mary.h 06.02.13, 13:53 Ufff... Udało się Podliczyłam WNŚ Warszawa za 2012 r. na podstawie wpisów magduchy78. Brakowało kilku wydań Gazety, więc ich nie uwzględniłam. Zapewne część dzieci w USC dostało inne imiona. Ale patrząc na zestawienie, można mieć jakieś ogólne pojęcie, jakie imiona są teraz na topie. Dzieci razem - 9 118. Chłopców - 4775, dziewczynek 4343. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary.h Chłopcy 06.02.13, 14:01 253 Jan 240 Jakub 211 Antoni 157 Filip 154 Aleksander 151 Kacper 141 Franciszek 140 Szymon 135 Mateusz 134 Stanisław 129 Adam 124 Piotr 123 Michał 109 Wojciech 106 Mikołaj 85 Krzysztof 80 Maciej 79 Wiktor 77 Bartosz 68 Ignacy Igor 64 Dawid Leon 62 Julian 56 Marcel 54 Oskar 53 Tomasz 51 Dominik 49 Karol Tymon 48 Maksymilian 47 Patryk 45 Oliwier 38 Sebastian 37 Alan Hubert 35 Adrian 34 Bartłomiej Kajetan 33 Ksawery Marcin Miłosz Nikodem 30 Tymoteusz 28 Borys Paweł 26 Bruno Gabriel 25 Kamil 24 Olaf 22 Artur Gustaw Łukasz Tadeusz 20 Błażej Damian Iwo 19 Krystian 18 Eryk Juliusz 17 Witold 16 Cezary Daniel Jerzy Stefan 14 Andrzej Grzegorz Konrad Radosław Tymek 13 Konstanty 12 Bartek Przemysław Rafał 11 Julek Natan Robert Ryszard 10 Jeremi Józef Kazimierz Kornel 9 Aleks Alex Fabian Mieszko Nataniel 8 Bartuś Tobiasz Tytus Władysław 7 Leonard Olgierd Seweryn 6 Feliks Hugo Jacek Olivier Roch 5 Henryk Lew Marek Milan Norbert 4 Albert Alexander August Benjamin Bolesław Dariusz Emil Jędrzej Maurycy 3 Cyprian Edward Fryderyk Janusz Leo Miron Oktawian Remigiusz Roman Teodor Wincenty Zenon 2 Alek Arkadiusz Bastian Bernard Bronisław Czesław Ernest Erwin Jeremiasz Kaj Leopold Lucjan Marceli Mariusz Max Nathan Sylwester Xawery Zbigniew Ziemowit 1 Aleksy Ali Amadeusz Arian Atef Bahar Beniamin Bogusz Brajan Brunon Caspian Cieszko David Dimitrij Dobromir Dorian Dymitr Edmund Edwin Eljasz Emilian Ervin Ethan Felek Florian Frank Gabor Gniewko Gracjan Gromisław Hadrian Halim Ireneusz Ivo James Jarosław Jonasz Jonatan Kevin Kordian Kosma Krzesimir Ksaver Lech Leonardo Leszek Lubomir Ludwik Maks Maksym Marcek Maximilian Maxymilian Morfeusz Mundzio Mustafa Nico Niko Nocolas Oliver Oliwer Olmo Omar Orest Pascal Pietro Rafael Raphael Raul Ronald Salim Sergio Sonny Timur Tito Tom Tycjan Viktor Vincent Wawrzyniec Włodzimierz Xawier Zdzisław Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Dziewczynki 06.02.13, 14:10 230 Julia 214 Lena 205 Maja 200 Zuzanna 162 Aleksandra 154 Zofia 152 Natalia 144 Hanna 128 Wiktoria 121 Alicja 117 Amelia 116 Maria 113 Gabriela 110 Oliwia 88 Pola 81 Anna 75 Antonina 68 Emilia 66 Karolina 63 Barbara 57 Helena 54 Laura 54 Weronika 51 Nina 49 Nikola 44 Małgorzata 42 Magdalena 41 Katarzyna Łucja 40 Kalina 36 Agata Martyna 36 Michalina 34 Joanna 33 Milena Patrycja 32 Liliana 31 Jagoda 29 Marta 28 Nadia 27 Kinga Matylda 26 Kornelia 24 Dominika Paulina 23 Blanka Kaja 22 Daria Iga 21 Urszula 19 Ewa Izabela Klara Marianna 18 Aniela 17 Olga Sara 14 Lidia Róża Tola 13 Ada Apolonia 12 