olinininka 12.12.13, 17:16 Przed chwilką oglądałam Teleexpress i podali tam imiona trzech dziewczynek (trojaczków): mają na imię: Maria, Lena, Hanna mają siostrę Maję i brata Antoniego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka Re: Trojaczki 12.12.13, 17:38 Cóż, rodzice konsekwentnie nie wychodzą poza pierwszą dziesiątkę najpopularniejszych imion. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Trojaczki 12.12.13, 19:41 Też o tym pomyślałam. Kluczem wyboru zdecydowanie nie była tu stylistyka, a popularność. A do tego jeszcze Maja z Marią ... hm ... Odpowiedz Link Zgłoś
sangrita Re: Trojaczki 12.12.13, 18:15 moim zdaniem jeżeli już jest Maja, to z Marii mogliby zrezygnować... Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Trojaczki 12.12.13, 19:07 O tym samym sobie pomyślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Trojaczki 14.12.17, 00:59 A to dlaczego? dawniej jak jakaś Maryśka uznała swoje imię za obciachowe to przedstawiała się "po światowemu" Maja. Teraz wszyscy wiedzą,że to dwa różne imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trojaczki 25.12.17, 19:27 Dlaczego "po światowemu"? Raczej wczesnodziecięco, sprzed umiejętności wymówienia "r". Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: Trojaczki 12.12.13, 22:39 Szkoda, taka okazja do poszalenia z imionami Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Trojaczki 13.12.13, 20:10 Imiona bardzo popularne, ale ładne (oprócz Leny). Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Trojaczki 14.12.13, 00:52 1.Antoni i Maria pasują do siebie. 2.Hanna jest jak Anna zawsze uniwersalna i pasuje do wielu zestawów. 3.Lena i Maja pasują do siebie. Za to 1 kompletnie nie pasuje mi do 3... Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Trojaczki 14.12.13, 12:17 Nuda niestety .I jeszcze Mają z Marią,ech... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Trojaczki z Olszytna 03.01.16, 19:09 Pokazywali właśnie w tv - Alan, Oliwier i Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Trojaczki z Olszytna 03.01.16, 19:27 szkoda, że nie Brajan zamiast Filipa... jestem zawiedziona Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki z Olszytna 04.01.16, 08:00 O, znowu trojaczki. Z Filipem też nie ma dysonansu. Dlaczego rzadko słychać o wieloraczkach, których imiona podobałyby mi się? . Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Trojaczki z Olszytna 04.01.16, 10:25 Zestaw wygląda tak, jakby jedno z rodziców wybrało Alana i Oliwiera, a drugie Filipa. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Trojaczki z Olszytna 04.01.16, 10:31 Mieć trojaczki i nadać im oklepane imiona - straszne marnotrawstwo Dla mnie Filip to jednak trochę dysonans, bo funkcjonuje w Polsce od średniowiecza, w przeciwieństwie do Alana i Oliwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trojaczki z Olszytna 05.01.16, 12:40 Oliwiera w tej formie, bo to imię jest odnotowane w średniowieczu w Polsce, tylko że w formach Oliwir, Olwir, Olwer. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Trojaczki z Olszytna 05.01.16, 15:54 Ale było odnotowywane czy popularne? Pytam z ciekawości. I tylko w sredniowieczu czy pozniej tez? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trojaczki z Olszytna 06.01.16, 10:38 Odnotowywane. Później nie ma tak kompleksowych opracowań, ale np. w Tekach Dworzaczka wystąpień brak. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Trojaczki z Olszytna 05.01.16, 17:22 Ciekawe informacja. Olwir i Oliwir nawet fajne Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Trojaczki z Olszytna 04.01.16, 12:14 Przynajmniej do siebie pasują, choć spodziewałabym się, że zamiast Filipa będzie Marcel. