10.11.04, 21:33
Co mysliscie o tym imieniu?
Tak mial na imie brat mojej mamy .Tak ma imie moj ukochany piosenkarz L.Cohen.
I tak sobie mysle ,ze nadalabym z checia takie imie synkowi.O ile bede go
kiedys miec oczywiscie smile
Mieszkam za granica i tutaj imie to nie jest wcale popularne ,powiedzialabym
nawet ,ze prawie nieznane.Jesli juz ,to nadawane jest w formie skroconej: Leo.
A jak jest w Polsce?

pozdr.
asia
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Leonard 10.11.04, 21:40
      Ciekawy wybór. W Polsce imię to oosiagnęło szczyt swojej popularności między
      latami 20. a 40., i tak sie kojarzy, ale jest w miarę neutralne i własciwie nie
      ma chyba przeciwwskazań do odswieżania go.
    • gaudencja Re: Leonard 10.11.04, 21:40
      Aha, Leo to wedle mojej wiedzy Leon. To imię akurat powoli wraca.
      • abiela Re: Leonard 10.11.04, 22:02
        Leonhard faktycznie w Niemczech popularny nie jest, ale Leo baaardzo. Jeslio
        nazwiesz synka Leonard, musisz liczyc sie z tym, ze wlasnie bedzie nazywany Leo.
        Mnie to imie raczej nie zachwyca.
        • tatjana Re: Leonard 10.11.04, 22:07
          Ładnesmile
          • maknop Re: Leonard 10.11.04, 23:59
            Tak ma na imie moj synek, tu mozesz go zobaczyc:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=15581397&a=15581397 Coz, imie
            baaaardzo rzadkie, mój Leo jest pierwszym jakiego znam..Nie obylo sie bez
            protestow rodziny, ale nei zaluje...nie jest jakies super wymyslne, nie razi
            sztucznoscia i moda, mozna tworzyc mase zdrobnien : Leo, Lew (od znaczenia
            Silny jak lew) Leweczek, Leonardek, Leonarduś, Narduś (jedyna zaakceptowana
            forma przez dziadków),ostatnio mały Leonardinho wink Wiekszosc mlodych osob z
            kregu znajomych je polubila, gorzej ze starszym pokoleniem, ale czy to wazne?
            Wazne by dzidzior byl zdrowy, rozkoszek i wesołek, i wtedy każdy mówi ze
            Leonard to extra imie... Nie wiem jak bedzie z zakceptacja w szkole. ale
            maluchy znajomych mowia ze mały Lenek jest fajny i jakoś zadne sie nie
            skrzywilo, choc tak prorokuja seniorzy rodu wink ... Lepszy jeden Leonard w
            calej szkole niz szósty Kuba czy Mateusz w jednej klasie
            • mona75 Re: Leonard 17.11.04, 21:08
              czesc!
              moj synek tez ma na imie Leonard (ur. 13.10.2004). Mowimy do niego Leo lub Leos (sorry ale nie mam
              polskiej czcionki). U nas tez rodzina i znajomi byli zdziwieni, ze dajemy dziecku takie wydumane imie.
              Wcale nie uwazam, ze jest ono wydumane - po prostu malo popularne. z czego sie zreszta ciesze.
              pozdrawiam.
    • bella_ragazza Re: Leonard 17.11.04, 21:13
      Mi się bardzo podoba to imię. Kojarzy mi się z geniuszem Leonardo da Vinci.
    • an_ni Re: Leonard 18.11.04, 12:41
      piekne, takie dumne, szlachetne
    • magdmaz Re: Leonard 18.11.04, 13:36
      A mój Filip ma tak na drugie. To był wybór tatusia, bo mu ładnie brzmiało. Nie
      używamy, jak to zwykle z drugimi bywa, ale czasem się przydaje. Filip Leonard -
      to jest juz coś!
    • bomajka Re: Leonard 18.11.04, 15:47
      Jestem na plus! Imię super, no i też mam do niego sentyment za sprawą
      ukochanego Cohena. Wiesz, że na nie nie wpadłam, kurczę, ale teaz się
      zastanaiwam, że gdyby był trzeci synek, to może...
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.