aniutek 17.05.04, 22:06 mnie sie bardzo podoba i gdyby nie upor mego M tak mialaby na imie moja tygodniowa dzisiaj coreczka Suzie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady Re: Malwina- jakie wrazenie ? 17.05.04, 22:20 Mnie to dość mocno prowincjonalnie brzmi, w sumie nie wiem, dlaczego. Nie znam nikogo o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zossia Re: Malwina- jakie wrazenie ? 17.05.04, 22:32 Fajne, pasuje do różowej blondynki ;D Skojarzenia-kwiaty malwy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Malwina- jakie wrazenie ? 17.05.04, 22:45 Jak już pisałam: albo Malwinka Zegarynka Wojtyszki (z oczami na czułkach i zakochanym poetą Fikandrem, który miał taaaakie uszy ) albo bohaterka dzieła pt. "Malwina czyli domyślność serca", przez które zmuszona byłam przebrnąc w szkole. Piękna Malwina była zakochana w niemniej pięknym Ludomirze, a sytuację komplikował fakt, że nie wiedziała o istnieniu jego identycznego brata bliźniaka o tym samym imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Malwina- jakie wrazenie ? 18.05.04, 06:18 Kolezanki siostra ma tak na imie. Mnie sie nie szczegolnie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Malwina- jakie wrazenie ? 18.05.04, 08:09 Wrażenie bardzo pozytywne. Sąsiadki córka - 6 letnia nosi własnie to imię. Znam także Malwinę 19 letnią. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
mimi10000 Re: Malwina- jakie wrazenie ? 18.05.04, 09:48 I bardzo dobrze,ze nie nazwaliście tak dziecka.Uratował ją od tego upór Twojego męża)).Tak serio,to nie mam nic do tego imienia,ale znam 2 Malwiny i żadnej nie lubię (zadufane w sobie i mało kontaktowe).Dlatego też nie nazwałabym tak dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Malwina- jakie wrazenie ? 19.05.04, 02:23 mimi10000 napisała: >Tak serio,to nie mam nic do tego imienia,ale znam 2 Malwiny i żadnej > nie lubię (zadufane w sobie i mało kontaktowe). Dokladnie to samo moge powiedziec . Odpowiedz Link Zgłoś
mychapycha Re: Malwina- jakie wrazenie ? 18.05.04, 19:41 mi się bardzo podoba - Malwina, Malwinka, Inka - sliczne Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty Re: Malwina- jakie wrazenie ? 18.05.04, 22:39 dla malej dziewczynki moze i dobre. ale nie wyobrazam sobie kobiety na powaznym stanowisku o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
asiall Re: Malwina- jakie wrazenie ? 18.05.04, 23:16 Podoba mi sie Malwinka dla malucha, a i Malwina brzmi w porzadku. Tylko niech to porzadnie wyglada z nazwiskiem. bron Boze np Roza Kwiatkowska czy Nasturcja Zieleniak - wiecie o co biega Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Malwina- jakie wrazenie ? 20.05.04, 13:29 Czesc ! Mnie osobiscie Malwina bardziej sie podoba niz Zuzanna lub Susie-nie wiem dokladnie jak nazwaliscie wasza kruszynke ?Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
linkin_olka Re: Malwina- jakie wrazenie ? 20.05.04, 21:12 brrr a mi sie to imię wybitnie nie podoba skojarzenia mam wyjatkowo zle (nadęta lalunia o IQ niższym od przęcietnego) Odpowiedz Link Zgłoś
olivia101 Re: Malwina- jakie wrazenie ? 26.05.04, 19:31 Abstrachujac od uroku tego imienia czy jego braku, Malwina kojarzy mi sie z gruba dziewczynka z wielkimi rumiencami na policzkach. Taka zdrowa wiejsja dziolcha Niestety zadnej Malwiny nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
malwa_i_zuza Re: Malwina- jakie wrazenie ? 26.05.04, 20:10 Moja ma właśnie takie rumieńce i ze wsi też jest Ale pozostałe 2 które znam są już dorosłe i szczupłe, ale za to bardzo wesołe. I moja Malwina od rana do wieczora ma uśmiech na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cwiatooschec Malwina 17.12.04, 11:07 Kojarzę modelkę o nazwisku Malwina Zielińska. One się tak szybko zmieniają, a ją właśnie zapamiętałam ze względu na oryginalne imię. Ponadto moja serdeczna koleżanka urodziła w tym roku Malwinkę, więc imię bardzo miło mi się kojarzy. Popieram rodziców, którzy dają dzieciom niebanalne imiona (nie mylić z udziwnionymi i przykrymi kalkami z obcych języków). Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Malwina 17.12.04, 11:21 Osobiście to imię bardzo mi się _nie_podoba_... Moda na nie była w połowie lat osiemdziesiątych po emisji jakiegoś serialu (o ile mnie pamiec nie myli) I własnie przez to moja, obecnie 19-letnia, kuzynka ma tak na imię a druga (tez 19-letnia) dzięki słabej pamięci własnego ojca a mojego wuja została urchoniona przed nim... bo szczesliwy tatus "zapomniał" jak miał nazwac córkę i w urzedzie podał Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Malwina 17.12.04, 11:41 chuda_w-w napisała: > Osobiście to imię bardzo mi się _nie_podoba_... Moda na nie była w połowie lat > osiemdziesiątych po emisji jakiegoś serialu (o ile mnie pamiec nie myli) Nie myli. To byla "Niewolnica Isaura" Odpowiedz Link Zgłoś
basia027 Re: Malwina- jakie wrazenie ? 17.12.04, 11:20 podoba mi się bardzo to imię. Odpowiedz Link Zgłoś