cuesta 27.04.04, 09:22 Powiedzmy sobie szczerze, nie ma piękniejszego imienia męskiego jak Aleksander! Nie tylko ma za sobą długą tradycję i historię, ale też osoby, które pod tym imieniem znałem - ciągnęły za sobą famę ludzi sukcesu i godnych szacunku! Polecam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michamina szczerze? 27.04.04, 09:25 cuesta napisał: > Powiedzmy sobie szczerze, nie ma piękniejszego imienia męskiego jak > Aleksander! Szczerze i naprawdę tak uważasz??? Nie wierze! m. Odpowiedz Link Zgłoś
jopiec Re: uwielbiam.. 27.04.04, 18:20 uwielbiam to imię-w istocie nie ma piękniejszego męskiego imienia!!!mam córeczkę Marlenkę,ale gdyby był synuś a mam nadziej ę że będzie to byłby napewno Aleksander!!!szkoda tylko że nie zapiszą imienia przez x-byłoby jeszcze lepiej!!!ale uwaga-ALEK!!!NIE OLEK!!!CUDOWNIE ŻE KTOŚ PRÓCZ MNIE TAK UWAŻA!!! CAŁUJĘ,ŚCISKAM ,POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: uwielbiam.. 27.04.04, 22:52 jopiec napisała: > uwielbiam to imię-w istocie nie ma piękniejszego męskiego imienia!!! Ee, i tak obiektywnie to stwierdzasz??? Bo mi się ono wcale a wcale nie podoba, nie jest z tych najgorszych, ale nigdy bym tak synka nie nazwała... Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Aleksander 27.04.04, 10:40 Witaj ! Ja sama jestem Aleksandra i jestem zadowolona,chociaz szkoda,ze teraz takie oklepane.Kiedys bylam jedna mala Olenka w moim miescie.A co do meskiej formy tego imienia -nie jest to moj faworyt,ale tez nie powiem,ze mi sie nie podoba. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Aleksander 27.04.04, 18:39 Fajne, ale właśnie jako Alek, a nie Olek. I wśród chłopców nie takie oklepane, jak Ola u dziewczynek. Ale wolę Aleksa (Aleksego?) Odpowiedz Link Zgłoś
baby_blue Re: Aleksander 28.04.04, 09:48 a ja mam kuzyna o tym imieniu. dziecię ma 4 lata (tak tak, ponad dwadzieścia lat różnicy między kuzynostwem . gdy oli się urodził jego siostra miała 2,5 roku i jej reakcją na "masz braciszka, na imię ma olek" było "jak? bolek?". i chłopina został bolkiem-lolkiem. ale oprócz tego to uroczy gość. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daaisy1 Olo 03.06.04, 00:31 Mój synek to Aleksander, - Olo, Lolo Fasolo...ale nie Aluś - tego zdrobienienia nie znoszę... POzdrawiam wszystkie mamusie.. Edytka Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: Aleksander 07.06.04, 12:57 Mi też to imię zawsze się podobało, ale w skrócie tylko i wyłącznie Alek. Mój syn jest wspaniałym i bardzo inteligentnym chłopcem i uważam, że to imię bardzo do niego pasuje. A jeżeli chodzi o pisownie to z tego co mi wiadomo od 1. maja można już nadać imię pisane przez "X", zarówno Alexander jak i Alex. Jak mój synek się urodził to były tylko dwie możliwości: Aleksander albo Aleksy ( to drugie zupełnie mi się nie podoba, kojarzy mi się ze staruszkiem ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś