Dodaj do ulubionych

Powszechnie modne imiona których nie lubicie

20.08.04, 09:23
Macie takie? Którymi wszyscy do końca się zachwycają, ciocie namawiają, aby
tak dać na imię waszemu baby, tatuś mówi, że niczego sobie, wszystkie
koleżanki już tak nazwały dzieci, a Wy tych imion nie trawicie i to wcale nie
ze względu na popularność? Ja mam takich kilka: Szymon - nigdy mi sie nie
podobało, zdrobnienia Szymek nie znosze i nie mogę zrozumieć dlaczego stało
się tak popularne. Nina - nijakie, bez wdzięku, takie "rozlazłe". Iga -
teoretycznie powinno mi się podobać (bardzo lubię Idę), ale to nie podoba mi
się i już. Też nie wiem dlaczego. Natomiast Julia, Wiktoria, Mateusz, Jakub
podobały mi się zawsze, choć przez tą popularność bardzo mi obrzydły i
dziecka bym tak nie nazwała. Natalia, Oliwia, też mogą być, choć już podobają
mi się mniej.
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 10:04
      milenium5 napisał:

> Macie takie? Którymi wszyscy do końca się zachwycają, ciocie namawiają, aby
      > tak dać na imię waszemu baby, tatuś mówi, że niczego sobie, wszystkie
      > koleżanki już tak nazwały dzieci, a Wy tych imion nie trawicie

Raczej nie bardzo byłam namawiana w ciąży do nadawania konkretnych imion
      (oprócz jednego przypadku), ale rzeczywiście są imiona, których fenomenu
      popularnosci zupełnie nie rozumiem, a imion nie znoszę. Sięgając do
      najpowszechniejszej setki z 2000 roku, są to:
      Klaudia, Kamil, Damian, Adrian, Martyna, Krystian, Kamila, Sandra, Sylwia,
      Arkadiusz, Nikola, Milena (akurat wśród dzieci moich znajomych te imiona
      zresztą nie występują). Do tego są imiona, na które może nie reaguję tak
      zdecydowanie, ale są dla mnie zupełnie pozbawione atrakcyjności jako
      potencjalne imię dla mojego dziecka, jak np. Rafał, Robert, Daniel, Dawid,
      Patrycja, Dominik, Krzysztof, Grzegorz, Tomasz, Mikołaj, Karol, Monika, Hubert,
      Daria, Oskar, Izabela, Ewelina, Marek i Artur. Może coś pominęłam wink
      • milenium5 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 10:13
        Gaudencjo, Towja niechęć do imienia Klaudia, Sandra, Nikola jest dla mnie
        zrozumiała (pretensjonalność). Zastanawia mmnie natomiast przypadek, kiedy imię
        teoretycznie powinno się podobać (tradycja, ładne brzmienie, niepretensjonalne
        i na pierwszy rzut oka wszytsko o.k.), a nie podoba się i już. Tak jak Tobie na
        przykład Krzysztof czy Tomasz. Mikołaj już mniej, bo tu może zadziałać siła
        skojarzeń ze świętym.
        • fiona_sz Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 10:34
          Dla mnie nie ma nic z pretensjalmości w imieniu Klaudia czy Nikola, natomiast
          na pewno nie dałabym swojemu dziecku na imię Ania,Agnieszka, Rafał, Piotr,
          Paweł, Marcin. A imiona pretensjonalne to Kleopatra, Sabrina, Esmeralda czy
          Napoleon, ale Klaudia..?
        • gaudencja Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 11:14
          milenium5 napisał:

> zrozumiała (pretensjonalność). Zastanawia mmnie natomiast przypadek, kiedy
          imię
          >
          > teoretycznie powinno się podobać (tradycja, ładne brzmienie,
          niepretensjonalne
          > i na pierwszy rzut oka wszytsko o.k.), a nie podoba się i już. Tak jak Tobie
          na
          >
          > przykład Krzysztof czy Tomasz.

Myślę, że w moim wyoadku jest to kwestia dźwięczności imienia (Krzysztof,
          Tomasz czy Grzegorz są dosyć bezdźwięczne) i w dodatku powszechności takiej, że
          odbieram te imiona jako nie mającce w sobie nic ciekawego. Taki sam mam np.
          stosunek do Doroty, Moniki czy Joanny. Julia, Zuzanna czy Weronika nie były za
          moich czasów imionami popularnymi i może dlatego mam do nich inny stosunek, ale
          zapewne gdybym urodziła się 20-25 lat później, miałabym w stosownym czasie
          identyczny stosunek do Julii, jak teraz do Anety. Już Natalia np. mnie nie
          zachwyca, bo miałam w swoim otoczeniu kilka Natalii i to imię zawsze odbierałam
          jako popularne.
    • warna Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 10:35
      Niestety nie lubię imion tak popularnych teraz jak: Nina, Nadia, Lena, Elena .
      Dla mnie są to skrócone wersje pełnych imion - Janina, Nadzieja, Helena , a
      poza tym kojarzą mi się z imionami rosyjskimi, które też mi się nie podobają.
      • gaudencja Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 11:16
        warna napisała:

> Niestety nie lubię imion tak popularnych teraz jak: Nina, Nadia, Lena,
        Elena .
        > Dla mnie są to skrócone wersje pełnych imion - Janina, Nadzieja, Helena , a
        > poza tym kojarzą mi się z imionami rosyjskimi, które też mi się nie podobają.

Myślę dokładnie tak samo...
    • zowika Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 10:45
      Ano! sa takie: slynna Julka-kiedy mi sie podobalo (z 10 lat temu) to pod wplywem
      wdziecznej posiadaczki imienia, teraz odpada. Podobnie Maja, Zuzanna i
      Aleksandra zreszta nigdy mi sie nie podobaly. Martwie sie o Zosie i Antonine,
      oraz Ide, bo ich popularnosc niebezpiecznie wzrasta, a to moje faworytki. Z
      chlopiecymi jest lepiej, nie sa popularne, te ktore mi sie podobaja. Mateusze,
      Aleksamdry, Mikolaje nie byly moimi faworytami nigdy. Wole Jaromira, Jonasza,
      Jeremiego, Antoniego...
    • madziarek_edziecko Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 10:54
      Nigdy nie lubiłam imion - Dorota, Katarzyna, Izabela, Andżelika. Terazmoze nie
      są tak popularne, ale nadal ich nie lubię.
      Co do modnych aktualnie imion, pomalutku przestaje mi sie podobac imie Natalia.
      Zawsze uważałam je za ładne, ale Natalek jest teraz tak dużo, że ...
      Julia jednak mimo swej popularnosci bardzo mi sia podoba.

Pozdrawiam
      Magda
    • aniadm Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 10:55
      Nie znoszę imienia Maja. Mogę je tolerować wyłącznie jako zdrobnienie od Marii.
      Poza tym nigdy mi się nie podobały Oliwia i Wiktoria. Fenomen Agnieszki w moim
      pokoleniu jest dla mnie wielką tajemnicą - mnie się zawsze wydawało za długie i
      dziecinne. Iga i Ida wydają mi się z kolei za krótkie. I nie odpowiada mi moda
      na import rosyjskich imion, zwłaszcza że przewaznie sa to zdrobnienia.

Z męskich nie trawie Mariusza i Mariana, ale one sa teraz chyba w odwrocie.
      Mateusz też mi nie odpowiada, ale to chyba bardziej z powodu osobistych
      doświadczeń z nosicielami. I Michał nigdy mi sie nie podobał.
      • wanda731 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 28.08.04, 21:14
        Izabela, Urszula, Wiktoria
        Krzysztof, Zbyszek, Zygmunt
      • tjanka Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.08.04, 21:45
        a mnie się imiona rosyjskie podobają- Olga, Nina, Irina, Margarita, Tamara,
        Oleg, Igor. Wydaje mi się, że dużo zależy od nazwiska- odbieramy przecież
        imię+nazwisko. Imiona rosyjskie liepiej komponują sie nieraz z rodzimymi
        nazwiskami niż np, Patryk Chwostek lub Nikola Bąk
    • nesla Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 11:08
      Idiotyczny temat, plytki i glupi, czemu niby ma sluzyc?? Gdybym miala na imie
      Julia albo Wiktoria (albo juz dala tak na imie np swojej corce) to bym sie
      poczula lekko urazona twoimi komentarzami. Jak wczesniej napisalam - gust to
      kwestia indywidualna i wzgledna i nie powinna podlegac dyskusji. Mozna
      dyskutowac nt tworcze (np czym sie kierowac w nadawaniu imion) ale nie zakladac
      tematy bazujace na pustej krytyce na dodatek umotywowanej jedynie GUSTEM (nie
      podoba mi sie bo mi sie bo jest "rozlazle")
      Powariowalyscie kompletnie !!!
      • cysia.b Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 11:20
        Masz trochę racji Nesla, ale w końcu nie trzeba się przejmować komentarzami innych. Zawsze znajdzie się ktos, komu jakies imię się nie podoba. Ja nie oczekuję od
        nikogo oceny imienia mojego dziecka i szczerze mówiąc nie obchodzi mnie co inni o nim myslą.
        Pozdrawiam
        cysia
        • abiela Re: nesla 20.08.04, 12:32
          Doprawdy nie wiem w takim razie po co wdajesz sie w te dyskusje skoro sa
          bezsensowne.
          Nawet jakby kazda z nas do cna zniszczyla imie Anna, to nie poczulabym sie
          urazona, bo jakos zdanie innych nie ma specjlanego wplywu na poczucie mojej
          wlasnej wartosci.
          A o imionach dyskutujemy, bo nas to interesuje, bo ciekawi nas historia i
          rozwoj immennictwa.
          Mnie akurat interesuje zdanie innych na temat danego imienia i juz. Tak jak
          ktos lubi czytac ksiazki, czy chodzi do kina a inny zbierac znaczki tak my
          lubimy sobie podyskutowac o imionach - w czym problem???
          A tak by the way to bardzo mnie ciekawi jakie imie wybralas dla corci??
          Ania
    • agna16 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 13:10
      Nigdy nie dałabym dziecku na imię Patryk,a mojego imienia ''Agnieszka '' nie
      zamieniłabym na żadno inne.
      • pejsaty Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 20.08.04, 13:13
        patryk, kamil, paulina, laura, karolina, patrycja - imiona, ktorych osobiscie
        nie lubie, a ktore sa obecnie popularne.
    • lady Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 23.08.04, 11:34
      Dobre pytanie... nie trawię imion:
      - Kamil
      - Daniel
      - Damian
      - Adrian
      - Jacek
      - Robert
      - Jan
      - Dorota
      - Teresa
      - Marta
      ... a wszystkie one są stsunkowo popularne. uncertain
      • bl.anka [...] 27.08.04, 10:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • konsonans Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 24.08.04, 12:49
      Ja po prostu nie ytawię imienia Oliwia(Jak to zdrabniać Oliwka? yyyhh), a poza
      tym imion typy Jessica(Dżesika), Samant(h)a, Nikola, Max, Olivier i innych
      takich nie do końca polskich(oczywiście jeżeli rodzice są polakami, zagraniczni
      mnie nie rażą)
      • impostor Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 24.08.04, 14:28
        tomasz (!!!)
        krzysztof
        ble
    • mayyyka Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 27.08.04, 14:57
      A ja nie lubię imienia własnego czyli MAŁGORZATA, ajuż najbardziej zdrobnienia
      Małgosia. Imię popularne przez długie lata, może dziś juz trochę mniejsmile
      • agunek1 Re:do gaudencji 28.08.04, 21:54
        Ciekawa jestem jak Ty masz na imię.

Aga
        • gaudencja Re:do gaudencji 29.08.04, 00:01
          Nie Klaudia, Kamila ani Milena smile Mam dosyć rzadkie imię, choć teraz coraz
          częstsze. Oczywiście nie Gaudencja smile
          • agunek1 Re:do gaudencji 29.08.04, 09:24
            Ale jakie? Czyżbyś się wstydziła?
            • gaudencja Re:do gaudencji 29.08.04, 11:45
              agunek1 napisała:

> Ale jakie? Czyżbyś się wstydziła?

Ech, po raz kolejny piszę. To jest tzw. ochrona prywatności. W pewnym zakresie.
              Jesli Cię interesują takie reczy, pisz na prv.
      • tjanka Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.08.04, 21:38
        a mnie sie podoba wersja Margaret ( th) - Margo fajne imię
    • szczekuszka Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 29.08.04, 11:21
      Nie rozumiem popularnosci i nie podzielam zachwytu nad imionami:
      Aleksandra
      Kacper
      Patryk
      Dominik (Dominika)
      Zuzanna
      • cysia.b Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.08.04, 10:18
        No to i ja się dopiszę
        Nie lubię imion
        Wiktoria
        Oliwia
        Patryk
        Oliwier
        Szymon
        Dawid
        Krystian

• antonina_74 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 31.08.04, 10:07
      Zostało mi obrzydzone piękne imię Julia przez setki tysięcy mam które owczym
      pędem nazwały tak swoje córki. W szpitalu w którym rodziłam w tym samym dniu co
      moja Zosia urodziły się trzy Julie. Będzie jak dawniej z Aniami i Agnieszkami,
      w każdej klasie 3-4 Julie...
      Nie lubię tych supermodnych - Nina, Lena, Ida, Maja. Nie wiem dlaczego, nie
      podobają mi się i już.
      Dla chłopca nie znoszę imienia Damian a zwłaszcza zdrobnienia Damianek.
      Ostatnio strasznie popularne ale zauważyłam że raczej w kręgach "dresowych".
      No i niestety moje imię - zawsze byłam jedyna więc teraz w piaskownicy na
      wołanie "Tosiu" zawsze automatycznie się odwracam...
      • martap9 Re: do antoniny 31.08.04, 15:31
        Ja wczoraj dowiedziałam się, że urodzę dziewczynkę i własciwie jedyny typ
        imienia to właśnie Tola. Jak ja się urodziam to moja mama bardzo chciała nadać
        mi to imię, ale uznali z tatą, że zbyt oryginalne. No i jestem Marta, na
        szczęście to też mi się podoba. A nigdy nie podobała mi sie Kinga, Sylwia,
        Julita, Jowita, Edyta, Milena, Żaneta itd. Właściwie to myślę, że mało jest
        naprawdę pięknych imion żeńskich. Swojego do pięknych nie zaliczam, jest ono po
        prostu bardzo praktyczne.
    • tawananna Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 31.08.04, 11:19
      Wydaje mi się, że trochę w tej dyskusji został zatracony wyjściowy temat - ktoś
      pisze, że obrzydzono mu piękne imię Julia, ktoś inny, że boi się, że jego
      ulubione imiona staną się zbyt popularne. W tym wątku nie chodziło o imiona,
      których nie znosimy, bo są popularne, ale te, które są powszechnie lubiane, a
      jednak nigdy nam się nie podobały...

Dla mnie takim imieniem jest Nina - nie znoszę chronicznie, bardzo krótkie i o
      nieciekawym brzmieniu, na dodatek takie miękkie, dziecinne. Nie lubię też
      Oliwii (ale już Liwię - bardzo), zwłaszcza zdrobnienia Oliwka. Nie znoszę
      Oliwiera w tej pisowni (z tym "wi"). Nigdy nie rozumiałam zachwytów nad
      Natalią. Bardzo nie lubię imienia Weronika. I nie nadałabym synkowi na imię
      Kacper, to dla mnie takie "dziecięce" imię, jakoś nie pasuje mi do dorosłego
      mężczyzny. Nie przepadam się za imieniem Wiktoria.

