.04.04, 10:36 Ale czy Nela, Nella lub Nelly (ta wersja chyba zbyt pretensjonalna) nie będzie miała kompleksu - w końcu co to za imię Nela, brzmi słodko, ale poza tym... - nie ma patrona - nie ma oficjalnej, eleganckiej wersji MOŻE LEPIEJ KORNELIA lub KORNELA... Do której można wołać Nela ??? Proszę o sugestie Hania Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: :-) 20.04.04, 11:19 Szczerze mówiąc, ja wolę imiona, które mają pełną wersję (patron mniej mnie interesuje, ale czasem się przydaje ). Imiona - same zdrobnienia są urocze, kiedy dziecko jest małe, ale dłużesz przydają się później, w sytuacjach, w których lepiej sprawiać "poważne" wrażenie. Kornelia jest fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka17 Kornelia,.............. 20.04.04, 11:22 dziękuję za radę no właśnie - mam podobne odczucia, zwaszcza że moje imię jest b. poważne a jakie imiona się Tobie podobają/ dla dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś