marusia72 Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 22.04.04, 12:16 już znalazłam , przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
linkalinka Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 24.04.04, 22:34 Moja bratowa jest w ciążyu i chce tak zanwać swoją córkę (o ile będzie to córeczka)... Ratunku!!!! Ale cóż ja moge poradzic... Ja przynajmniej swego dziecka tak nie nazwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin c, k 25.04.04, 17:23 BO jest jeszcze problem Nikola czy Nicola, Nicol, Nicoll, nie takie cudactwa spotykam w przedszkolu córki. I kiedy toto ma imieniny Odpowiedz Link Zgłoś
viola1001 najsliczniejsze imie dla dziewczynki 05.05.04, 21:29 uwazam ze to najpiekniejsze imie dla dziewczynki takie slodkie i sliczne mysle ze dobra forma to: Nicole ps. kiedy sa imieniny Nicole ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: najsliczniejsze imie dla dziewczynki 05.05.04, 21:31 Jest jeszcze Nicolina,jesli ktos woli.Znam dwie takie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanie1 Re: c, k 06.05.04, 10:03 CO TO MA BYĆ "TOTO" KAŻDY MA PRAWO ROBIĆ CO CHCE - TOBIE TO NIE MUSI SIĘ PODOBAĆ. TRAKTOWANIE PRZEDMIOTOWO ŚWIADCZY O TWOIM BRAKU TAKTU I UMIEJĘTNOŚCI WYPOWIEDZENIA SIĘ. JEDNEMU PODOBA SIĘ MARYSIA, KASIA A INNEMU NICOLA, ARWENA, ELWIRA. I NIC CI DO TEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
archenique [...] 26.02.14, 07:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 05.05.04, 22:13 linkalinka napisała: > Moja bratowa jest w ciążyu i chce tak zanwać swoją córkę (o ile będzie to > córeczka)... Ratunku!!!! Ale cóż ja moge poradzic... Ja przynajmniej swego > dziecka tak nie nazwe.. Wyrazy współczucia ( Może jeszcze się opamięta Odpowiedz Link Zgłoś
patitka Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 05.05.04, 22:32 Imienin dla Nicole, Nicol, Nikol czy Nicolette musisz szukac w zagranicznych kalendarzach Zartuje oczywiscie.... W Polskim nie ma na pewno. Wiec pozostaja tylko urodziny. Rzeczywiscie imie jak na polskie warunki mi sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
archenique Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 26.02.14, 07:28 Zawsze zastanawiam się nad tym co wpływa na takie opinie u ludzi. Czy jest to zasciankowosc , ubóstwo intelektualne, zazdrość czy może wszystkiego po trochu. Oczywiście każdy ma prawo wyrażenia własnej opinii ale starajmy się to robić w cywilizowany sposób. Pomyślmy czy opluwanie kogoś przynieść może korzyść większą niż tylko nasza własna przyjemność. Swoją drogą zastanawiam się czego uczą swoje dzieci musie, które w wolnych chwilach sacza jad w swoich komentarzach. ..Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
czamon Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 19.05.04, 14:42 Witaj marusia, córeczka mojego kuzyna ma własnie na imię Nicole i nie wiedza kiedy ma imieniny - będę wczięczna za tą informację. A tak na marginesie do osób, które oczerniają to imię - zastanówcie się nad sobą! - każde imię jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewosz_m Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 05.05.04, 23:22 Rzeczywiscie i mnie sie takie imie wogole jakos mie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 06.05.04, 10:16 Ja akceptuje wylacznie imie- Nikola! Ale odmian tego imienia jest dosyc duzo w naszym kraju. Oto ktore wymienia Jan Grzenia w "Slowniku Imion". Nicol (imie meskie i zenskie)- 471 osob Nikol (imie meskie i zenskie)- 514 osob nosi to imie. Nicola (zenskie;p)- 1048 Polek Nicole- 1642 Polki Nikola- 6848 Polek. Nikoletta- 547 Polek Nikoleta- 352 Polek Nikolina- 337 Polek Imiona te nadawac od lata 80. i 90. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1000 Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 06.05.04, 11:15 wszystkie te imiona brzmia jakos obco. nie podobaja mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 06.05.04, 11:19 Dla mnie to wszystkie odmiany brzmia jak nazwa napoju wyskokowego lub prezerwatywy nie wiem dlaczego, to ostatnie to byc moze dlatego, ze wszystkie "panienki" oglaszajace sie na wizytowkach ktore znajduje za wycieraczkami mojego samochodu, maja wlasnie takie dziwnie brzmiace imiona w charakterze pseudonimow. Odpowiedz Link Zgłoś
