Dodaj do ulubionych

Sara czy Alma?

06.03.16, 22:06
Witam

Nie wiem ktore imie wybrac dla mojej coreczki, ktora niedlugo sie urodzi. Mialam wiele typow, ale zostaly chyba te dwa.
Caly czas ciagnie mnie do Sary, jednak ostatnio na nowo odkrylam Alme i przyjaciolka przypomniala mi, ze juz w liceum chcialam tak nazwac przyszla corke.
Dodam, ze mieszkamy w uk, wiec skojarzen z marketem nie bedzie smile

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: Sara czy Alma? 06.03.16, 22:20
      Sara
    • niwius Re: Sara czy Alma? 06.03.16, 22:53
      Sara
    • dolcevita007 Re: Sara czy Alma? 07.03.16, 00:02
      Mysle, ze skoro masz tylko dwa typy to juz musisz sama wybrac. Oba imiona sa w porzadku, ja sama ich nie czuje jednak do Ciebie w jakis sposob przemawiaja. Wybrac musisz, ktore bardziej. Powodzenia.
    • liz.corps Re: Sara czy Alma? 07.03.16, 07:11
      Sara.
    • olianka Re: Sara czy Alma? 07.03.16, 10:10
      Nie przemawia do mnie żadne z nich, ale chyba jednak postawiłabym na Almę, która miała być "od zawsze".
    • dalenia Re: Sara czy Alma? 07.03.16, 14:12
      Ciężko powiedzieć ... Sara jest dla mnie nieco pretensjonalna. Ale biorąc pod uwagę miejsce zamieszkania, to obie są okej. Gdyby odciąć się od skojarzeń ze sklepem, to brzmieniowo bardziej pasuje mi chyba Alma. A na Twoim miejscu to zaczekałabym z tymi dwoma do narodzin córki - może gdy na nią zerkniesz, to będzie wyglądała na Sarę albo Almę smile
    • dasza_dm Re: Sara czy Alma? 07.03.16, 15:55
      Sara
    • nataszaasza Re: Sara czy Alma? 07.03.16, 16:15
      Sara ;D
    • lily-beth Re: Sara czy Alma? 07.03.16, 21:18
      Bardziej podoba mi się Alma, jeśli dziecko nie będzie mieszkało w Polsce (przez market), ale Sara też jest ok.
    • przyszlamamma Re: Sara czy Alma? 07.03.16, 22:18
      Ja wole Sara smile)
    • luska.s Re: Sara czy Alma? 09.03.16, 19:35
      Sara jest piękne, Alma mi się nie podoba nie tylko ze względu na sklep
    • nomen.omen89 Re: Sara czy Alma? 10.03.16, 23:59
      Alma zdecydowanie!
    • black-cat Re: Sara czy Alma? 11.03.16, 19:05
      Sara. Znam zakonnicę - Almę. Jest złośliwa, zawistna i strasznie brzydka.
    • abiela Re: Sara czy Alma? 12.03.16, 00:46
      Wybrałabym Almę. Sara jest dla mnie zbyt oklepana.
    • liliowewzgorze Re: Sara czy Alma? 19.06.16, 23:38
      Piękne obydwa ale ja wybrałabym Sarę ma ciekawą historię, jest to postać biblijna zona Abrahama smile Sama również mam ją na liście ale z "h" na końcu.
    • polifonia1983 Re: Sara czy Alma? 20.06.16, 12:48
      Skoro Alma jest od zawsze, to Almę. Sara jest nieco pretensjonalna, moim zdaniem.
    • g_gabi Re: Sara czy Alma? 20.06.16, 14:16
      Ja bym wybrała Almę gdybym wiedziała że to takie imię od dawna ukochane. Ale przede wszystkim wsłuchaj się w siebie. To bardzo ważne przy wyborze imienia.
    • liliowewzgorze Re: Sara czy Alma? 20.06.16, 23:36
      Sara nie jest pretensjonalna! To biblijne imię z tradycją. Dla mnie pretensjonalna jest Nikola czy Dzesika, ale Sara to zupełnie inna bajka, wkładam Sarę do jednego worka z Marią bądź Miriam, Eleonorą. Dla mnie Alma jest dużo bardziej pretensjonalna!!!
      • dalenia Re: Sara czy Alma? 21.06.16, 15:03
        Ale po co się tak denerwować? Dla MNIE Sara jest pretensjonalna - podobnie jak Nikodem, Maksymilian i Roksana. Jej tradycyjność i historia niewiele ma tu do rzeczy.
    • karola1705 Re: Sara czy Alma? 23.06.16, 00:58
      Do mnie Alma nie przemawia nie tylko przez skojarzenia z marketem. Jak to imię się zdrabnia, ma jakieś inne formy niż podstawowa? Pytam z ciekawości, bo sama za bardzo nie wiem jak można byłoby się zwracać do dziewczynki o tym imieniu (inaczej niż Alma oczywiście). Z tych dwóch sama wybrałabym Sarę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.