Gość: Natalia IP: *.204.0.85.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.05.11, 12:45 Witam Chciałabym się poradzić w sprawie doboru imion dla moich jeszcze nienarodzonych bliźniaczek. Mam już jedną córkę Kingę i zastanawiam się które z moich propozycji Waszym zdaniem do Kingi pasują. Lena, Nina, Paulina, Aleksandra, Wiktoria, Iga, Maja. Czekam również na inne propozycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polifonia1983 Re: Bliźniaczki 13.05.11, 12:52 Iga i Ola - z Twoich propozycji, tylko taki zestaw mi się podoba. Matylda i Weronika? Lena i Ada (Adela?) Nina i Iga Ida zamiast Igi? Klara i Klementyna? Dagna i Lena? hmm, Ida, Ola, Kinga pasują do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Bliźniaczki 13.05.11, 13:21 Niestety, niezbyt podobają mi się Twoje propozycje. Z wielkim bólem wybrałabym Aleksandrę (ładne imię, ale niestety bardzo popularne) i Igę (chociaż Iga dla siostry Kingi zupełnie mnie nie przekonuje). Lena, Nina - dla mnie brzmią jak zdrobnienia. Paulina - nie podoba mi się, poza tym może brzmieć ciotkowato dla małych dzieci. Wiktoria - nie podoba mi się żeńska forma tego imienia, poza tym jest dość popularna. Maja - zbyt popularna i moim zdaniem brzmi jak zdrobnienie. Moje propozycje: Helena i Janina Dominika i Ewa Liliana i Karina Kornelia i Idalia (lub Ida) Łucja i Olga Laura i Florentyna Klementyna i Blanka Róża i Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Bliźniaczki 13.05.11, 13:27 Ja jestem fanką imienia Kinga, ale twoje propozycje dla młodszych jakoś mnie nie przekonują. Gdybym musiała, wybrałabym Paulinę i Wiktorię. Lena, Nina, Iga, Maja - wszystkie zbyt krótkie i zbyt zdrobnieniowe Aleksandra - spoko, ale zdecydowanie zbyt popularna Moje typy: Klara, Jadwiga, Marianna, Helena, Zofia, Agata Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Bliźniaczki 13.05.11, 14:29 Twoje propozycje niezbyt mi się podobają... Lena, Nina i Iga brzmią mi zdrobnieniowo, niepełnie (już się nie kłócę, dla kogo SĄ zdrobnieniami, a dla kogo nie ) Aleksandra, Wiktoria- nie podobają mi się, w moich okolicach bardzo popularne na dodatek Maja- wg mnie brzmi dziecinnie, niepoważnie, zdrobnieniowo i jest koszmarnie popularne Paulina- cóż, to moje imię.... może być w ostateczności choć bez zachwytu > Czekam również na inne propozycje sądząc po Twoich propozycjach mamy chyba różny gust, ale co tam Kornelia Marianna Klara Liliana Helena Łucja Matylda Aniela Melania Eleonora- Leosia Idalia Jadwiga a jeśli lubisz krótkie, jak Nina itp to może Ewa, Anna, Emma, Olga, Blanka, Bianka, Róża, Laura Odpowiedz Link Zgłoś
jutkawojtkowska Re: Bliźniaczki 13.05.11, 17:14 Czy to takie wazne czy to drobnienia czy nie,moze to komus nie przeszkadza,czepiacie sie tych zdrobnien bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Bliźniaczki 13.05.11, 18:04 ale MNIE (MI?) przeszkadza, a wyrażam SWOJE zdanie że autorce to nie przeszkadza, to łatwo się domyślić wg mnie to Ty się czepiasz Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bliźniaczki 13.05.11, 18:16 Jutko, a jeśli ktoś będzie rozważał Dżesikę, to mam udawać, że mi się podoba, bo przyszłej mamie się podoba, czy mam przemilczeć? Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Bliźniaczki 13.05.11, 15:16 Niestety żadna z Twoich propozycji mi się nie podoba. Iga i Nina nie są złe, ale z Kingą już chyba nie bardzo Może coś z poniższych zestawów: Ewa i Marta Ewa i Michalina Ewa i Lucyna/Łucja. Nie wiem czemu, ale ta Ewa mi jakoś przypasowała Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Bliźniaczki 13.05.11, 16:02 Myślałaś już o Oli i Loli? (oczywiście, w sensie Aleksandry i Karoliny!) Imiona proponowane przez moje poprzedniczki bardzo mi się podobają, bo są uniwersalne. Tym razem jednak skieruję moje myśli w inne kierunki... Z imion wg mnie pasujących do Kingi... Martyna i Magdalena (Tina i Lena ) Jagoda i Justyna Malwina i Dominika (nie wiem, nie wiem na jakiej zasadzie je skojarzyłam, ale są razem dla mnie kochane) a w przypadku długiego nazwiska Ewa i Maja (mimo wszystko) i tyle ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bliźniaczki 