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Trojaczki z Olszytna 06.01.16, 01:11 dalenia napisała: > Pokazywali właśnie w tv - Alan, Oliwier i Filip. Filip najlepszy. Alan i Oliwier idealnie dobrani. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia W końcu ciekawe trojaczki! ;) 12.12.17, 18:28 Trafiłam na yt na kanał "Trojaczki TV" i w końcu doczekałam się trojaczków o ciekawych imionach Dziewczynki to Aniela, Klara i Łucja, dla mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: W końcu ciekawe trojaczki! ;) 12.12.17, 20:37 I świetnie dobrane! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: W końcu ciekawe trojaczki! ;) 12.12.17, 22:44 Zdecydowane z jednej bajki Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: W końcu ciekawe trojaczki! ;) 13.12.17, 07:12 Dalenia, mogłabym mieć trojaczki o takich imionach ☺. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: W końcu ciekawe trojaczki! ;) 13.12.17, 16:40 Ja też, fajny zestaw, może czytali nasze forum😂 Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: W końcu ciekawe trojaczki! ;) 13.12.17, 16:43 Jeszcze wspomnę, że jest filmik ze "spotkania trojaczkowego" i pozostałe trojaczki to: - Antonina, Franciszek, Leon - Anna, Diana, Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: W końcu ciekawe trojaczki! ;) 13.12.17, 22:53 Ten pierwszy zestaw jest nawet w moim guście, mimo że Antonina na razie wypadła z czołowej piątki mojego rankingu imion do nadania. Franka lubię mimo popularności, Leona też. Co do drugiego zestawu, Ania jak na moje gusta zbyt standardowa (choć wśród dzieci jeszcze ujdzie), Kinga może być, ale jest dosyć pospolita w moim odczuciu (znam trochę King ze swojego pokolenia). Diana za to na plus . Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki 13.12.17, 07:10 Maria i Maja 😀. To zamiast Hanny, do Leny powinna być Helena. Albo Anna do Hanny 😛. Cóż, kolejny raz nuda i "jak wszędzie"... Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Trojaczki 13.12.17, 11:18 Konsekwentnie pierwsza dziesiątka. W takiej konfiguracji zamiast Marii lepsza byłaby Zosia. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Trojaczki 27.08.18, 09:12 Wypatrzone na IG: Milena, Zuzanna i Nikodem. Odpowiedz Link Zgłoś
tobiasza Trojaczki z Torunia z 2016 27.08.18, 10:34 To nie news, bo male urodzily sie w 2016. Chłopcy jednojajowi. Jonatan, Beniamin oraz Stefan. www.nowosci.com.pl/wiadomosci/a/w-toruniu-urodzily-sie-jednojajowe-trojaczki,10779104/ www.nowosci.com.pl/wiadomosci/a/w-toruniu-urodzily-sie-jednojajowe-trojaczki,10779104/ www.nowosci.com.pl/wiadomosci/a/torun-trojaczki-zmienily-ich-cale-zycie,10797444/ Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki z Torunia z 2016 27.08.18, 12:20 Tym razem imiona spoza pierwszej dziesiątki. Bardzo lubię Stefana. Natomiast Jonatan i Beniamin ( super, że poprawnie pisany) znacznie mniej mi się podobają 😉. Jednak mogli się nazywać Kacper, Kuba i Jaś, więc doceniam 😛. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Trojaczki z Torunia z 2016 27.08.18, 15:17 Jonatana i Beniamina doceniam, ale u kogoś Stefana bardzo lubię, chociaż w tym zestawie imion trochę mnie dziwi, bo jest zupełnie inny od pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: Trojaczki z Torunia z 2016 27.08.18, 16:29 Stafana bardzo lubię, Beniamina trochę mniej. Jonatan nie w moim guście, ale doceniłanym u kogoś. Bardzo cieszy mnie to, że imiona nie oklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
cyprysiowa Re: Trojaczki z Torunia z 2016 27.08.18, 19:23 Beniamin genialny Najmniej lubię Stefana Jonatan ciekawy u kogos Odpowiedz Link Zgłoś
