magducha78 23.04.11, 15:08 dziewczynki 11 Zuzanna 6 Gabriela 5 Julia 3 Ewa Hanna Lena Maria Matylda 2 Aleksandra Amelia Anna Antonina Blanka Kalina Laura Małgorzata Martyna Nina Wiktoria 1 Alicja Anastazja Barbara Beata Emilia Julianna Klara Kornelia Liliana Lilianna Łucja Magda Magdalena Maja Marianna Michalina Nadia Natalia Natasza Nikola Oliwia Patrycja Pola Samanta (polskie nazwisko) Sandra Tola Urszula Weronika Zofia chłopcy 9 Jakub 7 Jan 6 Piotr 4 Adam Antoni Bartłomiej Mikołaj 3 Kacper Mateusz Michał 2 Alan Aleksander Bartek Bartosz Dawid Dominik Franciszek Igor Ignacy Karol Krzysztof Sebastian Szymon Tymon Wojciech 1 Adrian Albert Aleks Alexander (obce nazwisko) Ariel Bartuś Borys Cezary Eryk Filip Gabriel Grzegorz Jędrzej Julian Kamil Krystian Leon Lewin (polskie nazwisko) Luka (obce nazwisko) Łukasz Maciej Maksymilian Marcel Marcin Maxymilian (polskie nazwisko) Nikodem Nil (obce nazwisko) Oscar (polskie nazwisko) Oskar Patryk Paweł Remigiusz Robert Ryszard Stanisław Tadeusz Tomasz Tymoteusz Wictor (obce nazwisko) Wiktor Vincent (obce nazwisko) Witek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magducha78 dwa imiona + bliźnieta+ rodzeństwo 23.04.11, 15:17 dwa imiona Adam Antoni Igor Jan Jan Andrzej Jan Kazimierz Jan Maksymilian Krystian Jakub Wojciech Jerzy Anna Melania Ewa Małgorzata Julia Dominika Julia Nina Julia Wiktoria Lena Faustyna Nadia Maria Natasza Katarzyna bliźnięta Wictor i Vincent (obce nazwisko) Adam i Jakub Laura i Ewa rodzeństwo Amelia ma siostry Weronikę i Martę Matylda ma siostrę Maję Borys ma siostrę Marysię Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 22-23 kwietnia 23.04.11, 16:43 DZIEWCZYNKI: Widać, że Matylda coraz częściej nadawana. Podoba mi się: Anastazja, Julianna, Klara, Marianna, Michalina i Urszula. Nie przekonują mnie wszelkie Pole, Leny, Magdy i Tole z jednej strony, oraz Nikole, Samanty, Nadie itp. z drugiej strony. Zaskoczyła mnie mała Beatka. CHŁOPCY: Sporo Bartków (licząc Bartłomiejów, Bartoszów i jeszcze Bartków, i Bartusia), ja szczerze mówiąc już dawno o żadnym nie słyszałam, ale statystyki nie kłamią Bardzo pozytywnie odbieram podwójnego Ignacego i Krzysztofa, Cezarego, Jędrzeja, Leona, Remigiusza, Ryszarda, Tadeusza, Tymoteusza i Witka, jeśli ten od Witolda. Nie podobają mi się Alexandrowie i Aleksy, Oscary i Maxymilianowie (no, chyba że mama Polka czy coś). Zastanawia mnie Lewin - wyczytałam na BTN, że to imię stosowane głównie w języku angielskim i pochodzi od Leofwine'a. Mógłby ktoś to potwierdzić/zdementować albo dodać coś więcej na jego temat? DWA IMIONA: Jan Kazimierz - dla mnie zbyt królewsko; za to bardzo podobałby mi się odwrotnie; niemniej uważam, że jest najładniejszym męskim zestawem Wojciech Jerzy- także wolałabym odwrotnie Jan Maksymilian - uważam, że to kiepsko dobrane imiona (ten Jan i "-ian" mi się nie podobają) Anna Melania, Lena Faustyna - zdecydowanie wolałabym odwrotnie Julia Dominika - ten zestaw, mimo popularności Julii, podoba mi się najbardziej ze wszystkich żeńskich BLIŹNIĘTA: Wictor i Vincent -nie przekonuje mnie tak różna popularność obu imion; ale uważam, że to całkiem dobry, "międzynarodowy" wybór Adam i Jakub - nieźle dobrane Laura i Ewa - jw, choć oba w nieco różnym stylu RODZEŃSTWA: Amelia ma siostry Weronikę i Martę - nawet nieźle pasuje Matylda ma siostrę Maję - ten zestaw raczej mnie nie przekonuje Borys ma siostrę Marysię - jw Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: WnŚ Warszawa 22-23 kwietnia 23.04.11, 18:10 Sądzę, że ten Lewin to literówka i miał być Kewin... Podoba mi się zestaw Laura i Ewa. Dziwne, że w przypadku Vincenta i Wictora ten Wictor jest przez 'W'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Lewin IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 16:42 O imieniu Lewin na Wikipedii: pl.wikipedia.org/wiki/Lewin_(imię) Odpowiedz Link Zgłoś