Dodaj do ulubionych

Studniówki 2014

10.01.14, 16:42
Rozpoczął się sezon i lokalna gazeta zawsze zdaje relacjesmile

Technikum - 4 klasy
1 - Mariola, Klaudia, Sabina, Bartosz, Ewelina, Anita, Robert, Julita, Jagoda, Sandra, Magdalena, Grażyna, Milena, Lech, Karol, Sławomir, Krystian, Przemysław, Adrian, Sergiusz, Hanna, Maciej, Agata, Izabela, Damian
2 - Joanna, Michał, Piotr, Jakub, Kamila, Mateusz, Łukasz, Honorata, Beata, Karolina, Aneta, Alicja, Anna, Weronika, Katarzyna, Dawid, Marta
3 - Monika, Natalia
4 - Patrycja, Paulina,
5 - Agnieszka, Martyna
Obserwuj wątek
    • sangrita Re: Studniówki 2014 10.01.14, 16:55
      Zwróciłam uwagę na duże zagęszczenie imion dla mnie ciotkowo-babciowych (Mariola, Sabina, Grażyna, Lech). Jestem już tam stara, że imiona dla-mnie-retro pojawiają się masami nie tylko w przedszkolach, ale i u maturzystów?... wink
      • niwius Re: Studniówki 2014 10.01.14, 17:16
        To samo rzuciło mi się w oczy. Dla mnie Julita, Anita, Mariola, Grażyna to imiona z pokolenia moich rodziców. Ale Sabinę uważam za typową już dla mojego pokolenia, w podstawówce miałam ich wiele. Chociaż sądziłam, że rocznik 1994 był już końcem popularności Sabiny.
        • kasiak37 Re: Studniówki 2014 10.01.14, 20:47
          a dla mnie Sabina kojarzy sie z pokoleniem mojej babci Miroslawy,lat 85,ktorej przyjaciolka miala na imie Sabina,zwana Sabciawink
          I nie przypominam sobie w moim pokoleniu zadnej Julitybig_grin
    • adriankaa.s Re: Studniówki 2014 10.01.14, 21:43
      Mnie zaskoczyły aż 2 Honoraty. Raczej rzadko spotykane imię w tym pokoleniu.
      • gaudencja Re: Studniówki 2014 11.01.14, 17:09
        2 Honoraty i Sergiusz - to spore ciekawostki.
    • abiela Re: Studniówki 2014 13.01.14, 11:48
      Wyróżniaja się Sabina, Julita, Grazyna i Slawomir.
    • ina-nina Re: Studniówki 2014 16.01.14, 21:32
      Cz. 2 LO - 6 klas:

1 - Manuela, Hubert, Marek, Danuta, Alina, Monika, Ewelina, Jeremiasz, Oskar, Tina, Anita, Ewa, Beata, Mikołaj, Bartłomiej, Jan, Piotr, Roman, Mariola, Filip, Paweł, Janusz, Roksana, Bartosz, Tomasz, Marika, Paula, Ada, Rafał, Janina, Sylwia, Maciej, Afrodyta, Karina, Inga, Marlena, Syntia, Aneta, Karol, Andrzej, Seweryn,
      2 - Emilia, Krzysztof, Jagoda, Angelika, Żaneta, Jakub, Barbara, Michał, Adrian, Daria, Małgorzata, Radosław, Patrycja, Justyna, Agata, Zuzanna, Martyna, Sandra,
      3 - Kamila, Aleksandra, Natalia, Agnieszka, Dawid, Katarzyna, Dominka, Marta, Weronika, Mateusz, Łukasz,
      4 - Julia, Kinga,
      5 - Karolina, Wojciech, Anna, Klaudia
      6 - Magdalena,
      7 - Joanna,
      11 - Paulina,
      • misselene Re: Studniówki 2014 16.01.14, 22:17
        Rzuciły mi się w oczy cztery Kingi oraz po dwie Jagody, Angeliki, Żanety i Sandry.

Z imion pojedynczych wiele ciekawych - Manuela, Danuta, Alina, Roman, Tina, Mariola, Janusz, Afrodyta, Karina, Marlena, Syntia i Seweryn, ale nie wszystkie mi się podobają.
      • abiela Re: Studniówki 2014 17.01.14, 11:44
        Oh wow Afrodyta mnie zaskoczyła. Syntia bardzo na niesad
      • gaudencja Re: Studniówki 2014 21.01.14, 23:58
        Jeremiasz i Afrodyta najciekawsze.
    • agjato Re: Studniówki 2014 16.01.14, 23:18
      Zwróciłam uwagę na Jeremiasza.
    • ina-nina cz. 3 25.01.14, 11:18
      Razem 8 klas z trzech szkół:

