niezappominajka 28.06.12, 19:39 Hej przymierzamy się żeby dla synka dać na imię Witold, nam się bardzo podoba ale wśród rodziny i znajomych jest różnie odbierane. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Witek 28.06.12, 19:54 Mam brata Witolda i nie znam drugiej osoby równie mocno zadowolonej ze swojego imienia. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Witek 28.06.12, 20:07 Bardzo fajne imię. Sami byśmy rozważyli, ale już mamy w dalszej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Witek 28.06.12, 20:50 Ej, niezapominajko, kazde imie jest roznie odbierane, polecam wątek o "bezpiecznych " imionach Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Witek 28.06.12, 20:52 Bardzo lubię Witka, mam go nawet na swojej liście Znam jednego, dzisiaj już 19-letniego. Z tego co wiem, jest z imienia zadowolony. Ojciec mojej koleżanki jest Witkiem, ale z nim nie mam aż tak bliskich kontaktów, żeby stwierdzić, co sądzi o swoim imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Witek 28.06.12, 20:53 Aha, przypomniało mi się, że u mojego chrześniaka w przedszkolu jest 5-letni Wicio (tak na niego wszyscy mówią). Ale to akurat słabe skojarzenie, bo ten Wicio bije wszystkie dzieci i nikt go nie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Witek 28.06.12, 21:05 To miało być imię dla mojego ewentualnego syna. Bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Witek 28.06.12, 21:39 jeśli Wam się podoba, to śmiało nadawajcie a osobiście uważam to imię za piękne nie lubię tylko jego zdrobnień Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Witek 28.06.12, 21:41 świetne imię, Witek pasuje i do malucha i nastolatka, a dorosły Witold brzmi dumnie, poza tym imię niezbyt popularne w rankingach, ja też znam tylko 1 Witka lat 9 i własnie za jego sprawą odkrylam to imię Odpowiedz Link Zgłoś
eleninka Re: Witek 28.06.12, 22:11 Jeszcze nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka, ale również mam Witolda na liście imion dla synka Piękne imię, szlachetne, a jednocześnie nie jest 'udziwnione'; znane, ale nieoklepane. Moim zdaniem bardzo dobry wybór Odpowiedz Link Zgłoś
megan.79 Re: Witek 29.06.12, 10:25 Ładne,jeden z typów męża,rzadkie,ale my w rodzinie mamy dwóch(w bliskiej 18 latka i w dalszej 12 latka),więc odpada,bo nie lubię jak imiona w rodzinie się powtarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Witek 29.06.12, 10:39 To ja się wyłamię nie podoba mi się. Znam sporo 50 latków o tym imieniu i uważam je za sezonowe. Znam też 28 letniego Witka, który nie przepada za swoim imieniem, jak to mówi dla niego był to obciach, bo rówieśnikom kojarzył się wujkowato. Dodatkowo skojarzenia z filmem Nie ma mocnych - Witia Pawlak. Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: Witek 29.06.12, 10:42 No cóż mam powiedzieć-piękne imię Z czasem jestem coraz bardziej zadowolona z naszego wyboru, choć syn jest za mały (3,5 roku) żeby samodzielnie się wypowiedzieć w tej kwestii. Mnie tylko drażni,ze w naszym otoczeniu wiele osób przerabia go na Wiktora. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Witek 29.06.12, 11:22 Podoba mi się. Coraz bardziej. Każde imię może być "różnie" odbierane. To Wasze dziecko, nie znajomych, więc jego imię ma się podobać przede wszystkim Wam Innym może, jednak nie musi, ich problem Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Witek 29.06.12, 16:55 Imię bardzo mi się podoba, zwłaszcza jego podstawowa forma - Witold. Zdrobnienia Witek, Wituś, Witulek też są fajne. W liceum miałam w klasie kolegę Witka. Małych Witków nie znam, ale z 8 lat temu spotkałam małego, wtedy około pięcioletniego, Witolda na placu zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
agnzimka Re: Witek 29.06.12, 21:51 Mój jest Witold, ma 3 latka. Wszyscy się przyzwyczaili, tylko niektórzy mylą z Wiktorem, którego nie znoszę Widzę, że imię coraz popularniejsze A i często pytali, czy to po dziadku. Odpowiedz Link Zgłoś
anastazjaniebieska Re: Witek 29.06.12, 21:57 A ja wolę Wiktora, chociaz znacznie bardziej popularny. Wiktora uzywa sie najczesciej w pelnym brzmieniu, ktore jest ladne, a Witold zdrabniany do Witka traci urodę w tym zdrobnieniu. Często mowi sie z rosyjska "Witia", nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
agnzimka Re: Witek 29.06.12, 22:01 A ja mam właśnie hopla, że imię musi się zdrabniać Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Witek 05.07.12, 23:13 Miałam i mam sporo Witoldów w moim otoczeniu - poczawszy od krewnego, który kończyłby już ze 115 lat, gdyby żył, skończywszy na moim rówieśniku - i zawsze uważałam, że to szlachetne, nieoklepane i niekontrowersyjne imię. Gorąco polecam, a opiniami otoczenia się nie przejmujcie. Odpowiedz Link Zgłoś