olkat90 15.07.14, 00:58 Co sądzicie o imieniu Regina dla córeczki? Mała Reginka mi się marzy, ale nikt jeszcze nie powiedział mi, że to fajny pomysł. A co Wy o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Regina 15.07.14, 11:18 Imię i pomysł jego nadania bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Regina 15.07.14, 12:28 Bardzo mi się podoba Twój pomysł, imię zapomniane obecnie, powiewa świeżością, brzmi ładnie, jestem jak najbardziej ZA Odpowiedz Link Zgłoś
olkat90 Re: Regina 15.07.14, 15:11 Super Bardzo dziękuję za wszystkie i do tego pozytywne opinie o tym imieniu. Większość osób, którym mówię o tym imieniu kręci nosem. Do tego żyję w mieszanym małżeństwie i druga strona kompletnie nie zna tego imienia, a ja chciałabym, żeby dziecko miało jakieś połączenie z kulturą kraju matki. Szczególnie, że mieszkamy za granicą A nie sądzicie, że inne dzieci w Polsce mogłyby się śmiać z takiego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Regina 15.07.14, 16:55 Olej kręcenie nosem innych. A dzieci mogą się kiedyś śmiać z każdego imienia- choć to raczej rodzice im to podsuną. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Regina 15.07.14, 17:03 Zgadzam się z paula.anna, że dzieci mogą śmiać się zarówno z popularnej Julii, jak i z Reginy. Ze mną do klasy chodziła Regina i mówiliśmy na nią "Redżi". Bardzo sympatyczna dziewczyna i nie spotykała się z naśmiewaniem mimo, że Regina w moim roczniku popularnym imieniem nie było. Z resztą imię budzi u mnie sympatię, gdyż to imię mojej babci Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Regina 15.07.14, 23:01 Znam kilka, w tym jedna dalsza kuzynka ma tak na imie. Wszystkie bardzo lubie Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Regina 16.07.14, 00:33 To imię jest wysoko na mojej liście dla potencjalnego dziecka, miło wiedzieć, że jest nas więcej. Przemawia do mnie również jego znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Regina 16.07.14, 11:30 wg mnie imię jest zbyt twarde dla dziewczynki. Ale to oczywiście moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Regina 16.07.14, 16:50 Bardzo mi się podoba to imię, jest świetne - znaczenie, brzmienie jak i walory wizualne bardzo do mnie przemawiają na tak. Moim zdaniem - ciekawa także odmiana wśród pojawiających się obecnie z coraz większą częstością Zoś, Hań czy Helenek. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Regina 17.07.14, 12:33 Bardzo mi się podoba to imię, chociaż w mojej okolicy jest stosunkowo popularne w pokoleniu moich rodziców. Ale skoro mieszkasz za granicą, to raczej u was nie będzie z tym problemu Odpowiedz Link Zgłoś
peg.81 Re: Regina 17.07.14, 13:19 Piękne! Kilka dni temu sama dużo myślałam o tym imieniu. Tylko szukam zdrobnień, bo znałam jedną Reginę (gdyby żyła to już by była grubo po setce) i wołaliśmy na nią Gitka - a to już mi nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Regina 18.07.14, 10:03 Sama bym nie nadała, ale u kogoś odebrałabym bardzo pozytywnie . Pod warunkiem, że nie zdrabniano by jej do Reni. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Regina 18.07.14, 12:59 Mi osobiście się nie podoba ze względu na sam dźwięk. Natomiast pod kątem oryginalności i takiego retro-zabarwienia jest jak najbardziej w moim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Regina 18.07.14, 20:11 Ja miałam nieciekawą sąsiadkę Reginę i trochę mi swoje imię obrzydziła. Gdybym tak jednak odcięła się od tych osobistych skojarzeń, to w sumie same plusy - niepopularna, pasuje do każdego wieku, do tego piękne znaczenie. Nadawaj, śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Regina 19.07.14, 10:13 corka mojej psiapsioly ma na drugie Regina. dla mnie bardzo przyjemne, nic dziwnego w nim nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Regina 19.07.14, 22:19 Mam w bliskiej rodzinie dwudziestoletnią Reginę, jest zadowolona ze swojego imienia. Mnie się podoba, zresztą tej "mojej" Reginie to ja wymyśliłam imię. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Regina 21.07.14, 08:26 Odbieram to imię neutralnie. Dla mnie troszkę twarde, ale przynajmniej Twoja córeczka będzie się wyróżniała spośród 1000 Julek. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Regina 26.07.14, 14:13 Mi sie akurat bardzo bardzo nie podoba. Ale jak widzisz prawie wszyscy sa na tak Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Regina 28.07.14, 13:33 Lubię to imię, bo ogólnie podobają mi się twarde imiona, ale w Polsce bym go nie nadała - jest papier toaletowy o tej nazwie, jakże niefortunnie Odpowiedz Link Zgłoś
sera.starlight Re: Regina 29.07.14, 07:05 Regina-bardzo w porzadku. Nie wykluczalabym u siebie, ale gdzies baaardzo na koncu listy, bo tu gdzie mieszkam pisane mala litera jest rzeczownikiem pospolitym o wiadomym znaczeniu. Jednakze milo byloby spotkac mala Ginke, Ginusie. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Regina 29.07.14, 08:28 Lubię oryginalne, niespotykane imiona. Ale Regin wyjątkowo mnie razi, bo imię jest bardzo twarde. Nie znam też żadnej małej Reginki, a wszystkie starsze, które poznałam, to były takie wielkie ogromne kobiety. Z kolei zdrobnienie Ginka kojarzy mi się wyłącznie z panią ginekolog. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Regina 30.07.14, 23:02 Lubię Reginę i myślę, że to imię zacznie wracać na fali "starych" i tradycyjnych imion. Kiedyś było popularne dużo bardziej, niż to sobie obecnie uświadamiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
makuffka Re: Regina 31.07.14, 21:36 Moje dziecię nosi tak na drugie imię. Po babci. Dla mnie jest piękne, nadawałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke Re: Regina 06.08.14, 08:47 pracuje z 5 Reginami, wiek przedemerytalny, bardzo zdecydowane i wladcze, ambitne, wiec generalnie rokuje dobrze Odpowiedz Link Zgłoś