patitka Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 06.05.04, 11:39 anmanika napisała: > ...> prezerwatywy nie wiem dlaczego, to ostatnie to byc moze dlatego, ze > wszystkie "panienki" oglaszajace sie na wizytowkach ktore znajduje za > wycieraczkami mojego samochodu, maja wlasnie takie dziwnie brzmiace imiona w > charakterze pseudonimow. A WIESZ DLACZEGO? WYDAJE MI SIE ZE WLASNIE DLATEGO BO TO IMIE JEST NAZBYT SŁODKIE... A PRZECIEZ MĘŻCZYŻNI LUBIE SŁODKIE (SZCZEGOLNIE IDIOTKI DLATEGO TO IMIĘ "IDZIE JAK SŁODKIE BUŁECZKI" W TYM BIZNESIE.... POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 02.06.04, 18:25 Nikola to żeńska forma imienia Mikołaj i obchodzi imieniny 6 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 26.02.14, 08:29 Mi najbardziej podoba sie to imie w formie Nicole. Szkoda mi tego imienia , bo takie slodkie i piekne , a tyle zlych opinii o nim niezasluzonych. Nie wiem skad to sie wzielo, imie ma bardzo piekne brzmienie . Wiekszosc imion jest zapozyczonych i dlaczego to jest wlasnie atakowane nie jestem w stanie zrozumiec. Jeszcze potrafie ogarnac atak , co do Angeliki . Faktycznie po polsku jest Aniela. Nicole nie bylo jako formy zenskiej ja osobiscie nie znam takiej. Co konkretnie jest zlego w tym imieniu i dlaczego nie posiada jednej konkretnej formy zenskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 26.02.14, 09:46 dolcevita007 napisała: > Mi najbardziej podoba sie to imie w formie Nicole. Szkoda mi tego imienia , bo > takie slodkie i piekne , a tyle zlych opinii o nim niezasluzonych. Nie wiem ska > d to sie wzielo, imie ma bardzo piekne brzmienie . Dolcevita, ale czego tu nie rozumieć? Dla Ciebie jest piękne, dla mnie na czarnej liście, wyjątkowo go nie lubię- Nikolka ni wzdęcie. Ani trochę mi się nie podoba, nie przekonuje mnie brzmienie, pochodzenie itp, itd. Innym się podoba i niech mają. A wersje w c w środku i -e na końcu u dziecka polskich rodziców, w Polsce uważam za mocno pretensjonalne, ale znowu, to moje zdanie. Więc Ty się zachwycaj i pozwól innym mieć własne zdanie. Choć fakt, nad wyrażaniem tego zdania można w wielu przypadkach popracować- a często wystarczy niewiele, np napisać "mi się (nie) podoba" zamiast "jest jakieśtam" (czy piękne i słodkie, czy paskudne) i wg mnie od razu lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 08.03.14, 12:16 dolcevita007 napisała: > Nicole nie bylo jako formy zenskiej ja osobiscie nie znam takiej. Już w średniowieczu były Mikołajka i Nikołaja. Zdrobnienia: Mikla, Mikoszka, Michna. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 26.02.14, 09:48 A tak swoją drogą, jak rejestrujecie w Polsce (bo zakładam, że nie wszystkie dzieci z tego wątku są "zagraniczne") te wersje z c i e? Formy: Nicole, Nicola i Nicol są rzadziej używane i posiadają negatywną opinię Rady Języka Polskiego (są to formy obcojęzyczne). pl.wikipedia.org/wiki/Nikola Bo po co i dlaczego nawet nie pytam Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 26.02.14, 11:35 Mam prawo napisac swoje zdanie i nie znaczy to , ze pisze do Was tym samym, macie je polubic. Nie chodzi o to czy sie podoba czy nie, ale te komentarze powyzej sa wg mnie obrazliwe i nie swiadcza o wysokim poziomie autorow. I o to mi chodzilo , a co do formy jest dla mnie jedna sluszna Nicole i w innej nie nadalabym tego imienia. Wg mnie moze ta pretensjonalnosc wynika z braku przyjecia konkretnej formy dla tego imienia , nawet nie wiadomo jak je pisac. Ja w Polsce zajerestruje kazde zagraniczne imie , gdyz moje dzieci maja z automatu dwa obywatelstwa. Nie mieszkam w kraju . Stad nie odp na pytanie w wypadku gdy dwoje rodzicow sa Polakami i mieszkaja w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 26.02.14, 11:41 Wiem, że Ty nie mieszkasz w Polsce, już się domyśliłam. A z tym o poziomie niektórych komentarzy już pisałam, więc w tym akurat się zgadzamy. Szkoda, że dla niektórych nie ma różnicy między "wyrażaniem swojego zdania" w formie "nie podoba mi się" a "jest ohydne i nie wiem, jak można tak skrzywdzić dziecko" To rzeczywiście przykre. > Wg mnie moze ta pretensjonalnosc wynika z braku przyjecia konkr > etnej formy dla tego imienia , nawet nie wiadomo jak je pisac. A dla mnie stąd, że w Polsce, imiona dzieci Polaków, powinno się pisać po polsku. I tyle. Co innego, po raz kolejny, gdy chodzi o obcokrajowców itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: mamusie Nicol kiedy imieninki maja Wasze córe 26.02.14, 12:28 Owszem. W Polsce powinno sie pisac imiona po polsku, a Nicole wg mnie tej formy nie ma. W sumie to chyba problem wielu imion zagranicznych , ktore zapisuje sie jakos byle jak. I w takim zapisie one mi sie nie podobaja, jakby byly pisane z bledami. Odpowiedz Link Zgłoś