rosynanta 09.06.17, 12:01 Natchnął mnie komentarz, który dziś przeczytałam, oraz rozmowa ze znajomą, która mówiła coś o Larze, a ja usłyszałam Klara Jakie znacie imiona, które mogą się mylić z innymi przez dodanie/odjęcie jednej litery? Liwia - Oliwia Lara - Klara Dalia - Idalia Aneta - Żaneta... Marceli - Marcel Bazyli - Bazyl Adrian - Hadrian... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wisniowy_sad Re: Wybrakowane imiona 09.06.17, 18:18 Asia - Kasia/Basia Ania - Hania Oksana - Roksana Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Wybrakowane imiona 09.06.17, 18:41 Lara - Laura Alina - Halina/Kalina/Malina Wisława - Wiesława Arek - Jarek/Marek/Darek Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Wybrakowane imiona 09.06.17, 20:19 Mila - Lila Mila - Mira Ola - Pola - Tola Luiza - Eliza Iga - Ida - Ina Aneta - Anita Malina - Malwina Bianka - Blanka Dagna - Jagna Amalia - Amelia Ewa - Ela Helena - Elena Lara - Laura Lidia - Ligia - Liwia - Lilia Maryla - Maryna Nela - Mela Tosia - Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Wybrakowane imiona 10.06.17, 22:10 Duża część z tych, które podałaś, nie jest wybrakowana, raczej przekręcona Może źle się wyraziłam - chodzi o imiona, które się mylą nie przez zmianę litery, a jej odjęcie lub dodanie, jak Helena - Elena lub Laura - Lara. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wybrakowane imiona 11.06.17, 14:26 Helena i Elena to to samo imię, tylko że Elena jest po rosyjsku (Jeliena) lub włosku. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Wybrakowane imiona 12.06.17, 11:15 Wiem Imię jest to samo, ale pisze się inaczej i można je pomylić. Tak jak Hanna - Anna, chyba najbardziej oczywiste "wybrakowane" Odpowiedz Link Zgłoś