Dodaj do ulubionych

brat/ siostra Szymona

19.08.16, 17:28
Niedawno przeczytalam świetny wątek- nieidealnie dopasowane imiona dla rodzenstw., sama znam kilka bardzo niefortunnie dobranych imion rodzeństwa. Dlatego tez bardzo jestem ciekawa jakie waszym zdaniem imiona pasują do Szymona? pytam jedynie hipotetycznie, moze kiedys sie zaisnpiruje.
Obserwuj wątek
    • abiela Re: brat/ siostra Szymona 19.08.16, 21:47
      Do Szymona IMO sporo pasuje, np.

Karolina
      Weronika
      Urszula
      Laura
      Melania
    • lily-beth Re: brat/ siostra Szymona 19.08.16, 22:03
      Też mi się wydaje, że do Szymona bardzo dużo pasuje, ze względu na popularność (ogromną) nie dobierałabym raczej jakichś oryginalnych, rzadkich imion, chociaż mnie się nawet Szymon i Barnaba specjalnie nie gryzą big_grin
      U znajomych mam rodzeństwa Jan i Szymon oraz Szymon i Maria, więc bardzo klasycznie.
    • dolcevita007 Re: brat/ siostra Szymona 19.08.16, 23:00
      Znam rodzenstwo Szymona i Leonia. Oba sa w rzeczywistosci w wersji francuskiej.
      A w polskich realiach to pewnie powtorze za innymi, ze wiele imion pasuje.
      Skoro macie juz Szymona to wolicie takie popularne czy to przypadek? Za malo danych , zeby cos doradzic. Tak w ciemno : Karolina, Weronika, Paulina, Ida, Michalina, Emilia, Zofia, Kornelia, Jowita.
      Wojciech pierwsza mysl dla brata, a dalej moze Wiktor, Julian, Kornel, Tomasz, Eryk, Maciej, Mateusz, Dominik.
      • dolcevita007 Re: brat/ siostra Szymona 19.08.16, 23:02
        Mialo byc Leonie, korekta zainspirowala mnie do dodania jeszcze dla brata Leon i Leonard.
      • blanka4072 Re: brat/ siostra Szymona 20.08.16, 12:17
        wspolnie z mezem wybralismy to imię dla syna nie kierowalismy sie popularnoscia poprostu przypadlo nam do gustu i najlepeij komponowalo sie z naziwskiem.smile Bralismy wtedy pod uwage 3 imona tj.Szymon, Antoni i Tomasz. Szczerze mowiac nie zdawalam sobie sprawy z tak duzej popularnosci Szymona, o Antkach bylo głosno... Zgadzam się z Toba co do Wojciecha. Z zenskich typow trudno mi cos wybrac, Karolina, Paulina i Weronika zupelnie mi nie odpowiadaja. Myslalam kiedys o Marii ale znow zrobnienie Marysia nieee...
        • abiela Re: brat/ siostra Szymona 24.08.16, 23:18
          blanka4072 napisał(a):

. Myslalam kiedys o Marii
          > ale znow zrobnienie Marysia nieee...

A może Marianna?
    • lidianek Re: brat/ siostra Szymona 20.08.16, 12:21
      Do Szymona bardzo pasuje mi Piotr.
    • olinininka Re: brat/ siostra Szymona 20.08.16, 13:30
      To ja wypisze znajome rodzinki ktore maja Szymona
      Szymon i Piotr
      Szymon i Julia
      Szymon i Lukasz
      Szymon i Fabian

Wedlug mnie pasuja imiona raczej osluchane. Od siebie dodam Wiktora, Kajetana, Huberta, Milosza, Tymoteusza, Gabriele, Laure, Darie, Marceline, Marie, Kornelie
    • dalenia Re: brat/ siostra Szymona 23.08.16, 22:12
      Ja również myślę, że do Szymka sporo imion pasuje. Wolałabyś coś bardziej popularnego (jak Szymon) czy może jednak coś rzadszego? Bardziej w klimaty klasyczne, retro, może coś nowocześniejszego?
      • dalenia Re: brat/ siostra Szymona 24.08.16, 16:30
        A, znane mi Szymkowe rodzeństwa:
        Szymek i Iga
        Szymek i Feliks
        Szymek i Marysia
        Szymek i Ignacy
      • blanka4072 Re: brat/ siostra Szymona 28.08.16, 21:54
        Wolę raczej klasyczne imiona. Ostatnio wpadła mi do głowy Daria.
        • dalenia Re: brat/ siostra Szymona 28.08.16, 22:26
          Daria to IMO fajna opcja. Może jeszcze: Adrianna, Alicja, Alina, Agata, Ewa, Izabela, Joanna, Jagoda, Kalina, Karolina, Kornelia, Kaja, Lilian(n)a, Malwina, Marcelina, Marta, Olga, Paulina, Urszula, Weronika?
        • dolcevita007 Re: brat/ siostra Szymona 28.08.16, 22:31
          Daria super, swietny pomysl.
        • liliowewzgorze Re: brat/ siostra Szymona 28.08.16, 23:26
          Daria jest OK pasuje do Szymona
        • abiela Re: brat/ siostra Szymona 29.08.16, 00:46
          blanka4072 napisał(a):

> Wolę raczej klasyczne imiona. Ostatnio wpadła mi do głowy Daria.

Pasuje, choć ja za Darią nie przepadam.
          A Kinga? Inga?
    • florianne Re: brat/ siostra Szymona 24.08.16, 14:02
      Kojarzę rodzeństwa Szymon i Jagoda oraz Szymon i Martyna. Większość, jeśli nie wszystkiego imiona pasują. Może poza Piotrem, dla mnie to za dużo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.