1 - Krzysztof, Angelina, Jolanta, Sabrina, Marek, Jakub, Leszek, Krystian, Bartłomiej, Maciej, Piotr, Zuzanna, Edyta, Krystyna, Aleksander, Joachim, Maja, Oliwia, Wioleta, Dorota, Klaudia, Maria, Róża, Emilia, Marek, Dominika, Sara, Andrzej, Robert, Hubert, Mariusz, Jacek, Konrad, Dagmara, Juliusz, Kaleb, Oliwier, Jan, Bartosz, Bogdan, Marcelina, Magda, Rozalia, Patrycja, Izabela, Roksana, Larysa, Beata, Adela, Ewa, Kalina, Daniel, Sławomir, Elżbieta,
      2 - Ewelina, Kinga, Alicja, Sandra, Kamil, Daria, Szymon, Michalina, Cezary, Arkadiusz, Rafał, Alina, Szymon, Filip, Przemysław, Sabina,
      3 - Angelika, Weronika, Katarzyna, Paula, Joanna, Magdalena, Julia, Mateusz,
      4 - Anna, Agnieszka, Damian, Agata, Marta, Karol, Paweł, Michał, Tomasz, Dawid,
      5 - Marcin, Martyna, Łukasz, Natalia, Adam, Patryk,
      6 - Monika,
      8 - Aleksandra,
      11 - Karolina
      12 - Paulina,
      • florianne Re: cz. 3 25.01.14, 12:09
        Podobają mi się zwłaszcza Krystyna,Adela,Róża,Rozalia,Joachim,Juliusz,Bogdan.Dziwi tylko jedna Patrycja.
      • abiela Re: cz. 3 27.01.14, 11:13
        Najciekawsi są Krystyna, Joachim, Róża, Sara, Juliusz, Kaleb, Marcelina i Rozalia.
        • gaudencja Re: cz. 3 31.01.14, 22:22
          Dodam Larysę, rzadka jest też Angelina.
      • misselene Re: cz. 3 20.02.14, 21:46
        Najbardziej podobają mi się Krystyna, Joachim, Róża, Bogdan, Marcelina, Rozalia, Kalina, Adela, Sławomir i Elżbieta. Jestem natomiast zaskoczona obecnością Angeliny, Jolanty, Sabriny, Wiolety, Mariusza, Jacka i Beaty.
    • ina-nina Re: Studniówki 2014 17.02.14, 11:31
      LO, 5 klas:

1 - Dorota, Damian, Dżesika, Karol, Przemysław, Emilia, Brajan, Kaja, Czesław, Kamil, Donata, Iga, Sara, Danuta, Maria, Robert, Grażyna, Seweryna, Krzysztof, Jagoda, Roksana, Adrian, Filip, Aneta, Gilbert, Błażej, Dominik, Wojciech, Sylwester, Kewin, Piotr, Barbara, Joanna, Mikołaj, Sebastian, Klementyna
      2 - Kinga, Dominika, Angelika, Ewelina, Sandra, Łukasz, Patryk, Marcin, Dawid, Julia, Arkadiusz, Paula,
      3 - Marta, Katarzyna, Justyna, Izabela, Martyna, Maciej, Krystian, Agnieszka, Weronika,
      4 - Kamila, Jakub, Aleksandra, Patrycja, Magdalena,
      5 - Karolina, Agata, Anna, Alicja,
      6 - Paulina, Mateusz,
      7 - Monika,

dwa imiona: Aleksandra Anna, Aleksandra Marta, Anna Magdalena
      • misselene Re: Studniówki 2014 20.02.14, 21:38
        Zdziwiła mnie obecność na liście aż siedmiu Monik. Zwróciłam również uwagę na Klementynę, Sylwestra, Gilberta, Sewerynę, Grażynę, Danutę, Donatę i Czesława. Nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby takie imiona nosili obecni licealiści. Dżesikę, Brajana i Kewina pozostawię bez komentarza, chociaż mam wrażenie, że te imiona stają się coraz bardziej polskie.
    • ina-nina cz. 5 21.02.14, 19:39
      1 - Artur, Błażej, Kinga, Szymon, Oskar, Joanna, Patryk, Sebastian, Klaudia, Jan, Sara, Łukasz, Aleksander, Hanna, Zofia, Oliwia, Michał, Jadwiga, Sandra, Monika, Wiktoria, Krystyna, Liliana, Piotr, Alicja, Adrian, Aneta, Mikołaj, Marta, Anita, Ewelina, Andrzej, Roksana, Maria, Ewa, Gracjana,
      2 - Dorota, Patrycja, Aleksandra, Anna, Natalia, Magdalena, Angelika, Wojciech, Karina, Jakub, Weronika,
      3 - Karolina,
      4 - Dawid, Martyna
      5 - Katarzyna,
      6 - Paulina
      • misselene Re: cz. 5 23.02.14, 19:01
        W tym zestawieniu moją uwagę zwróciła jedynie Gracjana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.