meggan79 11.05.16, 15:48 Piecioraczki z Australii, mieli 2 corki i chcieli syna, urodzil sie syn, ale dodatkowo 4 córki. Nazwali:Keith,Allie,Beatrix,Penelope,Tiffany. Jak byscie nazwaly? Ja na dzisiaj: Bruno,Matylda,Klara,Klementyna,Adelajda lub Gustaw,Kornelia,Kaja,Rozalia,Marcelina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Piecioraczki z Australii 11.05.16, 16:18 Maurycy, Józefina, Franciszka, Adelajda, Ignacja Dobrze, że to tak, a nie odwrotnie Wolę jakoś wybierać żeńskie imiona, niż męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Piecioraczki z Australii 13.05.16, 10:37 A gdybym miała jeszcze 2 córki, to zapewne dla nich przypadłaby Józefina i Franciszka. Wtedy do pięcioraczków dodałabym Rozalię i Klementynę. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Piecioraczki z Australii 11.05.16, 16:28 A dwie starsze córki jak mają na imię? U mnie byłyby to prawdopodobnie (gdybym wybierała z partnerem) : 1 Emilia 2 Weronika 3 Aleksander Blanka Marcelina Karolina Łucja... Chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Piecioraczki z Australii 11.05.16, 18:19 Zakładając, że mam już moją dwójkę to: Teodor, Klara, Adela, Róża, Ewa lub Leon, Róża, Idalia, Jaśmina, Lilla Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Piecioraczki z Australii 13.05.16, 07:44 Dwie starsze córki: w pierwszym przypadku - Eliza i Laura w drugim przypadku - Ida i Klara Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Piecioraczki z Australii 19.06.16, 09:42 A jednak- Tytus, Róża, Klara, Adela, Dobrawa Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Piecioraczki z Australii 11.05.16, 20:46 Tak sie sklada, ze tez mam dwie dziewczynki , dla piatki byloby: Jeremi dla chlopca zgodnosc absolutna a dla dziewczynek z mezem Juliette, Nolwenne, Gabriela, Izabela. Sama wybralabym Anastazja, Konstancja, Aurelia i Idalia. Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Piecioraczki z Australii 11.05.16, 22:39 gdybym mieszkała w Polsce: Idalia, Apolonia , Józefina, Eleonora, Teodor. Preferuję Idę od Idalii, ale ta by pasowała bardziej do imion rodzeństwa. gdybym mieszkała za granicą: Ida, Emma, Eleanor, Lauren, Wilhelm. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Piecioraczki z Australii 11.05.16, 22:52 A zagranica: Finley, Ivy, Daisy, Clara, Cordelia lub Levi, Isla, Scarlett, Josephine, Olive Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Piecioraczki z Australii 11.05.16, 22:59 Dobrawa Łucja, Oda Gerlinda, Brygida Róża, Indira Małgorzata, Ferdynand Karol Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Piecioraczki z Australii 11.05.16, 23:14 Jerzy, Blanka, Izabela, Kalina, Jagoda. A dwie starsze: Maria i Anna Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Piecioraczki z Australii 12.05.16, 08:17 Trudny wybór, tak pięć imiona za jednym razem (a właściwie 10, bo dotąd nadawaliśmy po 2). Do mojej gromadki dodałabym, tak sądzę aktualnie , wreszcie Eleonorę, Mariannę, Łucję, Anielę (na liście rezerwowej mając Jadwigę, Stefanię i Kornelię). Dla chłopca Witold lub Gustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Piecioraczki z Australii 12.05.16, 12:16 Wybierając z mężem: Bronimir Bogna Wanda Stefania Teofila (zakładam, że przynajmniej do jednej z córek pasowałaby nam ta Tola ) Wybierając sama: Sambor Ariadna Teofila (założenie jak wyżej) Wergilia Benigna Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Piecioraczki z Australii 13.05.16, 08:51 Dwie pierwsze córki: Dobromira i może Wisława. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Piecioraczki z Australii 13.05.16, 00:20 Jeśli wybór imion zależałby tylko ode mnie to na dzień dzisiejszy byłoby tak: Emilia, Małgorzata, Kornelia, Marcelina i (chyba) Kajetan. Jeśli wybieraliśmy wspólnie z moim lubym to wiem,że na pewno zostałaby Emilka i być może Małgosia, reszta imion pewnie uległa zmianie. Ja mieszkam za granicą, ale jeśli będę miała tutaj kiedyś dzieci to na pewno dostaną one polskie imiona, nie zagraniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Piecioraczki z Australii 19.03.19, 20:31 Starsze dziewczynki: Emilia i Marcelinka.Na dziś pięcioraczki mogłby dostać