vi_san 28.10.17, 18:16 Mam w rodzinie "koligacje" włoskie i tam właśnie jest mężczyzna noszący to imię: Ademaro. Okazało się, że polska wersja brzmi Ademar. Co prawda nie planuję dziecka, ale... Czy ktoś zna [i mógłby przybliżyć] statystyki nadań tego imienia? W całej populacji, w ostatnich latach... Bardzo liczę na stałe użytkowniczki, szczególnie nieocenioną Gaudencję... No i jeszcze: jak wam się to imię podoba? Mogłybyście nadać synkowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka Re: Ademar 29.10.17, 10:11 Według danych Ministerstwa Cyfryzacji w latach 2015-2017 to imię nie zostało nadane (ale te dane nie uwzględniają imion nadanych mniej niż 5 razy). W moim uchu Ademar brzmi jak "niedorobiony" Waldemar, więc absolutnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Ademar 29.10.17, 15:25 annthonka napisała: > W moim uchu Ademar brzmi jak "niedorobiony" >Waldemar. Też kojarzy mi się z Waldemarem. Być może u kogoś doceniłabym, kto wie? Zawsze to 1 Kubuś czy Jaś mniej 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Ademar 29.10.17, 11:34 Przykro mi , ale mam podobne odczucie jak annthonka. Nie podoba mi sie to imie, ani po wlosku ani po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ademar 30.10.17, 00:27 A ja, mając "powód" rodzinny, nadałabym to imię. W Rymucie Ademara brak. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Ademar 30.10.17, 15:34 Ogólnie Ademar to całkiem ciekawe imię, ale zbyt mocno "zalatuje" mi Waldemarem, którego nie lubię. Nie nadałabym go synowi, bo przypuszczam, że notorycznie byłby mylony z Waldkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniloria Re: Ademar 30.10.17, 18:17 Podoba mi się, ale nie na tyle, żeby nazwać tak syna. Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: Ademar 07.07.18, 01:19 Kojarzy mi się z Celine Dion, bo tak miał na imię jej ojciec-Adhemar. Samo imię nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś