Dodaj do ulubionych

bardzo zaluje

IP: *.183.248.207.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.12.11, 18:26
Ze tak pozno Was ppznalam. Wtedy na pewno moje dziecko mialoby inne imie. Teraz ma popularne i tak jak dziecko kuzyna...
Ale mam dola... a w ciazy mialam zacmienie mozgowe...
Obserwuj wątek
    • paula.anna Re: bardzo zaluje 30.12.11, 18:45
      Ja też miałam jakieś zaćmienie i mam córkę Annę Marię. Przy drugim dziecku byłam już bardziej doświadczona, nie dałam się mężowi itp wink
      Wybrać dziecku imię to nie jest prosta sprawa...

> Teraz ma popularne i tak jak dziecko kuzyna...

Są gorsze nieszczęścia. Zawsze możesz zmienić dziecku imię smile Albo używać drugiego, jeśli takie posiada.
      • chomiczkami Re: bardzo zaluje 31.12.11, 16:47
        Anna Maria? Och, brzmi świetnie. Ja lubię swoje imię - właśnie to wink. Co prawda brzmi jak pramityczny pomruk pierwszego rodzica, ale za to ile pieśni o Annach, ile pieśni o Mariach, ileż wierszy, które absztyfikaci mogą pisać na walentynkach, no i nikt nie spyta "a jak to się w zasadzie pisze" i "czy twoja matka miała aż tak głęboką depresję poporodową?".
        • gaudencja Re: bardzo zaluje 31.12.11, 20:28
          Hm, widząc Annę Marię czuję to samo, co patrząc na Piotra i Pawła dla braci czy dla rodzeństwa obupłciowego - Jasia i Małgosię. Nie wypowiadałabym się na temat depresji popoprodowej matki na podstawie wybranych imion, czy to bardzo oryginalnych, czy też wręcz odwrotnie.
          • chomiczkami Re: bardzo zaluje 02.01.12, 23:55
            W moich imionach lubię także to, że pierwsze w rodzinie nie występuje, a drugie mam jak moja chrzestna i moja ukochana babcia.

Za to gdy byłam młodsza chciałam mieć takie imię, żeby służyło mi za wyróżnik bez nazwiska. Zresztą, do teraz wolę raczej wyróżniające imiona. Ale swojego bym nie zmieniła. Już nie chcę się wyróżniać.
    • dalenia Re: bardzo zaluje 30.12.11, 19:38
      Jeżeli tak Ci z tym źle, to zmień imię!
    • olianka Re: bardzo zaluje 30.12.11, 19:52
      Skoro imię już jest nadane, to zrób wszystko, żeby je zaakceptować i przypomnieć sobie, co Cię w nim urzekło w czasie ciąży. Dziecko będzie wyczuwać, że mamie nie podoba się jego imię i z tego powodu może się czuć skrzywdzone, a przecież nie chcesz tego!
    • wyczyny Re: bardzo zaluje 30.12.11, 20:21
      jesli to imię klasyczne to samo się obroni,
      chyba nie ma co, tak sie przejmowac...jeśli w ciązy to imię przypadlo Ci do gustu - to brzydkie z pewnoscia nie jest, a ze w rodzinie jest jeszcze jedno dziecko o tym imieniu? to tylko potwierdza fakt, ze musi byc ladne smile
      i tak trzeba na to patrzyć, pesymizm niewskazany
      • rose01 Nie żałuj ! 30.12.11, 22:35
        Widocznie tak miało być i koniec kropka.
        • Gość: majek82 Re: Nie żałuj ! IP: *.183.248.207.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.12.11, 23:34
          Dziekuje Wam Dziewczyny. Jestescie bardziej mile nuz rodzina... Dzieki Wielgasne wink
          • paula.anna Re: Nie żałuj ! 31.12.11, 09:11
            Olej "miłe" komentarze innych. To wskazane przed i po nadaniu imienia smile To nie ich sprawa
          • dalenia Re: Nie żałuj ! 31.12.11, 12:06
            Ja już nie rozumiem ... Nika czy Majek?!
            • aneladgam Re: Nie żałuj ! 31.12.11, 12:17
              co za różnica, skoro IP to samo smile
            • paula.anna Re: Nie żałuj ! 31.12.11, 12:41
              dalenia napisała:

> Ja już nie rozumiem ... Nika czy Majek?!

Nawet nie zauważyłam!
              Jeśli to wątek i kolejne rozterki mamy "Maja czy Ola", to nie pocieszam absolutnie! Cofam co napisałam na początku.
              Ileż można...
              pink stinks
              • aneladgam Re: Nie żałuj ! 31.12.11, 14:56
                pisała w innym wątku
                Amelka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.