adziunia 22.08.04, 19:27 Co myslicie o tym imieniu?? Czy jest ono nadawane w Polsce?? Nie było żadnego wątku o Aaronie na tym forum. Gaudencja napisała: "Takim imionom, jak Mojżesz, Aaron czy Izaak, nie wróżę rychłej kariery." , a to tylko dlatego że te imiona są pochodzenia żydowskiego? Mi osobiście podoba sie Aaron a wam?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Aaron 22.08.04, 20:12 Mnie sie podoba, nie kojarzy mi sie nadmiernie z zydowskoscia, a nawet jesli to dla mnie nie jest to zle skojarzenie. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Aaron 22.08.04, 22:52 "Imię Aaron wali pięścią w ścianę, imię Izaak śpiewa obłąkane... Syn niech imie słowiańskie ma, bo tu liczą włosy na głowie, bo tu dzielą dobro od zła, według oczu i kroju powiek. W tym kraju nie dawałabym imienia Aaron. Mamy wielu rozsądnych ludzi, ale i księży Rydzyka i Jankowskiego. Po co dziecku taki stres? Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Aaron 22.08.04, 22:58 Zgadzam się z tobą. Nawet jeśli nam takie skojarzenie nie przeszkadza, to jest mnóstwo ludzi, którym będzie przeszkadzało... Po co narażac dziecko na takie problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Aaron 23.08.04, 09:24 Skojarzenia, skojarzeniami mnie się to imię po prostu nie podoba. Jakbyscie je zdrabniały poza Aronek? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Aaron 23.08.04, 13:23 Z Rymuta wynika, że jest w Polsce 15 Aaronów - sześciu otrzymało to imię w latach 80., a siedmiu - w latach 1991-94. Ja bym się chyba nie odważyła - imię mi się podoba, ale w Polsce mogłoby narazić dziecko na bezsensowane szykany. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Aaron 23.08.04, 17:52 Ja nie nadałabym tego imienia, bo mi się nie podoba (w odróżnieniu od Izaaka), ale poza tym myślę tak samo, jak monikaj1. Zdrabniać AArona można "Ronek". Widziałam natomiast z tej serii ostatnio Abla (Abel Korzeniewski chyba, kompozytor), i to imię podoba mi się i nie kojarzy MSZ na tyle jednoznacznie (w każdym razie w porównaniu z AAronem), żeby dzieciak miał problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Aaron 03.09.04, 00:26 Niby nawet mogłoby mi się podobać, z drugiej jednak strony to podwójne "a" to masa problemów z pisownią, wymową itd. Skojarzenia żydowskie - fakt, zawsze znajdą się tacy, którzy je wypomną, choć w moim odczuciu są słabsze niż przy Mojżeszu czy Izaaku. Odpowiedz Link Zgłoś
anna39 Re: Aaron 04.09.04, 21:09 kiedys miałam psa o tym imieniu ale dziecku bym nie dała. moze innym sie podoba mnie nie to jest kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: Aaron 05.09.04, 15:20 imie beznadziejne, znam jednego z tych Aaronow urodzonych w latach 80tych- typowy dresiarz- bo to takie imie jak Dawid, slicznie pasuje do nowych adikow i mieszkanie na 12 pietrze bloku z wielkiej plyty ... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Aaron 09.09.04, 12:22 Znam jednego, ale pisze się go Aron. Wnuczek mojej sąsiadki. Nie podoba mi się to imię. Odpowiedz Link Zgłoś