jakasik 10.08.04, 14:29 Staś wg. mnie ślicznie brzmi. No ale Stanisław to juz nie za bardzo! No i nie wiem co zrobić. Żeby sie potem dziecko na mnie nie obraziło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Staś? 10.08.04, 14:37 jakasik napisała: > Staś wg. mnie ślicznie brzmi. No ale Stanisław to juz nie za bardzo! No i nie > wiem co zrobić. Żeby sie potem dziecko na mnie nie obraziło Stanisław to poważne, królewskie imię, doskonale pasujace do dorosłego męzczyzny (do młodego, który chce się wydawać dorosłym, również). W dodatku to imię posiada również wersje w innych językach europejskich (Stanislas). Myślę, że nie masz co się martwić na zapas... Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Staś? 10.08.04, 14:40 Kurcze, głupio wyżej napisałam. Stanisław również mi się podoba! Na drugie będzie Mateusz i jak się małemu (dużemu nie spodoba to sobie zamieni). I jeszcze jedno pytanie, czy to prawda, że nalezy nadawać dzieciaczkom po 2 imiona? Czy jest taki prawny wymóg? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Staś? 10.08.04, 14:45 jakasik napisała: > Kurcze, głupio wyżej napisałam. Stanisław również mi się podoba! Na drugie > będzie Mateusz i jak się małemu (dużemu nie spodoba to sobie zamieni). I > jeszcze jedno pytanie, czy to prawda, że nalezy nadawać dzieciaczkom po 2 > imiona? Czy jest taki prawny wymóg? Nie, skąd. Sama mam jedno imię, moje dziecko dostało też jedno po urodzeniu. Można miec nie więcej, niż dwa imiona, i to jest wymóg prawny. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Staś? 10.08.04, 14:41 Czesc ! Masz racje z tym Stanislawem.Tez nie bardzo mi sie podoba.Nie moge ci powiedziec czy twoj synek bedzie mial ci za zle ,ale sa jeszcze inne podobne imiona np. Krzys a Krzysztof brzmi juz o wiele lepiej. pa ola Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Staś? 10.08.04, 14:47 itsola napisała: > Masz racje z tym Stanislawem.Tez nie bardzo mi sie podoba.Nie moge ci > powiedziec czy twoj synek bedzie mial ci za zle ,ale sa jeszcze inne podobne > imiona np. Krzys a Krzysztof brzmi juz o wiele lepiej. pa ola Mi się z kolei nie podoba Krzys, ani tym bardziej Krzysztof - w odróżnieniu od Stasia i Stanisława. Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Staś? 11.08.04, 07:43 Klamka zapadła! Już wszyscy wokół wiedzą, że będzie Staś! Mąż nie chce słyszeć o zmianie imienia! Moja mama również! Ja też jestem już przekonana w 100%! Odpowiedz Link Zgłoś