Dodaj do ulubionych

imie dla synka nie zbyt popularne

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.11, 10:28
mial byc Tymon lub Tymoteusz ale przeraża Nas popularność tego imienia.Co proponujecie innego?
Obserwuj wątek
    • lilka69 Re: imie dla synka nie zbyt popularne 29.03.11, 11:06
      wcale nie jest popularne
    • mossiam Re: imie dla synka nie zbyt popularne 29.03.11, 11:33
      Tymoteusz jest umiarkowanie popularny, a Tymon jeszcze mniej niż umiarkowanie (Tymoteusz zajmuje 49. m-ce w rankingu ogólnopolskim, a Tymon w ogóle się w nim nie mieści).

Nawet biorąc pod uwagę niepełne statystki warszawskie, a także sumując odnotowane nadania Tymoteusza i Tymona - Tymek ledwo mieści się w pierwszej 30., więc nie jest to popularność, która "przeraża", jak w przypadku Jakuba czy Mateusza.

Choć owszem, sądzę, że popularność tych imion rośnie i wkrótce może być Tymków więcej. Ale jeśli to jest to imię, które naprawdę Wam się podoba i które "czujecie", to nie ma co się zastanawiać tylko nadawać smile Z tych dwóch osobiście wybrałabym chyba Tymoteusza, ale właściwie oba mi się podobają.

Gdybyście jednak poszukiwali czegoś rzadszego (np. ze względu na popularne nazwisko), proponuję:
      Tobiasz (szczególnie mi tu pasuje ze względu na pewne podobieństwo do Tymoteusza)
      Tytus (j.w., choć już nie tak bardzo)
      Kajetan
      Jeremi
      Maksym

Pozdrawiam smile
      • uwierz_mirando Re: imie dla synka nie zbyt popularne 29.03.11, 12:28
        Anatol, Błażej, Feliks, Henryk, Jeremi(asz), Jędrzej, Joachim, Jonasz, Jonatan, Jordan, Konstanty, Kornel, Leonard, Miłosz, Olgierd, Remigiusz, Roch, Sambor, Sergiusz, Seweryn, Tobiasz, Tomir, Tytus, Wincenty, Witold.
        • Gość: inna Re: imie dla synka nie zbyt popularne IP: *.231.53.182.koba.pl 29.03.11, 19:10
          Krzesimir piękne imię i niezbyt popularne
          • an_o Re: imie dla synka nie zbyt popularne 29.03.11, 20:11
            Ja proponuje Tyberiusza.
            • Gość: olka Re: imie dla synka nie zbyt popularne IP: *.icpnet.pl 02.04.11, 07:42
              żadne mi się nie podobasad
              • wyczyny Re: imie dla synka nie zbyt popularne 02.04.11, 09:01
                Marceli, Pacyfik, Aleksy, August/Augustyn, Gustaw, Daniel, Maurycy, Makary, Bazyli, Sergiusz, Marek, Dominik, Jaromir
    • Gość: nelly Re: imie dla synka nie zbyt popularne IP: *.38.160.60.resman.pl 08.04.11, 01:50
      fabian, sergiusz, witek, jeremiasz, eryk, emil, miłosz, leslaw-leszek, mieszko, błażej, mieczysław-mietek, cyprian
    • gaudencja Re: imie dla synka nie zbyt popularne 17.04.11, 01:09
      Popularność Tymona ani Tymoteusza nie jest jeszcze przerażająca...
      • shilla01 Re: imie dla synka nie zbyt popularne 03.05.11, 19:48
        Tymoteusz jest chyba nawet mniej popularny niż Tymon mimo iż Tymon nie jest wcale popularny wink

• gaudencja Re: imie dla synka nie zbyt popularne 03.05.11, 21:27
          Wręcz odwrotnie, shillo.
    • abiela Re: imie dla synka nie zbyt popularne 04.05.11, 01:39
      Nie odbieram ich popularnosci jako przerazajacej. Znam wiecej Tymoteuszow.
      • shilla01 Re: imie dla synka nie zbyt popularne 05.05.11, 21:12
        A ja Tymonów smile
        • gaudencja Re: imie dla synka nie zbyt popularne 05.05.11, 21:52
          Shillo, nie upieraj się, tylko zajrzyj do gazetowej bazy imion.
          • shilla01 Re: imie dla synka nie zbyt popularne 06.05.11, 21:21
            Nie upieram się przy niczym - napisalam , że znam więcej Tymonów
            A Ty Gaudencjo widzę nic się nie zmieniasz wink
            • gaudencja Re: imie dla synka nie zbyt popularne 08.05.11, 17:00
              Owszem, i chyba już nie przestanie mnie drażnić, że wieloletnia foremka nie jest w stanie zajrzeć do następującego linku www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79473.html zanim zacznie pisać o popularności danego imienia (niezgodnie ze stanem faktycznym).
    • Gość: gość Re: imie dla synka nie zbyt popularne IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 19:42
      Ja mam synka Marcela a wkrótce pojawi się drugi synuś i chyba będzie Kajetan smile) Wahałam się nad Igorem,no i fajne jest imię Tytus i Nikodem.Pozdrawiam
      • domi_33 Re: imie dla synka nie zbyt popularne 13.05.11, 21:22
        oftopik rozważania z placu zabaw: osobiście ja znam też kilku Tymonów, ale ci z podwórka to nie wiem czy nie są prawdziwymi Tymoteuszami bo przecież Tymoteusza też do Tymka zdrabniają. niemniej stuprocentowych Tymków (Tymonów) to znam pięciu (w wieku od 3 miesięcy do 5 lat) a oficjalnego Tymoteusza ani jednego. jednak Tymek dość popularny na moim 'młodym' osiedlu jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.