Julia i Jakub podobały mi się od daaaawna smile.
    • mada_br Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 31.08.04, 16:09
      A mnie się okropnie nie podobają:
      Jakub, Joanna, Nina, Wiktoria, Oliwia, Kamil, Dawid, Dominik.
      Bruno też mi sie nie podobał ale mąż był nieubłagany, i teraz już mi się podoba.
    • setorika Re: z telenowel i seriali 31.08.04, 16:11
      czyli: Pamela, Samanta, Sandra, Sonia, Dzesika, Oliwier, Iwo, itp. cudactwa
      żywcem wyjęte z tv
    • remigia1 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.04.22, 03:25
      Z imion popularnych obecnie bardzo nie lubię Zofii, Michaliny, Hanny, Franciszka.
      Z kolei z imion popularnych w populacji - Barbary i Krzysztofa.
      • remigia1 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 01.01.24, 23:15
        Od tego czasu trochę zmieniłam swoje zdanie o Zofii i Franciszku - obecnie uważam, że nie są takie złe.
        Dodałabym do listy Klaudię, Aleksandrę, Małgorzatę, Helena też niezbyt mi się podoba.
    • dalenia Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.04.22, 10:53
      Jest chyba tylko jedno imię, którego popularności nie potrafię zrozumieć - Kacper. No nie wiem, o co chodzi i co się ludziom w tym imieniu podoba wink

