sole-luna 31.10.11, 18:30 mieszkamy zagranica i zastanawiam sie,czy imie"Karolina"w Polsce jest "oklepane" czy zapomniane,czy...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Karolina 31.10.11, 18:46 Zdecydowanie nie jest zapomniane. Wciąż jest ogromnie popularne, ale już nie króluje w rankingach popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Karolina 31.10.11, 19:16 Tak jest. Karolina jest imieniem wychodzącym z czołówki, na fali opadającej, ale jeszcze całkiem wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Karolina 31.10.11, 20:48 Zgadzam się z moimi poprzedniczkami. Teraz Karolina w czołówce nie jest, ale niedawno była, więc jeszcze o niej każdy pamięta. Mnie się podoba, jako jedno z niewielu tak osłuchanych i popularnych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Karolina 31.10.11, 21:45 Karolina traci na popularności, ale nadal należy do grupy imion rozpoznawalnych i bezpiecznych. Nigdy nie była zaś w moim odczuciu do znudzenia oklepana. Mieszkając w Polsce szukałabym pewnie bardziej oryginalnych imion, ale biorąc pod uwagę fakt pobytu za granicą i piętrzące się w związku z tym trudności z wyborem, machnęłabym ręką i wzięła, bo imię jest ładne i w miarę łatwo przyswajalne na forum międzynarodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Karolina 01.11.11, 10:23 W 2009 roku była na miejscu 18., a w 2010 nie znalazła się już w pierwszej 20-tce. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Karolina 03.11.11, 11:20 jest popularne, ale w grupie wiekowej 20+, obecnie znam tylko jedną 4-letnią Karolinkę mnie się podoba ze względu na możliwość zdrobnienia do Loli, Karola-fajne jest dla nastolatki, a dorosła Karolina brzmi dostojnie , nic tylko nadawać... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Karolina 03.11.11, 13:17 Mam przyjemność czasami "powozić" wózkiem półtorarocznej Karolki i bardzo często podczas spacerów spotykamy jej dwie imienniczki - jedna starsza o miesiąc, druga o około rok. Małą Karolinkę mam też w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś