ariana1 15.07.04, 11:17 Dziewczyny, czy jest takie imię? Szczególnie Ty , Szczekuszko powinnaś wiedzieć , skoro interesujesz się imionami ) Jeżeli jest Arkadiusz , to może żeńska forma - Arkadia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: Arkadia 15.07.04, 11:50 Myślę, że jest takie imię, coś mi się chyba obiło o uszy, ale nie jestem pewna na 100%. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Arkadia 10.12.04, 17:50 ariana1 napisała: Jeżeli jest Arkadiusz , to > może żeńska forma - Arkadia? Właśnie miałam o nim pisać. Jest, odkryłam je w słowniku Ossolineum jako - tak, jak pisałaś - żeńską formę od Arkadego lub Arkadiusza. Nadawałoby sie też oczywiście do wątku o imionach "geograficznych", który własnie odświeżyłam Nie jest jednak przesadnie popularne, Rymut podaje 78 nadań. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Arkadia 13.12.04, 12:53 Warszawiakom ta nazwa będzie się teraz kojarzyć z nowo otwartym centrum handlowym i zakorkowanym rondem Babka ale, na szczęście, to tylko drobny wycinek tego kraju. są jeszcze pewnie miejsca gdzie Arkadia to tylko/aż kraina szczęśliwości. szczęściarze. Odpowiedz Link Zgłoś