carolinams 01.11.20, 08:57 Które imię bardziej Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annthonka Re: Adaś czy Leoś? 01.11.20, 09:48 Z tych dwóch chyba Adaś. Leoś zrobił się już oklepany, stracił swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Adaś czy Leoś? 01.11.20, 09:53 Osobiście wybrałabym Leona. Sugestie: Albert, Bruno(n), Gabriel, Henryk, Jeremi, Kajetan, Kornel, Lucjan, Ludwik, Mikołaj, Nikodem, Olgierd, Teodor, Tymon, Wiktor. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Adaś czy Leoś? 01.11.20, 10:14 Jedno i drugie imię lubię. Adasia bardziej, zapewne dlatego że mam fantastycznego brata o tym imieniu i pewnie dlatego to moje upodobanie nie jest obiektywne. Znam kilku fajnych Adamów, prawie wszyscy są dorośli. W wieku przedszkolnym znam dwóch Adasiów, z czego jeden mieszka za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Adaś czy Leoś? 01.11.20, 10:22 Oba dla mnie neutralne w kwestii podobania się. Oba zdecydowanie zbyt często nadawane. Szukałabym dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Adaś czy Leoś? 01.11.20, 11:32 Leon. Adamów jest mnóstwo, dziesięciokrotnie więcej od Leonów. A jeśli można coś w Leosiu modyfikować, to polecałabym Leopolda. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Adaś czy Leoś? 01.11.20, 12:43 Gdyby nie popularność, to chyba nawet wolałabym Adama. Ale ten jest od kilku lat tak popularny, że aż przezroczysty. Więc oddam swój głos na Leona, też coraz popularniejszego, ale jednak nieco świeższego. Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Adaś czy Leoś? 01.11.20, 12:44 Zdecydowanie Leoś. Adama nigdy nie lubiłam, może przez to, że do podstawówki i gimnazjum chodziłam do jednej klasy z pewnym Adamem, z którym miałam bardzo złe relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Adaś czy Leoś? 01.11.20, 13:07 Żadne nie do końca w moim stylu, chyba bardziej podoba mi się Adam, ale oddaję głos na Leona. Adam to imię popularne od wielu lat, dla mnie zupełnie straciło swój urok , Leon jest również masowo nadawany, ale dopiero od niedawna. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Adaś czy Leoś? 01.11.20, 14:04 Adam to ładne imię, klasyczne, dobrze mi się kojarzy, ale jednak bardziej lubię Leona. W mojej okolicy popularniejszy jest Leon, ostatnio w ciągu tygodnia spotkałam aż czterech małych Leosiów (wszyscy w tym samym przedziale wiekowym). Na dzień dzisiejszy żadnego z tych imion bym nie nadała Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama