23.08.17, 20:31
Czy spotkalyscie sie z takim imieniem? Ostatnio ksiadz w kosciele mnie zaskoczył mowiac, ze msze odprawia za sp. Rafaline wlasnie. Nie wiem ile rzeczona Rafalina mogla miec lat niestety. Ciekawe imie. Ja osobiscie spotkalam sie z nim po raz pierwszy.
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Rafalina 23.08.17, 21:56
      Ja również pierwsze słyszę. I chyba za dużo pudelka czytam, bo Rafalina od razu narzuca mi skojarzenia z Rafalalą, bynajmniej nie są to skojarzenia przyjemne wink
      • ma.mu.tek28 Re: Rafalina 23.08.17, 22:04
        Mialam identyczne skojarzenia 😀
      • stokrotka_96 Re: Rafalina 25.08.17, 14:13
        O ile Michalina brzmi dobrze, tak nie nazwałabym córki Rafaliną. Kojarzy mi się z drag queenem Rafałem w sukience wink. Oczywiście, z Rafalalą także.
    • gaudencja Re: Rafalina 24.08.17, 11:58
      Ja też pierwsze widzę, ale imię jest googlowalne, np. www.sejm-wielki.pl/b/8.179.411 , z pewnością występuje w Rymucie, choć teraz nie mogę poń sięgnąć, bo mam kota na kolanach wink a ludzka kreatywność imiennicza dawno już przestała mnie dziwić. To jakieś samodzielne próby urobienia żeńskiego odpowiednika Rafała, per analogiam do Michała i Michaliny.
    • kachnab Re: Rafalina 29.08.17, 13:26
      Widzialam ostatnio na nagrobku w Gorzowie Wielkopolskim. Czy to moze ta sama Rafalina?
      • ma.mu.tek28 Re: Rafalina 29.08.17, 17:40
        Ja uslyszalam o Rafalinie w Jedwabnie w ok. Szczytna na Mazurach.
        • gaudencja Re: Rafalina 02.09.17, 17:16
          Ponieważ nie mam już kota na kolanach wink to informuję, ze w Rymucie są 63 Rafaliny, ostatnie urodzone w l. 40.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.