tobiasza Trojaczki Opole wrzesień 2018 29.09.18, 18:47 mamadu.pl/138891,trojaczki-urodzone-w-opolu-sa-pod-opieka-lekarzy-neonatologow W Centrum Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii w Opolu na świat przyszły trojaczki: Hania, Dawid i Marcel. Dzieci urodziły się w czwartek, 20 września. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Trojaczki Opole wrzesień 2018 29.09.18, 20:12 Dawid i Marcel bardzo do siebie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
tobiasza Re: Trojaczki Opole wrzesień 2018 29.09.18, 21:51 Mi własnie ten Dawid jakos się z Marcelem gryzie. Bo Marcel taki nowomodny mi się wydaje, a Dawid nie (mam rówieśnika 40+ Dawida. I skojarzenia tak z 20-parolatkami). Odpowiedz Link Zgłoś
tobiasza Re: Trojaczki Opole wrzesień 2018 29.09.18, 21:52 *Mnie a nie mi. Sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Trojaczki 01.10.18, 14:39 Na IG znalazłam niedawno urodzone trojaczki": Hania, Ala, Iza Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: Trojaczki 01.10.18, 18:34 Trojaczki obecnie 8-letnie: Sabina, Leonard Teofil 4-latki: Alicja, Tomasz, Stefania Znalazłam jeszcze Huberta, Matyldę i Hanię Zuzię, Kamilę i Elę-5-latki Laurę, Garbysię i Hanię Julię, Emilię i Elizę-obecnie 14-latki Piotra, Pawła i Paulinę-14-latki Oliwiera, Ksawiera i Igę-obecnie 8-latki Roksanę, Oliwię i Krystiana-9-latki Wiktorię, Anielę,i Natalię-obecnie 11-latki, brat Brajan lat 13 Lenę, Natalię i Kornelię-obecnie 8-latki Julię, Wiktorię i Karinę-obecnie 11-latki Gabrielę, Adama i Piotra-2-latki Emmę, Ninę i Dominika-dzieci z małżeństwa mieszanego, urodzone bodaj w Krakowie, obecnie mieszkają w Australii-7-latki Aleksandra, Juliana i Zofię-obecnie 8-latki Paskala, Patrycję i Apolonię(tegoroczne) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Trojaczki 22.04.20, 09:37 Nie widziałam wcześniej tego postu. Co za zestawy! Aniela siostra Brajana, albo Patrycja zestawiona z Apolonią i Paskalem. Mocno zaskakujące. Do tego spore różnice w popularności, np. Stefania z Tomkiem i Alą, albo Zuzia zestawiona z Kamilą i Elą (tu to każde z innej parafii). Pierwszy zestaw za to piękny i oryginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2808 Re: Trojaczki 01.11.18, 13:06 Apoloniusz, Aleksander i Antoni www.24kurier.pl/aktualnosci/wiadomosci/olo-i-polo-juz-w-domu-antolo-nadal-w-zdrojach/ Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Trojaczki 01.11.18, 16:02 Mogli zamiast Antka dać Anatola, to by był Polo, Olo i Tolo nie wiem, czy podoba mi się ten zestaw, chyba nie - jakieś takie zbyt podobne te imiona w zdrobnieniach. Ale doceniam za Apoloniusza. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Trojaczki 01.11.18, 18:29 Ostatnio natrafilam na stronke gdzie byl wywiad z mama trojaczkow obecnie 2 letnich Ich imiona: Weronika, Marcelina i Remigiusz maja starszego brata Sebastiana A kiedys tez na internecie znalazlam trojaczki: Zosia Hania i Martynka obecnie 8 latki ktore maja siostre Weronike Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: Trojaczki 03.11.18, 10:51 Tegoroczne trojaczki : Melania, Mateusz i Filip, mają siostrę Amelię. radioszczecin.pl/index.php?idp=1&idx=370419 Mateusz i Filip przy Melce wypadają strasznie nudno... Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Trojaczki 03.11.18, 11:30 Dla połączenie Amelii i Melanii jest trochę ryzykowne.. Dwie Mele.. hm Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: Trojaczki 05.11.18, 09:30 Zgadzam się, choć Mela to mnie się głównie z Melanią kojarzy. Nie mniej jednak, chyba w "Pierwszej miłości" jest Melka-Amelia, mylę się? Amelia i Melania to też moim zdaniem kiepski pomysł. Filip bardzo mi się podoba, ale popularny. Mateusz już mi się przejadł, bo okupował wysokie miejsca w rankingach od wielu lat, jeszcze przed szałem na Jakuba. Z tego zestawu do nadania nadawałaby się dla mnie tylko Melania na dłuższą metę. No i Filip, ale fakt, że jest dużo chłopców o tym imieniu, jest argumentem na "nie". Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: Trojaczki 03.11.18, 15:53 wielichowo.pgo24.pl/taki-cud-zdarza-sie-6500-porodow/ Urodzone w grudniu 2017 trojaczki - Małgosia, Tadeusz i Łucja. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: Trojaczki 05.11.18, 09:40 Dla mnie rewelacja! Imiona osłuchane, ale ciekawie dobrane, w taki nieoczywisty sposób. Bardzo podoba mi się Małgorzata, Małgosia, Gosia, mimo że Gosiek w populacji masa (roczniki 1960-1985). Łucję nadałabym bardzo chętnie, gdyby jej potencjalny tata miał pasujące nazwisko. Z moim obecnym (panieńskim) Łucja brzmi nie najlepiej. Tadeusz też zyskał moją sympatię w ciągu ostatniego roku. Pełna forma raczej od dawna mnie zachwycała, ale do Tadka i Tadzika nie byłam przekonana. Teraz Tadek jak najbardziej, a Tadzik mógłby być nieużywany po prostu . Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Trojaczki 04.11.18, 18:27 Na fb koleżanka skomentowała post trojaczków, weszłam zobaczyć imiona: Anna, Kinga i Diana. Dziewczynki mają 2 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: Trojaczki 05.11.18, 09:34 Całkiem ciekawe połączenie . Anna sama w sobie może trochę nudna, ale u dziecka w sumie mogłabym ją docenić. Nad Dianą się kiedyś zastanawiałam, ale teraz myślę, czy nie była kiedyś sezonówką. Kinga w przypadku dziewczynek ok. Skojarzenia raczej pozytywne, bo z Kingą od kopalni soli. U mnie raczej odpada, bo poznałam już parę King z rocznika '95. Rodziło się ich wtedy trochę. A ja lubię imiona niekojarzące się z moim pokoleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: Trojaczki 05.11.18, 14:18 Trojaczki z polskiej rodziny w Solnecznikach na Litwie-Joana, Eliza i Natan. Nie wiem jak czytana jest Joana, ale wydaje mi się, że Natan na Litwie to taki sam kicz jak u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trojaczki 24.11.18, 14:15 Jesli to polska rodzina, to imion generalnie dotyczą reguły i odbiór imion takie jak w Polsce, z tym zastrzezeniem, że niektóre mogą być jeszcze wykluczone przez jakieś np. skojarzenia z rosyjskim czy inne lokalne. Odpowiedz Link Zgłoś
tobiasza W Gdańsku, listopadowe Trojaczki 2018 22.11.18, 23:22 Lidia, Laura i Lea dziecko.trojmiasto.pl/Jednojajowe-trojaczki-urodzily-sie-w-Gdansku-Rodzice-potrzebuja-wsparcia-n129504.html Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: W Gdańsku, listopadowe Trojaczki 2018 23.11.18, 01:07 Lea wypada pretensjonalnie przy pozostałych. Za granicą byłabym na tak, ale jak na polskie warunki... średnio. Lidia super, a Laura ok, ale bez większego szału . Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: W Gdańsku, listopadowe Trojaczki 2018 23.11.18, 07:02 Cieszy mnie że to nie np Maja, Zuzia i Lena ☺. "Dopasowanie" imion do siebie dyskusyjne, a to jednak trojaczki. Ale imiona to będzie przez dłuższy czas pewnie najmniejszy problem rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: W Gdańsku, listopadowe Trojaczki 2018 23.11.18, 14:05 Laura mimo popularności i Lea super, Lidia ok, ale stylistycznie bardziej pasowałaby Liwia. Bardzo mnie cieszy, że rodzice nie poszli w pierwszą dziesiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: W Gdańsku, listopadowe Trojaczki 2018 23.11.18, 20:56 Też uważam,że całkiem fajny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: W Gdańsku, listopadowe Trojaczki 2018 24.11.18, 20:45 Mogłabym mieć takie trio Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Trojaczki 24.11.18, 17:08 Roczna siostra Laury, Lidii i Lei to Lilianna. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Trojaczki 24.11.18, 18:54 Lea nijak mi pasuje do imion sióstr. Na "L" mogli dać Leonia. Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: Trojaczki 24.11.18, 19:12 Mnie z kolei nie pasuje tu Lidia-Liwia, jak już pisałam, byłaby bardziej "w klimacie". Odpowiedz Link Zgłoś