13.05.11, 17:07 Mnie także nie przekonują Twoje propozycje. Lena, Iga - to zdrobnienia Maja - dla mnie to także zdrobnienie; a nawet jakby pokusić się o teorię o pochodzeniu rzymskim czy tam greckim, to i tak brzmi dla mnie zbyt dziecinnie Paulina, Aleksandra, Wiktoria - wszystkie są popularne, ale to między nimi bym wybierała; najprawdopodobniej zdecydowałabym się na Paulinę i Wiktorię Proponuję: Anastazja, Agata, Adela, Blanka, Berenika, Daria, Dominika, Dorota, Ewa, Gabriela, Gaja, Helena, Ida, Izabela, Joanna, Kornelia, Karolina, Kaja, Klara, Magdalena, Michalina, Malwina, Marcelina, Małgorzata, Olga, Róża, Urszula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Bliźniaczki IP: *.adsl.alicedsl.de 13.05.11, 18:23 Ewa i Jagna Poza tym jeszcze Adrianna, Jagoda, Kalina, Adela, Agata, Klara... Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Bliźniaczki 13.05.11, 20:18 Kinga jest dosyć twardym imieniem - zatem dla sióstr proponuję: Berenikę(można zdrabniać do Niki) i Paulinę lub Berenikę i Agatę, z imion krótkich proponuję: Glorię, Dagnę Odpowiedz Link Zgłoś
malga.p Re: Bliźniaczki 13.05.11, 20:40 Wg mnie do Kingi pasowałby zestaw: Weronika i Nina ew. Aleksandra Gdyby było mi dane mieć bliźniaczki to nazwałabym je Kornelia i Idalia- dla mnie zestaw idealny Kinga, Kornelia i Idalia..... Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Bliźniaczki 13.05.11, 23:10 Szczerze mówiąc, niezbyt podobają mi się Twoje propozycje - w większości zdrobnieniowe i ogromnie popularne. Jakoś nie bardzo pasują do Kingi. Z podanych zdecydowałabym się jedynie na Paulinę. Co powiesz na następujące propozycje: Agata, Aniela, Blanka, Ida, Klara, Kornelia, Laura, Łucja, Malwina, Matylda, Rozalia, Róża, Wanda. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Bliźniaczki 14.05.11, 13:03 Lena - nie Nina - ok Paulina - może być Aleksandra -ładne ale strasznie oklepane Wiktoria - ładne,ale popularne Iga - może być Maja - nie Wybrałabym Ninę i chyba Igę/Wiktorię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Bliźniaczki 14.05.11, 18:18 Z nich wybrałabym Paulinę i Wiktorię. Zdecydowanie wykluczyłabym Lenę i Igę. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bliźniaczki 14.05.11, 22:57 Z Twoich propozycji nie podoba mi się żadna. Proponuję Helenę, Janinę i Jadwigę. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Bliźniaczki 15.05.11, 13:04 z Twoich propozycji wszystkie pasują do Kingi Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: Bliźniaczki 18.05.11, 22:18 Z Twoich propozycji wybrałabym Paulinę i Wiktorię. Od siebie dorzucę: Paulina i Emilia Paulina i Dominika Paulina i Magdalena. Ostatni zestaw dlatego, ze mojej kolezanki rodzenstwo to Paulina i Kinga, a kolezanka jest Magdą. Zestaw fajnie pasuje. A imię Paulina jest moim ulubionym imieniem. Kinga tez super, gratuluje dzieciaczków Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Bliźniaczki 19.05.11, 09:52 Tylko nie Ewa! bardzo lubię to imie, ale dla jednej z bliźniaczek to kanał- wiem, bo wsród znajomych jeden z bliźniaków jest Adam. Dlaczego? Bo urodziny wspólne, a imieniny w Wigilię. A ten drugi ma swoje święto w normalny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: Bliźniaczki 21.05.11, 10:36 z twoich propozycji Nina i Aleksandra lub Aleksandra i Maja ja dorzuciłabym Dominika i Natalia Jowita i Michalina Karolina i Anna Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Bliźniaczki 21.05.11, 16:07 Lena , Nina , Aleksandra , Wiktoria , Maja - wszystkie bardzo popularne , ja bym odrzuciła . Paulina nie podoba mi się. Wybrałabym Igę . Może: Jagoda Joanna Blanka Bianka Róża Daria Urszula Weronika Berenika Florentyna Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prinsi Re: Bliźniaczki CD IP: *.multinet24.pl 24.05.11, 23:24 Podciągam temat również szukam dwóch imion dla moich bliźniaczek ale jakoś te zestawy mi nie pasują Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bliźniaczki CD 25.05.11, 18:36 Prinsi, rozpocznij nowy wątek - ciężko jest pomagać dwóm osobom w jednym. Poza tym pewnie masz inne wymagania, inne nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś