reirei 07.10.04, 20:38 co sądzicie o tych imionach? Tak mnie natchneło bo spojrzałam przypadkiem na ksiązkę Małgorzaty Musierowicz pt. "Noelka" Noelia to imię hiszpańskie i włoskie, pochodzi od Noela-"Boże Narodzenie" po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Noelia i Noel :) 07.10.04, 20:44 Mnie sie oba podobaja, takze Noelle ale nie wiem jak bylyby odbierane w Polsce?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Noelia i Noel :) 07.10.04, 20:47 To bardzo ładne imiona, a zasadniczo ich polskimi odpowiednikami są Natalia i Natalis (albo Natalian). Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Noelia i Noel :) 07.10.04, 21:48 Noelka nalezy do moich ulubionych imion Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Noelia i Noel :) 08.10.04, 06:44 reirei napisała: > co sądzicie o tych imionach? Tak mnie natchneło bo spojrzałam przypadkiem na > ksiązkę Małgorzaty Musierowicz pt. "Noelka" Noelia to imię hiszpańskie i > włoskie, pochodzi od Noela-"Boże Narodzenie" po francusku. Noelia - śliczne! O niebo łądniejsze od Natalii. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Noelia i Noel :) 08.10.04, 10:04 Noelia może być, chociaż bez zachwytu. Noel to dla mnie imię pedalskie (za przeproszeniem) Odpowiedz Link Zgłoś
samotny_marco Re: Noelia i Noel :) 08.10.04, 10:11 To papa Noel jest pedałem? )) Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Noelia i Noel :) 08.10.04, 11:34 samotny_marco napisał: > To papa Noel jest pedałem? )) Chyba nie Ale imię tak mi się kojarzy, nic nie poradzę Odpowiedz Link Zgłoś
reirei do Gaudencji 06.01.05, 18:52 dopisuję się do własnego wątku, bo łazi za mną ciagle ta Noelia. Gaudencjo czy mogłabyć sprawdzić ile osób w Polsce nosi to imię? Z góry serdecznie dziekuję! pozdrawiam1 Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Noelia 06.01.05, 19:07 1 osoba, urodzona w latach 80. Pewnie dziecko fascynata Jeżycjady A tymczasem dziewczyny już ustaliły, że Noelka była Elżbietą Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Noelia 06.01.05, 20:47 Dziękuję za info! > 1 osoba, urodzona w latach 80. Pewnie dziecko fascynata Jeżycjady Wow! No proszę, jakbyś za parę lat słyszała o jakiejś Noelii to prawie na 100% będzie moja! Jestem oczarowana tym imieniem! > A tymczasem dziewczyny już ustaliły, że Noelka była Elżbietą wiem, wiem. A ja tyle lat żyłam w przekonaniu, że ona faktycznie jest Noelią Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Noelia 06.01.05, 21:14 reirei napisała: > Wow! No proszę, jakbyś za parę lat słyszała o jakiejś Noelii to prawie na 100% > będzie moja! Jestem oczarowana tym imieniem! Hmm, to będziemy mieć imię prowniencji literackiej... Bo Noele to po prostu Natalia. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Noelia i Noel :) 07.01.05, 09:00 Mi też się podobają Szczegolnie Noel. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś