Dodaj do ulubionych

Kolejna koncepcja

IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 19.02.12, 08:06
My niestety nadal na etapie starań,ale zauroczył mnie zestaw Maksymilian Leonard.Jak Wam się widzi?Czy znacie wielu małych Maksów?Ja niewielu i nie wiem jak to naprawdę jest z popularnością Maksymiliana,szczególnie chodzi mi o Warszawę.Postrzegacie to imię jako popularne?
Obecnie rozważamy(na pierwsze):Maksymilian,Leonard,Jeremi,Aleksy,Feliks,Antoni;Róża(film choć dobry,to mi nieco to imię obrzydził,niestety,przez tragiczną postać głównej bohaterki),Kornelia,Rozalia,Aniela i Klara.
Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • paula.anna Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 08:54
      w moich okolicach Maks jest dość popularny. Na szczęście mi się nie podoba, tzn Maksymilian może być, ale Maks już nie.
      Za to Twoje inne propozycje są wysoko na mojej liście "nie do wykorzystania" wink Feliks jest numerem 1. Leonard, Jeremi też mi się bardzo podobają.
      Więc ewentualnie w odwrotnej kolejności by uszło, choć Maks nie dla mnie
      Aleksego nie lubię, Antoni zbyt oklepany.
      Z typów żeńskich wszystkie są moimi, a właściwie były, bo już mam komplet. Jednak nie, poza Różą i Rozalią
    • lubomiro Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 09:23
      Ja wolę imiona słowiańskie. Są polskie i nie tak "oklepane" jak Max itp.
    • luska.s Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 10:55
      Maksymilian ładne, jesli chodzi o popularność to często jest spotykany wśród maluchów.

Dla dziewczynki piękne imię to Róża, podoba mi się też Aniela i Kornelia.
    • mossiam Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 11:06
      Pisałam już co nieco o Maksymilianie w moim wątku : ) W moim otoczeniu jest popularny, porównywalnie do Aleksandra czy Mikołaja, choć nie wiem, jak jest gdzie indziej. I nie należy do moich ulubionych imion. Wolałabym Leonarda Maksymiliana.

Podoba mi się niezmiennie Leonard i Aleksy, również Jeremi i Feliks, choć ciut mniej. Antoni to jedno z moich ukochanych imion, ale ta popularność (i właśnie urodził się nam jeden w rodzinie). Dla dziewczynki też wszystkie imiona piękne, nawet nie umiem wybrać, które najpiękniejsze : )
      • Gość: megi79 Re: Kolejna koncepcja IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 19.02.12, 11:15
        No właśnie ja też nie umiem wybrać,które najpiękniejsze dla córki...a mąż mówi,że będzie córka(żeby tylko w ogóle jeszcze się udało mieć dziecko,to wtedy chciałabym by miało jak najładniejsze imiona...).
        Wokół mnie Mikołaj i Olek popularniejsze niż Maks.
        • mossiam Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 11:30
          Megi, na pewno się uda, czasem trzeba na to więcej czasu niż mniej. A wszystkie imiona, które Wam się podobają, są piękne.
          • ksiezna_pani1 Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 11:39
            Jestem za Jeremim, Leonardem, Feliksem, Aleksym, Różą, Anielą.
            • ksiezna_pani1 Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 11:46
              ksiezna_pani1 napisała:

> Jestem za Jeremim, Leonardem, Feliksem, Aleksym, Różą, Anielą.

W każdym temacie pojawia się Klara ... Martwi mnie to...
    • gaudencja Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 13:01
      W Warszawie Maksymilian był w 2010 roku na 35 miejscu wśród wszystkich imion ogółem. To mimo wszystko dość wysoka pozycja.
    • florianne Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 13:19
      Ja osobiście nie odbieram Maksymiliana jako ogromnie popularne imię , ale po prostu nie podoba mi się ono. Nie przepadam za zdrobnieniami typu Maks, Maksiu itp.
      Z wymienionych najbardziej podobają mi się Feliks i Róża .
      • uwierz_mirando Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 14:15
        Ostatnio w sklepie spotkałam małego Maksa, którego mama woła naprzemiennie Maksiu bądź Maksymilian. Mnie zdecydowanie bardziej podoba się Maksym.
    • dasza_dm Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 15:18
      Wśród moich znajomych małych Maksymilianów jest naprawdę dużo. Ale w ogólnopolskich rankingach nie jest aż tak źle.
      Imię piękne, więc czemu nie nadać? smile
    • dalenia Re: Kolejna koncepcja 19.02.12, 19:49
      Dla mnie Maksymilian od zawsze jest niestety pretensjonalny. Wolę Maksyma. A z Waszych propozycji wybrałabym Jeremiego, Aleksego lub Feliksa. Dziewczęce imiona podobają mi się bez wyjątku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.