Dodaj do ulubionych

Co się dzieje

05.02.19, 11:46
Z Badurą? Chcę oddać ich buty kupione przez internet. Na stronie pisze, że można oddać w salonie. Nie chciało mi się odsyłać, pojechałam do jednej galerii, gdzie zawsze byl ich sklep i nie ma - zikwidowali ich sklepy w dwóch CH w tym w Arkadii, na infolinii nikt nie odbiera...Czy ktoś się orientuje czy mam 14 dni na oddanie towaru kupionego przez Internet? Czy ten czas liczy się od dnia otrzymania? Boję się, że mi nie przyjmą zwrotu a buty za małe. Dlatego nie lubię kupować w sieci. Za dużo z tym zachodu.
Obserwuj wątek
    • nota_bene0 Re: Co się dzieje 05.02.19, 11:54
      Ooo, lubię tą sieć. Szkoda byłoby.
    • daniela34 Re: Co się dzieje 05.02.19, 11:56
      W Krakowie wszystkie salony działają z tego co czytam w sieci. Jeden z nich w piątek widziałam na własne oczy. Ale zdanie co do zakupu ubrań i butów w sieci podzielam- czekanie na zamówiebie, organizowanie zwrotu, czekanie na zwrot gotówki... wolę mieć jakąś rzecz od razu dobrą i w dobrym rozmiarze, rzeczy kupione w sklepie stacjonarnym oddaję bardzo rzadko
      • bergamotka77 Re: Co się dzieje 05.02.19, 12:48
        No właśnie a ja nawet jak oddaję to zawsze mam po drodze jakieś CH gdzie mogę to zrobić i wybrać coś innego. Zwrot kasy za sukienkę kupioną na Zalando w grudniu i odesłaną niedługo potem dostałam dopiero niedawno bo to był partner Zalando i inne procedury. No nic, pojadę dziś z butami do Złotej Teresy tam powinien jeszcze być ich sklep.
    • joanna_poz Re: Co się dzieje 05.02.19, 13:09
      Czy ktoś się orientuje czy mam 14 dni na oddanie towaru kupionego przez Internet? Czy ten czas liczy się od dnia otrzymania?

masz 14 dni od dnia otrzymania towaru na złożenie oświadczenia, że odstępujesz od umowy i chcesz zwrócić towar.
      a następnie kolejne 14 dni (liczone od dnia złożenia oświadczenia) na odesłanie towaru.
      • bergamotka77 Re: Co się dzieje 05.02.19, 13:42
        Dzięki smile Czy wysłanie im mailem oświadczenia o odstąpieniu od umowy wystarczy?
        • joanna_poz Re: Co się dzieje 05.02.19, 13:49
          jasne że tak.
          zawsze wysyłam mailem.
          (zapytaj tylko czy wystarczy sam mail, czy skan oświadczenia z własnoręcznym podpisem).
        • jola-kotka Re: Co się dzieje 05.02.19, 13:54
          Tak. Ale kazdy sklep ma swoj formularz zwrotow powinien byc na stronie sklepu i jak chcesz oddac w sklepie stacjonarnie to ten formularz tez jest potrzebny
          • bergamotka77 Re: Co się dzieje 05.02.19, 14:33
            Wysłałam im zdjęcie z moim podpisem na wypełnionym ich oryginalnym formularzu.
    • brenya78 Re: Co się dzieje 05.02.19, 13:47
      Czy nie moglas wpisac swojego zapytania do tytulu watku? Takie watki powinny byc przez moderacje automatycznie kasowane jako spam.
      • bergamotka77 Re: Co się dzieje 05.02.19, 14:36
        Ha, ciekawe jaki spam? Znowu masz problem? Bo ja mam problem więc zapytałam jak wiele dziewczyn o zakupy i zwrot. A wątki mogę tytułować jak chcę.
        • brenya78 Re: Co się dzieje 05.02.19, 15:32
          Uprzejmosc wobec czytajacych nakazuje zamiescic clou problemu w tytule. Inaczej to spamowanie.
          • bergamotka77 Re: Co się dzieje 05.02.19, 15:40
            To na forum 80 proc. wątków powinna być kasowana. Każdy chce zaciekawić swoim tematem - nawet jak jest niszowy wink
            • brenya78 Re: Co się dzieje 05.02.19, 15:41
              Zaciekawic tematem czy wkurwic?
              Zerknij sobie po tytulach, jednak wiekszosc forumek zadaje sobie trud, zeby zdefiniowac problem.
              • bergamotka77 Re: Co się dzieje 05.02.19, 16:17
                Ale nie moja wina, ze tak łatwo się wkurwiasz. Ja tez nie raz weszłam do wątku który mnie nie interesował z powodu chwytliwego tytułu. A z Badury szybko oddzwoniła miła pani (może ematka? wink gdy im wysłałam maila więc sprawa powinna być załatwiona.
                • scarlett74 Re: Co się dzieje 05.02.19, 17:53
                  przyznaj się bergamotka, chciałaś zaciekawić wspaniałymi butami inne ematki smile, ale brenya( jako szpieg konkurencyjnej firmy obuwniczej ) była czujna i przejrzała twe niecne zamiary big_grin
                  • bergamotka77 Re: Co się dzieje 05.02.19, 19:26
                    scarlett74 napisała:

> przyznaj się bergamotka, chciałaś zaciekawić wspaniałymi butami inne ematki smile
                    > , ale brenya( jako szpieg konkurencyjnej firmy obuwniczej ) była czujna i przej
                    > rzała twe niecne zamiary big_grin

Haha no tak jestem tajną agentka Badury 😅
          • jola-kotka Re: Co się dzieje 05.02.19, 16:28
            Ojp
    • rosapulchra-0 Re: Co się dzieje 05.02.19, 18:04
      Na stronie pisze, że

Dwa fakultety podobno.. Ale wstyd..!
      • bergamotka77 Re: Co się dzieje 05.02.19, 19:31
        rosapulchra-0 napisała:

> Na stronie pisze, że
        >
        > Dwa fakultety podobno.. Ale wstyd..!
        >

Straszny, potwierdzam 🤣 Wiedziałam ze jakas grammar nazi sie odezwie. Ale ze to bedzie rosiczka pulchna nie przewidziałam 😅
    • marcelina4 Re: Co się dzieje 05.02.19, 19:43
      właśnie dzisiaj odesłałam buty Badury pocztą, kupiłam przez internet i tak niewygodnych butów dawno na nogach nie miałam, a buty tej firmy zawsze dobrze mi pasowały
      chciałam oddać właśnie w Arkadii, ale sprawdziłam najpierw na stronie, czy mają tam jeszcze sklep, okazuje się, że w Warszawie są tylko dwa, więc odesłałam pocztą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka