lily-beth 08.09.16, 14:09 Grupa trzylatków: Antoni Daniel Filip Franciszek Jerzy Kacper Maciej Maksymilian Olivier* Piotr Tymon Adrianna Agata Aleksandra Eliza (moja) Helena Julia x2 Zuzanna *Na liście widniał jako Oliwier, ale mama już poprawiła na v Poza Jerzym jest to IMO taki imienniczy standardzik, nic nie zaskakuje. Pierwotnie miał być w grupie Tytus, ale zniknął z listy, szkoda. Zaskoczyła mnie popularność Jerzych w tym przedszkolu, jest kilku. W starszych grupach jest też zatrzęsienie Alanów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Przedszkolaki 2016 08.09.16, 14:14 O tak, Jerzy się wyróżnia, wg mnie na plus. Agata jakby nie z tego pokolenia mi się wydaje. Daniel nieoklepany (czy tylko ja nie spotykam stad Danielów), zawsze to coś . Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Przedszkolaki 2016 08.09.16, 16:51 Ja też bardzo lubię Jerzego, wręcz mogłabym nadać synowi, ale mąż nie jest fanem. Na małe Agatki jakoś często trafiam, Daniel chyba rzeczywiście rzadszy, ale też nie rarytas Odpowiedz Link Zgłoś
lazurja1 Re: Przedszkolaki 2016 12.09.16, 21:50 Agata to jakby z mojego pokolenia . Jerzy zaskakuje ale ja nie cierpie tego imienia . Daniel tez z mojego pokolenia ale bardzo mi sie podoba . Helena tez zaskakuje nie zam zadnej przed 60 . Eliza ladne zadkie imie . Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Przedszkolaki 2016 12.09.16, 22:05 Helenek teraz sporo, jest od kilku lat w pierwszej 50., i zyskuje na popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Przedszkolaki 2016 15.09.16, 10:27 Dziś w klubie malucha zauważyłam Jerzego (kolejny!), Ryszarda i Adelkę Odpowiedz Link Zgłoś
mrts Re: Przedszkolaki 2016 30.09.16, 20:36 Nasza najmłodsza grupa (głównie rocznik 2014): Adam Alicja Antoni Antonina Bartłomiej Brajan Ewa Igor Odpowiedz Link Zgłoś
mrts Re: Przedszkolaki 2016 30.09.16, 20:39 Przepraszam, urwalo mi się. Inka Julia Kacper Marcelina Małgorzata Maria Stanisław Stefan Tomasz Najbardziej byłam zaskoczona małym Stefanem Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Przedszkolaki 2016 01.10.16, 09:39 Ta Inka to po prostu Inka, tzn to oficjalna forma imienia? Ciekawa jestem. Podoba mi się Stefan i to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Przedszkolaki 2016 01.10.16, 10:49 Wiele ładnych imion, ale popularnych, nic zaskakującego, może poza Stefanem, ale ja się na niego ostatnio natykam częściej niż by wskazywały statystyki nadań, więc też mnie nie dziwi. Też jestem ciekawa, czy Inka to pełna forma. W sumie wolałabym już Inkę niż Inę. Imię Ina to jest dla mnie kwintesencja zdrobnieniowych imion, nie przeszkadza mi Ada, Mira, Iga czy inna Pola, ale Ina to IMO trochę jak dać dziecku na imię Tyna (od Klementyna, Florentyna itp.), taki szczątek imienia, który niewyraźnie wypowiedziany zupełnie ginie i jest nierozpoznawalny (Nina, Lina, Tina, Mina, jak???). Inkę chociaż dosłyszeć łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
mrts Re: Przedszkolaki 2016 01.10.16, 16:08 Tak, dziewczynka ma na imię po prostu Inka A najpopularniejsze imię w przedszkolu (60 dzieci) to Michalina. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Przedszkolaki 2016 20.10.16, 08:40 Do grupy dołączyły Róża i Zofia. Wczoraj w szatni przebierał się obok nas Tytus, więc najwyraźniej został przyjęty, ale do starszej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Przedszkolaki 2016 20.10.16, 08:44 Zofia to nuuuuuda Tytus miła odmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Przedszkolaki 2016 20.10.16, 10:24 Prawda, że nuda, ale ja jednak bardzo lubię Zofię. Mniej lubię to, że każda znana mi dorosła Zofia to Zośka... Odpowiedz Link Zgłoś