takie imiona: chłopiec Brunon, dziewczynki: Antonina, Rozalia, Aniela i Sara/ Matylda bądź Jagoda. To statnie imię bardzo trduno mi wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Piecioraczki z Australii 12.11.20, 22:37 Od ostatniej mojej wypowiedzi nieco się zmieniło. Z imion z pierwszego posta (Emilia, Małgorzata, Marcelina, Kornelia i Kajetan ) obecnie nie nadałabym niczego. Z drugiego zostawiłabym Antoninę, Anielę i Rozalię. Brunona już nie rozważam, szaleję za Stanisławem i jeśli będę mieć syna to tak będzie miał na imię. A kolejna dziewczynka nie zostanie ani Jagodą, ani Matyldą ani Sarą tylko Helenką. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Piecioraczki z Australii 13.11.20, 08:29 karola1705 napisał(a): > szaleję za Stanisławem i jeśli będę mieć syna to tak będzie miał na imię. Podpisuję się obiema rękami pod hasłem "lubimy Stasia" Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Piecioraczki z Australii 08.02.21, 21:12 No i stało się jasne-Stanisław już w drodze 😀😀 Dziewczynki w niezmienionym składzi-Antosia, Helenka, Anielka i Rozalka. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Piecioraczki z Australii 09.02.21, 09:23 Czekam, aż Staś będzie już na świecie 😀 A niezmieniony skład dziewczynek - przepiękny <3 Generalnie wszystkie te imiona mogłabym nadać, gdyby nie fakt, że Helenę i Antoninę mam w rodzinie. Znam grupę przedszkolną, w której była i Antosia, i Helenka, i Rozalka, i jeszcze Staś. Ale się dobrało Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Piecioraczki z Australii 10.02.21, 20:49 Trzeba poczekać do lipca😀 Ooo,jak miło że Tobie też się podoba taki zestaw 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Piecioraczki z Australii 13.05.16, 09:07 W realu: Lilianna i Idalia tak jak mam, W zabawie:Aniela i Apolonia(1zestaw) lub Michalina i Adela(2gi) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_sour Re: Piecioraczki z Australii 13.05.16, 14:17 Chłopiec: Teodor, a cztery dziewczynki: Wanda, Irena, Barbara i Marianna (o ile udałoby mi się do Mani męża przekonać, jak nie, to zostałaby chyba bezimienna...). Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Piecioraczki z Australii 15.05.16, 16:06 Polska: Miriam, Estera, Jagna, Józef, Rozalia Zagranica: Miriam, Marigold, Yannick, India, Saskia Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Piecioraczki z Australii 16.05.16, 16:39 Teodor, Liliana, Kalina, Matylda i chyba Klara 'D Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: Piecioraczki z Australii 08.06.16, 23:34 Eryk, Ida, Łucja, Klara, Zoja, Konstancja Odpowiedz Link Zgłoś
helishouse Re: Piecioraczki z Australii 09.06.16, 08:43 Zakładając, że mam swoje obecne dzieci: Bruno i Alek i i obecne nazwisko, to: Mieszko, Gaja, Bianka, Ida, Łucja Nie zakładając nic, tylko ulubione imiona: Kosma, Ksenia, Tamara, Bianka, Mika Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Piecioraczki z Australii 09.06.16, 22:03 Witold, Urszula, Anastazja, Florentyna, Leonia A gdybym miała tak zupełnie zaszaleć: Witold, Damroka, Gertruda, Regina, Kamelia Odpowiedz Link Zgłoś
monaliss Re: Piecioraczki z Australii 15.06.16, 00:07 Kasjan, Tycjana, Laura, Ludwika, Ida, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
flor87 Re: Piecioraczki z Australii 18.06.16, 18:56 Hugo, Anastazja, Aurelia, Marcelina, Liliana Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Piecioraczki z Australii 22.06.16, 17:35 Ja: Ismail Jan, Layen Klementyna, Safiyah Ludwika, Nourshen Nadzieja, Medina Eleonora Odpowiedz Link Zgłoś
iciako Re: Piecioraczki z Australii 23.06.16, 10:08 Jeremiasz Lea, Rachela, Sara, Rebeka Odpowiedz Link Zgłoś
marmolada77 Re: Piecioraczki z Australii 19.03.19, 17:46 Aleksander, Stefania, Marianna, Janina, Antonina Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Piecioraczki z Australii 20.03.19, 02:18 Polska: Toligniew, Nawoja, Lelisława, Sulimira, Dobrawa Za granicami: Domarad, Tomira, Damroka, Adara, Nikandra lub Danika (jezeli zakladam, ze mam moja core) Odpowiedz Link Zgłoś
carolinams Re: Piecioraczki z Australii 07.02.21, 20:15 Aleksander, Hanna, Gabriela, Klara, Maria Odpowiedz Link Zgłoś