20.02.15, 22:38
Ciekawią mnie Wasze opinie o tym imieniu.
Mi się bardzo podoba, nie jest oklepana, ma charakter i zdrobnienia fajne (np. Honia).
Czy ktoś wie ile było nadań tego imienia w ubiegłym roku?
Obserwuj wątek
    • abiela Re: Honorata 20.02.15, 22:56
      Mnie się podoba.
    • dasza_dm Re: Honorata 20.02.15, 23:00
      Bardzo bardzo mi się podoba smile
    • florianne Re: Honorata 20.02.15, 23:09
      Jestem z nim osłuchana, miałam Honoratę w klasie. Nie odbierałam tego imienia jako specjalnie oryginalnego, więc bardzo zdziwiła mnie informacja, że w 2006 r. w Warszawie nadano je tylko raz. Nie wiadomo dokładnie , ile Honorat pojawiło się w 2014, ale na pewno mniej niż 144.
      Zapomniałabym dodać, że zawsze bardzo mi się podobało smile.
    • jut-ra Re: Honorata 20.02.15, 23:11
      Bardzo mi się podoba!
    • liliowewzgorze Re: Honorata 20.02.15, 23:42
      ładne ale brzmi wg mnie jak zbitka 2 słów honor i rata
    • paula.anna Re: Honorata 21.02.15, 07:12
      U kogoś bardzo doceniłabym!

Sama nie nadałabym, brzmi mi jakoś tak, nie wiem, jak to określić....
      Nie twardo, twarde imiona generalnie bardzo lubię (w przeciwieństwie do słodziutkich i milutkich wink).

Honorata byłaby dla mnie powiewem świeżości.
    • olianka Re: Honorata 21.02.15, 09:29
      Ogromnie mi się podoba.
    • mow.mi.boska Re: Honorata 21.02.15, 10:43
      Podoba mi się, jest ogólnie znane a nieoklepane, twarde w brzmieniu - takie jak lubię smile

Na dwie znane mi Honoraty jedna nie lubiła swojego imienia i kazała na siebie mówić Klaudia.... ;p
      Na drugą mówiliśmy zdrobniale Natka.
    • dalenia Re: Honorata 21.02.15, 12:23
      Bardzo lubię! To mocna kandydatka na imię dla mojej córki, gdyby mężowi nie spodobały się moje Józefiny i Franciszki wink Znam jedną, prawie 30-letnią Honorkę - jest świetną dziewczyną, więc to jeszcze bardziej przekonuje mnie do tego imienia (nie żebym wierzyła, że każda następna Honorata będzie równie miła, inteligentna i ładna jak ta - ale zawsze to lepsze skojarzenie, niż gdybym znała beznadziejną Honoratę wink).
    • lily-beth Re: Honorata 21.02.15, 15:08
      Bardzo nie lubię. Wydaje mi się zupełnie pozbawione wdzięku i widze zawsze oczyma duszy wielką babę, mówiącą basem.
    • angelina7-83 Re: Honorata 21.02.15, 15:37
      Podoba mi się smile Imię znane, a niepopularne. Na studiach miałam dwie Honoraty, do których zwracaliśmy się pełnym imieniem. Obie bardzo lubiłam, a z jedną się zaprzyjaźniłam. Rodzina czasami zwraca się do niej Honorcia.
    • hersylijka Re: Honorata 21.02.15, 18:34
      Znam dorosłą Honoratę, starszą panię, która każe mówić do siebie Ala.
    • nataszaasza Re: Honorata 22.02.15, 14:35
      Znam tylko jedną dorosłą Honoratę, od jakiegoś czasu imię nawet mi się podoba smile.
    • meggan79 Re: Honorata 23.02.15, 13:34
      Całkiem mi się podoba.
    • gaudencja Re: Honorata 25.02.15, 15:21
      Imię jest MSZ w porządku, osłuchane, ale nieczęste.
    • agjato Re: Honorata 27.02.15, 19:02
      Podoba mi się to imię, pewnie zmieściłoby się w pierwszej dwudziestce moich ulubionych żeńskich. Jedyna Honorata, którą poznałam, chodziła do mojej podstawówki kilka klas wyżej.
    • kwiecienka1 Re: Honorata 07.03.15, 19:10
      podoba mi sie smile

znam jedna, dorosla, dlatego tez dobrze mi sie kojarzy

pozdrawiam
      Kwiecienka z Opinia

---
      Wszystko w końcu skończy się dobrze, więc jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to nie koniec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.