Adrianna Agnieszka Anastazja Kamila Marcelina Natasza Sandra 11 Justyna Klaudia Malwina Marika Sonia 10 Dorota 9 Lilianna Monika Zoja 8 Karina 7 Aurelia Stefania 6 Bianka Lila Mia Nela 5 Anita Krystyna Olivia Paula Sabina 4 Adela Elena Inga Izabella Jadwiga Janina Julita Magda Marlena Mila Nicola Roksana Rozalia Sylwia 3 Adriana Alina Angelika Dagmara Danuta Eliza Elżbieta Felicja Gaja Halina Lea Lilia Liwia Marietta Nel Nicole Olimpia Otylia Stella Teresa Wioletta 2 Aicha Anika Cecylia Emma Ewelina Franciszka Ida Idalia Irmina Jaśmina Józefina Judyta Julianna Larysa Livia Luiza Malika Malina Maryla Noemi Olena Sofia Tamara Wanda Wanessa Zoe 1 Abigail Ameria Anatolia Andżelika Ariadna Arletta Aurora Balbina Beata Berenika Carla Chelsea Clara Cristyna Dalia Danae Diana Dobrawa Dobromiła Edyta Elizawieta Elwira Eryka Estera Eunika Felicyta Florentyna Gracja Honorata Ines Jaga Jagna Jana Janna Jasmin Karla Kira Lara Leja Letycja Lili Lilla Lilli Lucyna Marcella Marcjanna Marcysia Marina Matilda Maura Mela Melania Milada Mira Nana Nastazja Natalie Nawojka Nelli Nevada Nikoletta Noella Oriana Renata Rita Rosie Roxana Samanta Sarah Sawa Selena Sophia Sophie Tatiana Tradycja Vanesa Vanessa Veronica Viktoria Wiwiana Xenia Yasmine Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Dziewczynki 07.02.13, 20:31 Wow, szacun za taki kawał roboty. Mnie z kolei dziwi tylko jedna Estera, wydawało mi się,że to imię jest ciut popularniejsze. Za to ilość Leonów załamała mnie Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: WnŚ - suma 2012 06.02.13, 15:03 oooooo dzięki wielkie kawał dobrej roboty, załamałam się Anielą. już wiem, że na ewentualne dla mnie przyszłe wybory to ciut za dużo. reszta w 'normie'. co mam zrobić aby przetłumaczyć najbliższej rodzinie, żeby dziewczynka która za chwilę ma się urodzić nie została Julką, dla jej własnego dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ - suma 2012 06.02.13, 15:33 Super, dzięki Mary! Matko Bosko - 22 Gustawów i Tadeuszów?! No niby z jednej strony to tylko 22 w całej stolicy w ciągu roku, ale i tak mnie ta liczba przeraża miałam z kolei wrażenie, że Maurycych jakoś więcej było - a tu tylko 4. Wincentych widzę 3 - nie ma dramatu O, i 1 Włoduś - super! Całe szczęście, że tylko jeden Nooo - tu jakoś lepiej - tylko 2 Józefinki i Franciszki. I tylko 1 Melania?! To bardzo ciekawe, aż jakieś nierealne mi się wydaje! I dobrze widzę, że żadnej Walerki nie ma? Całe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: WnŚ - suma 2012 06.02.13, 15:37 dalenia napisała: > Super, dzięki Mary! > > Matko Bosko - 22 Gustawów i Tadeuszów?! No niby z jednej strony to tylko 22 w c > ałej stolicy w ciągu roku, ale i tak mnie ta liczba przeraża Wiem, co czujesz. > Nooo - tu jakoś lepiej - tylko 2 Józefinki i Franciszki. I tylko 1 Melania?! To > bardzo ciekawe, aż jakieś nierealne mi się wydaje! Mnie też to dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: WnŚ - suma 2012 06.02.13, 16:05 magducha78 napisała: > mary-szacun Dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: WnŚ - suma 2012 06.02.13, 16:09 Dziękuję - sam robiłam podobne zestawienie (tylko mniejsza ilość) i znam ten wkład pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ - suma 2012 06.02.13, 20:49 Niezła robota! Mnie niezmiennie załamuje tak wysoko w rankingach Jan. Dałabym mu odpocząć od popularności... Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: WnŚ - suma 2012 07.02.13, 07:56 No, powiem Wam, że się napracowałam Chciałam sama dla siebie wiedzieć, jak takie zestawienie będzie wyglądać. A jak już zrobiłam, to stwierdziłam, że przecież muszę podzielić się tym z Wami Nie chodziło mi oczywiście o imiona "na topie", bo mniej więcej każdy się orientuje, jakich imion jest najwięcej. Chiałam zorientować się, jak wygląda nadawalność tych mniej popularnych. No i powiem Wam, że jestem zadowolona - w zestawieniu nie ma imion, które chciałabym nadać ewentualnemu kolejnemu dziecku (zarówno dziewczynce jak i chłopcu). Chłopcy Podzielam Wasze opinie - szkoda Jana. Jestem także bardzo zdziwiona ilością Gustawów i Tadeuszów. Nie sądziłam, że Julian będzie też wysoko (w zestawieniu jest 11 razy Julek i nie wiadomo czy to Julian czy Juliusz). 3 razy Zenon? 6 razy Olgierd? 8 razy Władysław? 10 razy Kazimierz?? Wow! Dziewczynki Wysoko Antonina. 15 miejsce - Pola... Sporo nadań Katarzyna, Małgorzata i Joanna - myślałam, że nie są aż tak popularne. 21 razy Urszula. 18 razy Aniela 13 razy Apolonia. Odpowiedz Link Zgłoś
almostsure Re: WnŚ - suma 2012 07.02.13, 10:56 faktycznie szacun i dzięki za ciekawe zestawienie. Mnie bardzo dziwi 41 Katarzyn - wydawało mi się, że to imię mojego pokolenia a małych nie spotykam. Feliksów jednak tylko 6 No i są perełeczki, moja ulubiona- Cieszko Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: WnŚ - suma 2012 07.02.13, 12:41 Dzięki, Mary! Jak widać wyniki Bartka Górnego: gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2012 są bardzo zbliżone w tendencjach imion najpopularniejszych, a te rzadsze imiona często zgadzają się co do jednego (sprawdzałam m.in. Jerzego i Mariannę). To teraz czekamy na dane z USC. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.h Re: WnŚ - suma 2012 07.02.13, 13:08 Też sprawdzałam z zestawieniem Górnego. Magducha78 kilka wydań gazety przeoczyła, Górny z tego co kiedyś u niego czytałam również, więc mogą być gdzieniegdzie delikatne różnice. Tak, teraz czekamy na gaudencję i oficjalne dane z warszawskiego USC. Może da się je jakoś wszystkie razem tu wrzucić, bo pamiętam zeszłoroczne zestawienie, jak forumowiczki pytały gaudencję o inne imiona i robił się galimatias. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ - suma 2012 07.02.13, 20:48 Pełne zestawienie liczy z regułu około 2500 imion, więc nie sposób wszystkiego wrzucić naraz. Formuła publikowania części rankingu i odpowiadania na pytania jest IMO lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś