forencja Re: A moze Lorena? 17.09.04, 14:18 Podoba mi się, ale czy takie imię w ogóle istnieje w Polsce? A co na to Rymut? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A moze Lorena? 17.09.04, 16:11 forencja napisała: > Podoba mi się, ale czy takie imię w ogóle istnieje w Polsce? A co na to Rymut? Lorena - nie podoba mi się, kojarzy mi się z lorą (taką dużą ciężarówką). Dedukcja w www.behindthename.com/nm/l3.html oraz w Słowniku Ossolineum pozwoliła mi potwierdzic wstępną hipotezę, że jest to wersja naszej Laury. I jeśli już, to brałabym pod uwagę Laurę, ew. Laurencję lub Laurentynę (co można oczywiście wedle życzenia zdrabniać na Lorena, zwłaszcza tę ostatnią wersję). Ew. jeśli musi sie kończyć na "-orena" to podpowiadam, że jest bardzo ładne, stare imię gruzińskie Szorena Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: A moze Lorena? 17.09.04, 16:46 znajoma ze Szwajcarii ma na imię Loren. Z pochodzenia jest Wenezuelką. Imię mi się nie podoba. pozdrawiam, Julcia Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: A moze Lorena? 20.09.04, 14:41 co za nadete imie, a mo|e Lorry Van Truck? Odpowiedz Link Zgłoś