gracekelly17 15.03.11, 10:18 Co myślicie o tym imieniu? Mnie się bardzo podoba a że w brzuszku mieszka dziewczynka zastanawiamy się nad tym imieniem. Z drugiej strony mam wątpliwości czy "nie skrzywdzę dziecka" takim imieniem...Mamy już Mikołaja i Matylda tak jakoś by fajnie pasowało... W grę jeszcze wchodzi Marta albo Malwina... CO doradzacie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mossiam Re: Matylda? 15.03.11, 10:40 Świetne imię, kobiece, ale charakterne, no i plastyczne, gdy chodzi o zdrobnienia. Jeśli Wam się podoba, to nawet się nie zastanawiajcie A do Mikołaja też fajnie pasuje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Matylda? 15.03.11, 12:22 Najbardziej podoba mi się Malwina, potem Matylda. Marta jest dla oklepana do znudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia.r Re: Matylda? 15.03.11, 13:49 Piękne imię, które idelanie pasuje do Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Matylda? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 15.03.11, 14:03 Fajne imięZnam małe Matyldy,nie jest aż takie rzadkie.Zapada w pamięć,a ze zdrobnień lubię "Matysia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasiqoniczynka Re: Matylda? IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 14:44 Matylda mi się fajnie kojarzy z Leonem Zawodowcem. Może Ci piękna Natalie Portman wyrośnie? Nie wierzę w czary-mary, hokus-pokus, ale zgooglowałam imię i wyskoczyłomi to magiaimion.pl/znaczenie,imienia/210/Matylda Brzmi fajnie "Lubi życie artystyczne, więc utrzymuje ścisłe kontakty z ważnymi osobistościami." Fiu, fiu! Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Matylda? 15.03.11, 15:26 super imię, nie ma co się zastanawiać w ogóle tylko nadawać. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Matylda? 15.03.11, 17:01 Mnie nie przekonuje. Kojarzy mi się z taką potężną babą i generalnie w mojej rodzinie nieciekawie się kojarzy. Chociaż zdrobnienie Matysia jest fajne. Bardzo za to podoba mi się Malwina. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Matylda? 15.03.11, 18:20 Jestem za, znam nawet rodzeństwo Mikołaja i Matyldę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Matylda? 15.03.11, 20:04 Matylda bardzo mi się podoba i fajne 'połączenia' Mikołaj i Matylda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toni Re: Matylda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 22:45 Ładne niemieckie imię. Silna wojowniczka Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Matylda? 16.03.11, 07:43 Bardzo mi się podoba i gdybym miała miec 3 córkę to było by główne imię) Malwina i Marta nie podobaja mi się całkowicie(może dlatego,że mam złe skojarzenia z osobami o tych imionach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata100 Re: Matylda? IP: *.aster.pl 16.03.11, 08:33 Moja córka ma na imię Matylda ( Matysia, Matyśka) i nie uważam, że ją skrzywdziłam Wszystkim imię się podoba, więc skoro tobie też się podoba to nad czym się zastanawiać? Wprew pozorom wcale nie jest takie rzadkie... u nas na osiedlu są conajmniej 3 inne Matyldy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Matylda? 16.03.11, 08:42 to był mój typ dla córki, siostry Leona Zdecydowałam się jednak na Klarę. jestem za Matyldą. I z Mikołajem ładnie współgra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gracekelly17 Re: Matylda? 16.03.11, 11:55 Dziękuję Wam za opinie No to już postanowione )) Będzie Matylda. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
misia_matysia Re: Matylda? 19.03.11, 12:24 my mamy Matylkę. W jej grupie żłobkowej jest jeszcze 2 więc staje się co raz bardziej popularne imię. Dla mnie nr jeden z twoich typów Odpowiedz Link Zgłoś