humbelina Re: Trojaczki 25.11.18, 14:02 Bliźnięta, ewentualnie 2 siostry na tę samę literę, jeszcze jestem w stanie sobie wyobrazić, o ile nie brzmią zbyt podobnie. Koledzy, rodzina, sąsiedzi czy nauczyciele będą mieli spory problem, żeby rozróżnić, bo moim zdaniem w przypadku trojaczek, powinny mieć imiona zupełnie różne. Mnie się czasem mylą Basia z Tosią, a co dopiero Lea, Lila, Lidka,Laura ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Trojaczki 25.11.18, 14:15 Wbrew pozorom bardziej się mylą imiona o rymujących się zdrobnieniach na inną litere, niż imiona na tę samą litere, które poza tym są rózne. Odpowiedz Link Zgłoś
humbelina Re: Trojaczki 26.11.18, 08:24 Mam 3 kotki o bardzo podobnych imionach - na tę samą literę ( 2 pierwsze przypadek, 3 to już fantazja mojego męża) Fajnie brzmią razem, ale mylą się strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: Trojaczki 07.12.18, 17:30 Obecnie 2-latki-Brajan, Igor i Oskar. Oskar ujdzie, ale tylko ujdzie, Igora bardzo nie lubię, Brajan-bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Trojaczki 07.04.20, 19:53 Trojaczki z Wrocławia: Milena, Lilianna i Karolina. kobieta.onet.pl/zdrowe-trojaczki-we-wroclawiu-w-szpitalu-w-ktorym-z-powodu-koronawirusa-niedawno/xvzt2zv?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=social&utm_campaign=onetsg_fb&utm_content=onetduzy&fbclid=IwAR3vhSGnFfGFifaRwYo30dPkDyAI1itjp_CFNolL420hNQNg9T9Muhq0E9s Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Trojaczki 07.04.20, 20:45 Nawet fajnie. Milena to nie do końca mój styl, dwa pozostałe bardzo ładne - całość całkiem, całkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mamaitwinsy Re: Trojaczki 08.04.20, 00:40 dalenia napisała: >Milena to nie do końca mój styl, dwa pozostałe bardzo ładne Mam podobnie. Karolinę i Liliannę bardzo lubię, choć nie nadałabym ze względu na popularność. Milena mnie nie przekonuje, ale nie jest najgorsza (IMO). Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Trojaczki 07.04.20, 23:33 Najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe, ale imiona absolutnie i totalnie nie w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 08.04.20, 03:52 Milena i Lilianna podoba mi sie, Karolina ani troche, ale ogolnie ciekawy zestaw. Imiona z innych bajek i razem brzmia ciekawie, zaskakujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki 08.04.20, 15:32 Nie w moim stylu, ale uff, że nie Pola, Lena i Oliwia 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Trojaczki 20.04.20, 22:54 Mój też nie. Liliannę lubię, ale są już 3 w bliskim otoczeniu więc zaczyna robić się dosyć nudnawa. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Trojaczki 15.04.20, 05:46 Nadia, Maja i Laura w Kielcach Zofia, Helena i Amelia w Tarnowskich Gorach Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Trojaczki 15.04.20, 19:02 Laura zupełnie mi nie pasuje w I trio 😉. A w II Amelia odstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Trojaczki 20.04.20, 22:52 Do Zosi i Helenki rzeczywiście Amelka ma się nijak. Prędzej widziałabym tu Tośkę. Amelia bardziej pasuje do Majki i Laury. Odpowiedz Link Zgłoś