Gość: olka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.11, 10:28 mial byc Tymon lub Tymoteusz ale przeraża Nas popularność tego imienia.Co proponujecie innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilka69 Re: imie dla synka nie zbyt popularne 29.03.11, 11:06 wcale nie jest popularne Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: imie dla synka nie zbyt popularne 29.03.11, 11:33 Tymoteusz jest umiarkowanie popularny, a Tymon jeszcze mniej niż umiarkowanie (Tymoteusz zajmuje 49. m-ce w rankingu ogólnopolskim, a Tymon w ogóle się w nim nie mieści). Nawet biorąc pod uwagę niepełne statystki warszawskie, a także sumując odnotowane nadania Tymoteusza i Tymona - Tymek ledwo mieści się w pierwszej 30., więc nie jest to popularność, która "przeraża", jak w przypadku Jakuba czy Mateusza. Choć owszem, sądzę, że popularność tych imion rośnie i wkrótce może być Tymków więcej. Ale jeśli to jest to imię, które naprawdę Wam się podoba i które "czujecie", to nie ma co się zastanawiać tylko nadawać Z tych dwóch osobiście wybrałabym chyba Tymoteusza, ale właściwie oba mi się podobają. Gdybyście jednak poszukiwali czegoś rzadszego (np. ze względu na popularne nazwisko), proponuję: Tobiasz (szczególnie mi tu pasuje ze względu na pewne podobieństwo do Tymoteusza) Tytus (j.w., choć już nie tak bardzo) Kajetan Jeremi Maksym Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: imie dla synka nie zbyt popularne 29.03.11, 12:28 Anatol, Błażej, Feliks, Henryk, Jeremi(asz), Jędrzej, Joachim, Jonasz, Jonatan, Jordan, Konstanty, Kornel, Leonard, Miłosz, Olgierd, Remigiusz, Roch, Sambor, Sergiusz, Seweryn, Tobiasz, Tomir, Tytus, Wincenty, Witold. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: imie dla synka nie zbyt popularne IP: *.231.53.182.koba.pl 29.03.11, 19:10 Krzesimir piękne imię i niezbyt popularne Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: imie dla synka nie zbyt popularne 29.03.11, 20:11 Ja proponuje Tyberiusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: imie dla synka nie zbyt popularne IP: *.icpnet.pl 02.04.11, 07:42 żadne mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: imie dla synka nie zbyt popularne 02.04.11, 09:01 Marceli, Pacyfik, Aleksy, August/Augustyn, Gustaw, Daniel, Maurycy, Makary, Bazyli, Sergiusz, Marek, Dominik, Jaromir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: imie dla synka nie zbyt popularne IP: *.38.160.60.resman.pl 08.04.11, 01:50 fabian, sergiusz, witek, jeremiasz, eryk, emil, miłosz, leslaw-leszek, mieszko, błażej, mieczysław-mietek, cyprian Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imie dla synka nie zbyt popularne 17.04.11, 01:09 Popularność Tymona ani Tymoteusza nie jest jeszcze przerażająca... Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: imie dla synka nie zbyt popularne 03.05.11, 19:48 Tymoteusz jest chyba nawet mniej popularny niż Tymon mimo iż Tymon nie jest wcale popularny Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imie dla synka nie zbyt popularne 03.05.11, 21:27 Wręcz odwrotnie, shillo. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imie dla synka nie zbyt popularne 04.05.11, 01:39 Nie odbieram ich popularnosci jako przerazajacej. Znam wiecej Tymoteuszow. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imie dla synka nie zbyt popularne 05.05.11, 21:52 Shillo, nie upieraj się, tylko zajrzyj do gazetowej bazy imion. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: imie dla synka nie zbyt popularne 06.05.11, 21:21 Nie upieram się przy niczym - napisalam , że znam więcej Tymonów A Ty Gaudencjo widzę nic się nie zmieniasz Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imie dla synka nie zbyt popularne 08.05.11, 17:00 Owszem, i chyba już nie przestanie mnie drażnić, że wieloletnia foremka nie jest w stanie zajrzeć do następującego linku www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79473.html zanim zacznie pisać o popularności danego imienia (niezgodnie ze stanem faktycznym). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: imie dla synka nie zbyt popularne IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 19:42 Ja mam synka Marcela a wkrótce pojawi się drugi synuś i chyba będzie Kajetan ) Wahałam się nad Igorem,no i fajne jest imię Tytus i Nikodem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: imie dla synka nie zbyt popularne 13.05.11, 21:22 oftopik rozważania z placu zabaw: osobiście ja znam też kilku Tymonów, ale ci z podwórka to nie wiem czy nie są prawdziwymi Tymoteuszami bo przecież Tymoteusza też do Tymka zdrabniają. niemniej stuprocentowych Tymków (Tymonów) to znam pięciu (w wieku od 3 miesięcy do 5 lat) a oficjalnego Tymoteusza ani jednego. jednak Tymek dość popularny na moim 'młodym' osiedlu jest. Odpowiedz Link Zgłoś