szczekuszka 19.05.04, 20:39 A co powiecie na to imie!?Dzis bylam na cmentarzu i zauwazylam to imie na nagrobku. Mnie kojarzy sie z blantem. Imie ma ladne znaczenie od lacinskiego przymiotnika blandus co oznaczalo"Czarujaca, powabna, przjaCIElska", a takze "uprzejma". Znaczenie fajne, ale imie jakos mniej. Jednak ma cos w sobie. Wpadlo mi w oczy imie Ida. Pani o tym imieniu urodzila sie w 1900 rpku, a zmarla w 2000 roku;O. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igga-81 Re: Blandyna 19.05.04, 20:52 ale rekomendacja, imie z nagrobka )) znam jedną Blandynę, jest panią doktor i wykłada w Poznaniu... raczej pozytywne skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: Blandyna 21.05.04, 22:46 hahah własnie o niej miałam napisać....miła ,dystyngowana,świetnie przezentująca się. Miałam u niej pierwszą poprawkę z antr.biologicznej, którą wspominam bardzo sympatycznie. Ale dziecka nie nazwałbym tak...mój typ to Iga pozdr.Pasik Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Blandyna 19.05.04, 23:12 Całe życie opędzac się od dowcipów od blondynkach... (to znaczy bardziej niż zwykle) )) Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Blandyna 20.05.04, 09:05 Mi kojarzy się z blondyną Niezbyt mi sie podoba, ale każdy ma swoj gust. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Blandyna 20.05.04, 13:19 Czesc ! Slyszalam juz o takim imieniu.Ale prawde mowiac nie moj gust. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Blandyna 21.05.04, 22:38 Bardziej podoba mi sie Blanka. A Ida jest super. Ania ------------------- GG 5287751 Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Blandyna 21.05.04, 23:38 mi się Blandyna po prostu z "blondyną" kojarzy.. jakoś nie najlepiej. ale może też zależy do jakiego nazwiska? za to Ida mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
mama-patrycji Re: Blandyna 22.05.04, 09:15 mi też kojarzy sie z blondyną.Z tego imienia to tylko same kłopoty mogą wyniknąć)).Chodzi mi tu o dowcipy o blondynkach.Szczerze?To uważam,że imię jest beznadziejne!!! Odpowiedz Link Zgłoś