Pozostałe topowe imiona rozumiem. Większość z nich lubię. Są oczywiście takie, których nie lubię, ale nie dziwi mnie bardzo ich popularność. A w przypadku Kacpra, owszem wink
      • dalenia Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.04.22, 10:55
        A ogólnie z tych najczęstszych nie przepadam choćby za Zuzią, Hanką, Oliwią, zdrobnieniami typu Pola czy Lena. Z męskich faktycznie chyba tylko Kacper mi przeszkadza.
    • sulimira Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.04.22, 12:05
      Sporo jest takich imion. Rozumiem ich nadawanie, ale nie w takich ilosciach. Jakub, Kacper, Franciszek, Szymon i Tymon wsrod meskich. Z zenskich: Hanna, Zuzanna, Oliwia, Amelia. Michalina- bardz odmesko mi sie kojarzy. Wszystkie te skrotowe Leny, Pole czy Igi.
      Franciszek i Michalina nigdy mi sie nie podobaly. Skrotowych nie bylo w uzytku jako pelnych imion wiec nie moge sie wypowiadac. Najmniej chyba lubie Ige. Hanna wyjatkowo nieladnie brzmi w angielskim wypowiadana jako Hana. Pozostale to z roznych wzgledow mi sie nie podobaja. Po 20-stu latach sluchania tych samych imion to nieraz ciezko jest stwierdzic czy kiedykolwiek imie sie podobalo czy popularnosc szybko zabila ich urok.
    • polik17 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.04.22, 13:26
      Mam kilka takich imion smile
      Julia - nigdy mi się nie podobała, jest dla mnie bardzo „jujająca” i kojarzy mi się z jakimś huśtaniem na huśtawce😂 I do tego to zgrubienie Jula, jakiego czasem używano do znanych mi Julek. No nie podchodzi mi i koniec, pomimo końcówki „lia”, którą bardzo lubię smile
      Hanna - nie lubię jej. Tak po prostu. Zgrubienie Hanka to dla mnie jakiś koszmar😅 Do tego od pół roku mam wrażenie, że co druga dziewczynka, jaką spotykam to Hania. Zdecydowanie mi się przejadła.
      Zofia - również nie podoba mi się i to w żadnej formie. Przyznam, że nie rozumiem jej popularności. Nie mój gust i tyle😅
      Zuzanna - bardzo nie lubię tego imienia, również w żadnej formie. Chociaż to też kwestia moich osobistych złych skojarzeń. Zupełnie nie rozumiem jej popularności, dla mnie jest bardzo zimna i nieprzyjemna w brzmieniu. Poza tym przejadła mi się, w mojej okolicy zaraz po Hani chyba jest to najpopularniejsze imię dla dziewczynki😅
      Gabriela - bardzo mi się nie podoba. Do zaakceptowania jedynie zdrobnienie Gabi. Wszelka Gaba, Gabrycha, Gabcia to dla mnie koszmar. Gabrysia też taka sobie. Również nie rozumiem jej popularności.
      Lena - nie lubię tego imienia, też przez bardzo złe skojarzenia ze znaną mi kiedyś nosicielką. Dobrze, że spada w rankingu.
      Szymon - również nie podoba mi się i w sumie też nie rozumiem jego dużej popularności. To ciekawe, bo Tymon już podoba mi się smile
      Kacper - wyjątkowo nie lubię tego imienia, pomimo, że mój bliski kuzyn je nosi. Kojarzy mi się z kacem😂 Dziwi mnie jego wszechobecność, chociaż sama nie spotykam zbyt często małych Kacperków.
      Filip - nigdy za nim nie przepadałam, pomimo, że znam fajnego Filipa. Kojarzy mi się z lipą, a wszelkie zdrobnienia typu Fifi, Fifek jakie często słyszę są dla mnie nie do zaakceptowania.
      Jakub - również nie lubię tego imienia w żadnej formie. Do tego zdecydowanie mi się przejadło, w moim roczniku był po prostu wysyp Jakubów😂
      I to chyba tyle z modnych obecnie imion, których nie lubię smile
      Może dla równowagi wymienię też imiona, które bardzo lubię pomimo ich popularności. Jest to Wiktoria (moje ukochane imię chyba od urodzenia😊), Laura, Alicja, Emilia, Amelia, Maja, Liliana, Jagoda i Blanka. Z męskich Antoni, Jan, Ignacy, Stanisław, Aleksander, Leon, Wojciech, Adam, Tymon/Tymoteusz i Mateusz smile
      • sulimira Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.04.22, 20:23
        Zapomnialam Filipie. Nigdy mi sie brzmieniowo nie podobalo i te zdrobnienia nieciekawe.
        Fajnie, ze podalas tez te, ktore sie podobaja. Ja rowniez lubie Antoniego, Ignacego, Jana, Stanislawa, Aleksandra, Wojciecha oraz Zofia, Antonina i Liliana.
        • polik17 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.04.22, 21:23
          Fajnie, że Tobie też nie podoba się Filip smile Zawsze myślałam, że jestem jedyna, gdyż wszystkim osobom z mojego otoczenia podoba się to imię. Ja nie lubię Antoniny w pełnej formie, za to bardzo podoba mi się zdrobnienie Tosia - jest urocze😀 Widzę, że mamy wiele wspólnych imion wśród męskich. A Liliana jest śliczna, właśnie w tej pełnej formie. Szkoda, że taka popularna i często zostaje Lilką😕
          • sulimira Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 01.05.22, 02:14
            Filip dla mnie jest taki dziwny, nie wiem jak to okreslic pomijajac juz przyklejone do imieniu powiedzienie "Filip z konopi"
            Liliana jest urocza i ja nawet Lilke lubie smile
            • polik17 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 01.05.22, 14:16
              Tak, właśnie mi też z tym powiedzeniem kojarzy się Filip big_grin Ja nie przepadam za Lilką, w moich uszach to takie zgrubienie w stylu Hanki czy Zuzki. Lila, Lilianka albo Lili za to mi się podobają smile
    • sulimira Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.04.22, 20:25
      Dodam, ze tak sie osluchalam Laura, ze przestala mnie tak irytowac i zniknela z listy najbardziej nielubianych.
      • polik17 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 30.04.22, 21:27
        Ja ostatnio coraz częściej spotykam małe Laury. Mam ogromną nadzieję, że nie osłucha mi się na tyle, że będę „miała jej dość”, tak jak Hani i Zuzi😂
        • sulimira Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 01.05.22, 02:16
          Obecnie Laura jest mi raczej obojetna i mam nadzieje, ze nie stanie sie tak oklepana, ze znowu zacznie mnie irytowac wink
          • polik17 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 01.05.22, 14:23
            Mi się bardzo Laura podoba, chciałam ją wziąć na bierzmowanie, jednak ostatecznie wybrałam Karolinę smile W sumie pomijając popularność przeszkadza mi w niej jedynie brak takich poręcznych zdrobnień, bo ja uwielbiam zdrabniać imiona, chociaż zdrabnianie jej do Laurki bardzo mnie nie razi. Najlepiej chyba po prostu używać w przypadku tego imienia pełnej formy i tyle, bo właśnie w tej formie jest najładniejsze. Z tym, że do małej dziewczynki nie zawsze ta Laura pasuje big_grin
            • sulimira Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 02.05.22, 00:53
              Mnie wlasnie te zdrobnienie Laurka tak irytuje, a Laura jakby to powiedziec tak jaks kreci jezykiem. W pelnej formie jednak teraz juz mnie nie razi. Wydaje mi sie, ze spadnie troche w rankingu w tym roku.
              • polik17 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 02.05.22, 02:05
                sulimira napisała:

>Wydaje mi sie, ze spadnie troche w rankingu w tym roku.

Byłoby super, bo ciągle jestem chętna nazwać tak kiedyś córkę😀 Chociaż na razie najmocniejszym typem jest Wiktoria🥰
    • sulika Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 01.05.22, 03:01
      Z męskich
      Kacper - nie podoba mi się brzmieniowo, kojarzy mi się ze słowem,, kuper".
      Ignacy- dla mnie jest zbyt pompatyczny i mało ,,męski", brzmienie również mnie nie zachwyca .
      Antoni- tu również nie podoba mi się brzmienie. Bardzo.
      Franciszek (ten ,,ciszek" mnie irytuje), Oliwier, Henryk, Leon (dla mnie nieprzyjemne brzmienie), Alan (ja nie znam żadnego, ale statystyki mówią same za siebie), Natan, Marcel. Mateusz, Aleksander, ale mniej mniej mnie irytują niż powyższe.
      Poza tym Grzegorz, Krzysztof, Damian, Adrian, Kamil, Patryk, Arkadiusz, Cezary i pewnie wiele innychwink.
    • sulika Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 01.05.22, 03:08
      Z żeńskich w mniejszym lub większym stopniu nie lubię Oliwii, Laury, Antoniny, Aleksandry, Klaudii, Mileny, Martyny,Amelii, Nikoli.
    • q_fla Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 03.05.22, 01:37
      Żeńskie: Laura, Klara, Milena, Patrycja, Klaudia i wszystkie z końcówką "lia", zwłaszcza Idalia - nie trawię tego imienia, jest wyjątkowo brzydkie.

Męskie: wszechobecny Jakub, Filip, Kacper.
    • fioletowekoraletoja Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 10.05.22, 15:12
      Z obecnie znanych
      Michalina nie widzę w nim nic fajnego micha połączona z liną.
      I te zdrobnienie Misia, Micha nieeee. Takie zbyt misiowe imię.
      Do tego wszystkie Michaliny, które poznalam kiedyś w pracy pochodzą z nieciekawych rodzin patologicznych. Chyba dlatego tak źle mi się kojarzy.
      • sulimira Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 10.05.22, 17:13
        Ty i ja, dodatkowo Michalina kojarzy mi sie odmesko.
      • remigia1 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 10.05.22, 18:02
        Ja tak samo. Też pisałam o niej w tym watku. Michalina jest w czołówce najmniej lubianych przeze mnie imion.
        • polik17 Re: Powszechnie modne imiona których nie lubicie 10.05.22, 18:50
          Ja zapomniałam o niej wspomnieć, ale też jej nie lubię i to bardzo😅 Podobna Marcelina jest dla mnie o wiele ładniejsza😀
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.